TAKAISIN

Kätevä keittiökompostori joka kotiin!

Julkaistu: 2.9.2019

Asut sitten omakoti-, rivi- tai kerrostalossa, niin kompostointi on aina mahdollista. Bokashi -kompostorin voit ottaa myös vaikka mukaan asuntovaunuun, mökille tai veneeseen; Bokashi kulkee helposti mukana!

Bokashi-kompostorin voit ottaa vaikka matkalle mukaan!Bokashi-kompostorin voit ottaa vaikka matkalle mukaan!

Esbaun valikoimaan kuuluva BOKASHI KOMPOSTORI on hienostunut ja käytännöllinen kompostori biojätteen käsittelyyn sisätiloissa. BOKASHI KOMPOSTORI estää biojätteen mätänemisen ja Bokashirouheen lisääminen poistaa epämiellyttävät hajut. Bokashi-kompostori on siis hajuton ja ilmatiivis sekä myös kätevän kokoinen kompostori sisätiloissa käytettäväksi!

Bokashi -kompostoriin kelpaavat lähes kaikki orgaaniset jätteet. Isommat palat on hyvä pilkkoa pienempiin osiin fermentoitumisprosessin nopeuttamiseksi.

Bokashi -kompostorit myydään tuplapakkauksina, jolloin voit jatkaa kompostointia toisessa kompostorissa ensimmäisen jäädessä rauhassa fermentoitumaan.

Tutustu myös BioProffan Keruuastiaan, minne voit kerätä biojätteet ilman hajuja ja banaanikärpäsiä!

Bokashi-kompostoripakkaus sisältää siis 2 kompostoria, pussin Bokashirouhetta, tiivistyslastan, rouheen annostelukauhan ja nesteen valutuskupin sekä ohjeet.Bokashi-kompostoripakkaus sisältää siis 2 kompostoria, pussin Bokashirouhetta, tiivistyslastan, rouheen annostelukauhan ja nesteen valutuskupin sekä ohjeet.

Bokashi-kompostorit myynnissä tuplapakkauksena

Bokashi-kompostorit myydään siis tuplapakkauksena, jolloin ensimmäisen kompostorin täytyttyä voit jatkaa toisen kompostorin täyttämistä! Täyttyneen kompostorin voit siten antaa rauhassa jatkaa fermentoitumisprosessia loppuun asti. Ilmatiivis Bokashi on täysin hajuton, joten sen voi sijoittaa sisätiloihin tai vaikka parvekkeelle ennen astian tyhjentämistä biojäteastiaan tai jatkojalostumaan pihakompostoriin.

Kompostoripakkaus sisältää lisäksi pussin Bokashirouhetta, tiivistyslastan, rouheen annostelukauhan ja nesteen valutuskupin sekä ohjeet. Tuotteita saatavissa Hankkijan myymälöistä, hyvinvarustelluista puutarha-alan liikkeistä ympäri maan sekä Esbaun Eurogarden.fi-verkkokaupasta!

Bokashi -kompostoriin kelpaavat lähes kaikki orgaaniset jätteet!Bokashi -kompostoriin kelpaavat lähes kaikki orgaaniset jätteet!

TÄRKEÄÄ:
• Käytetään huonelämpötilassa
• Tilavuus: 16 litraa x 2 kpl
• Kompostorien väri harmaa, kansi, hana ja kahva vihreät. Myös muita värejä saatavissa kausittain.

• Keskivertoperhe täyttää keittiökompostorin keskimäärin noin 30 päivässä.
• 1 kg Bokashirouhetta riittää keskivertoperheellä noin kuukauden ajan. Rouhetta voi käyttää myös ulkokompostointiin.

• Valmistettu EU:ssa
• Valmistettu kierrätysmuovista
• Sh. 99 €

Mitä on bokashointi?

Bokashi tarkoittaa fermentoitunutta orgaanista jätettä, fermentointi puolestaan maitohappokäymistä. Eli biojäte hapatetaan ilmatiiviissä astiassa. Hapatus tapahtuu sekoittamalla biojätteen joukkoon EM-mikrobiseosta, Bokashirouhetta, jossa on maaperälle hyväksi havaittuja mikrobeja, hiivoja ja maitohappobakteereja. Seos on kehitetty Japanissa 1970-luvulla. Bokashirouheen sisältämät luonnon mikro-organismit käynnistävät siis fermentoitumisprosessin BOKASHI-keittiökompostorissa.

Kun fermentoituminen on 2 viikon kuluttua päättynyt, niin orgaaninen materiaali on säilyttänyt kaikki tärkeät ravintoaineensa (erityisesti typpi), mitkä mätänemisprosesissa tuhoutuisivat. Fermentoitumisen lopputuloksena saadaan ensiluokkaista ja laadukasta esikompostointimateriaalia, mikä sisältää siis yhä kaikki tarpeelliset ravintoaineet, vitamiinit ja mineraalit!

Kompostorissa fermentoitunut orgaaninen jäte on loistava perusta ensiluokkaiselle kompostimullalle puutarhaan ja viljelyyn. Multaa jätteistä ei kuitenkaan silloin vielä ole syntynyt; jätelain mukaan tässä vaiheessa on kyse vielä biojätteestä. Käymisprosessin jälkeen fermentoitunut jäte pitääkin sekoittaa vielä mullan sekaan multaantumaan. Tässä vaiheessa voit kuitenkin tyhjentää kompostorin taloyhtiön biojätekeräysastiaan - tai sekoittaa fermentoituneen jätteen valmiiseen multaan jatkojalostumaan toiseen kompostoriin.


Esbau Bio-Garden panostaa voimakkaasti myrkyttömään ja luonnonmukaiseen kasvienhoitoon ja haluaa tarjota kotipuutarhureille omasta puutarhasta maukkaan ja runsaan sadon. Kaikki heidän tuotteensa ovat vaarattomia ihmisille, luonnolle ja lemmikeille.