TAKAISIN

Seitsemän faktaa syyslannoituksesta
Nämä sinun tulee tietää!

Päivitetty: 24.8.2020

1. Jos lannoitat puutarhaasi vain kerran vuodessa; tee se syksyllä!

Kaikki monivuotiset puutarhakasvit, kuten mansikat, marjapensaat ja perennat muodostavat loppukesällä ensi kesän kukka-aiheet. GreenCare Puutarhan Syksyn ravinteet riittävät kasvien syysajan tarpeisiin - typetön lannoite valmistelee samalla kasveja lepotilaan ja auttaa ne kestämään paremmin talvea.

Muista loppukesällä Puutarhan Syksy!Muista loppukesällä Puutarhan Syksy!
2. Kasvit hyödyntävät syyslannoitteen parhaiten loppukesällä. Puutarhan Syksyä käytetään elo-syyskuussa, kun kasvit ovat vielä vihreitä. Marjapensaille lannoitteen voi antaa heti sadonkorjuun jälkeen.
3. Puutarhan Syksy ei sisällä typpeä ja pääravinteet ovat nopeasti kasvien käyttöön liukenevat fosfori (P) ja kalium (K). Erityisesti fosfori lisää kukka-aiheiden muodostumista. Typettömyys hidastaa vihreiden osien kasvua ja silloin loppukesän kasvu keskittyy seuraavan vuoden kukka-aiheisiin.

4. GreenCare Puutarhan Syksy on ympäristöystävällisen puutarhurin valinta. Se sisältää kivennäisravinteita sekä kasviperäisiä kierrätysraaka-aineita. Elintarvike- ja metsäteollisuuden valmistusprosesseissa syntyvät käyttämättömät sivutuotteet auttavat maaperää ja vastustavat toiminnallaan ilmastonmuutosta; pieneliöstön aktiivisuus lisääntyy, maan mururakenne paranee ja hiiltä sitoutuu takaisin maaperään.

Puutarhan Syksy on ympäristöystävällinen valinta!Puutarhan Syksy on ympäristöystävällinen valinta!
5. Puutarhan Syksyä käytetään kaikille monivuotisille puutarhakasveille. Kukkivat pensaat ja perennat, marjat ja hedelmät ja köynnöskasvillisuus keräävät samalla tavalla voimaa syyslannoitteesta. Muista antaa lannoitetta loppukesällä myös metsäisessä maassa viihtyvät happaman maan kasveille. Nekin hyödyntävät syyslannoitusta, joka sisältää nopeasti liukenevia ravinteita ilman typpeä! Esimerkiksi tuijat stressaavat keväällä, kun lämpötila ja auringonpaiste lisääntyy nopeasti ja Puutarhan Syksyn käyttäminen vahvistaa tuijia muuttuviin olosuhteisiin.
6. Nyrkkisääntö annosteluun on kourallinen per neliömetri. Se riittää marjapensaille, koristekasveille, ja hedelmäpuille. Kourallisella tarkoitetaan 0,5 dl, vaikka olisitkin isokourainen! GreenCaren Puutarhan Syksy on riittoisa lannoite. Jos sinulla on pieni puutarha, osta uusi pikkupurkki (0,5 L).

7. Kokeile syyslannoitusta puutarhassa, niin näet eron!
Elinvoimainen kevätpuutarha on varma merkki Puutarhan Syksyn toimivuudesta. Jos puutarha on syksyllä kunnossa, talvituhot ovat vähäisempiä. Puutarhan Syksyllä ravitussa pihassa kasvit jatkavat keväällä kasvua siitä, mihin syksyllä jäivät.

Katso syyslannoituksesta kertova video!