TAKAISIN

Seitsemän faktaa syyslannoituksesta
Nämä sinun tulee tietää!

Julkaistu: 10.7.2019

1. Jos lannoitat puutarhaasi vain kerran vuodessa; tee se syksyllä!

Kaikki monivuotiset puutarhakasvit, kuten mansikat, marjapensaat ja perennat muodostavat loppukesällä ensi kesän kukka-aiheet. GreenCare Puutarhan Syksyn ravinteet riittävät kasvien syysajan tarpeisiin - typetön lannoite valmistelee samalla kasveja lepotilaan ja auttaa ne kestämään paremmin talvea.

Muista loppukesällä Puutarhan Syksy!Muista loppukesällä Puutarhan Syksy!
2. Kasvit hyödyntävät syyslannoitteen parhaiten ennen ruskaa. Puutarhan Syksyä käytetään elo-syyskuussa, kun kasvit ovat vielä vihreitä. Marjakasveille lannoitteen voi antaa heti sadonkorjuun jälkeen.
3. Puutarhan Syksyn ravinnekoostumuksessa ei ole typpeä, koska sen pääravinteet ovat nopeasti kasvien käyttöön liukenevat fosfori (P) ja kalium (K). Erityisesti fosfori lisää kukka-aiheiden muodostumista. Typettömyys hidastaa vihreiden osien kasvua ja silloin syyskesän kasvu keskittyy seuraavan vuoden kukka-aiheisiin.

4. GreenCare Puutarhan Syksy on ympäristöystävällisen puutarhurin valinta. Se sisältää kivennäisravinteita sekä kasviperäisiä kierrätysraaka-aineita (elintarvike- ja metsäteollisuuden puhtaat sivuvirrat), jotka auttavat maaperää ja osaltaan vastustavat ilmastonmuutosta; pieneliöstön aktiivisuus lisääntyy, maan mururakenne paranee ja hiiltä sitoutuu takaisin maaperään.

Puutarhan Syksy on ympäristöystävällinen valinta!Puutarhan Syksy on ympäristöystävällinen valinta!
5. Puutarhan Syksyä käytetään ihan kaikille monivuotisille puutarhakasveille. Kukkivat pensaat ja perennat, marjat ja hedelmät ja köynnöskasvillisuus keräävät syyslannoitteesta voimaa. Muista myös metsäisessä maassa viihtyvät happaman maan kasvit, jotka hyödyntävät syyslannoitusta, koska se sisältää nopeasti liukenevia ravinteita ilman typpeä! Esimerkiksi tuijat stressaavat keväällä ja Puutarhan Syksyn käyttäminen valmistaa tuijia selviämään nopeasti muuttuvista olosuhteista.
6. Nyrkkisääntö annosteluun on kourallinen per neliömetri. Se riittää marjapensaille, koristekasveille, ja hedelmäpuille. Kourallisella tarkoitetaan 0,5 dl, vaikka olisitkin isokourainen! GreenCaren Puutarhan Syksy on riittoisa lannoite. Jos sinulla on pieni puutarha, osta uusi pikkupurkki (0,5 L).

7. Kokeile syyslannoitusta puutarhassa, niin näet eron!
Elinvoimainen kevätpuutarha on varma merkki Puutarhan Syksyn toimivuudesta. Jos puutarha on syksyllä kunnossa, talvituhot ovat vähäisempiä. Puutarhan Syksyllä ravitussa pihassa kasvit jatkavat keväällä kasvua siitä, mihin syksyllä jäivät.

Katso syyslannoituksesta kertova video!