• Etusivu
  • Piha

AKO Garden -erikoistuotteet vahvasti mukana Amos Rexissä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Julkaistu 03.09.2018Päivitetty 20.10.2022
20189_54520.jpg

Amos Rex

Vaikuttava Amos Rex -taidemuseo Helsingissä tuo taidetta myös pihoille. Uniikki kohde on saanut paljon kansainvälistäkin huomiota; mm. BBC ja The Guardian ovat näyttävästi nostaneet kokonaisuutta esille. Museo sijaitsee enimmäkseen maan alla ja museon katot eli Lasipalatsin aukiolle nousevat kumpareet kutsuvat ohikulkijoita kiipeilyyn ja tallusteluun. Kumpareiden upeat ja näyttävät pinnat on suunnitellut arkkitehti Asmo Jaaksi ja aukion betonikivet on valmistanut Rakennusbetoni- ja Elementti Oy tilaustyönä ja yksinoikeudella tähän kohteeseen!

Amos Rex
Amos Rex

Amos Rex -taidemuseo avautui yleisölle 30. elokuuta 2018

Kesän aikana kivet ladottiin käsityönä lähes taideteoksen luomiseen verrattavissa olevalla pieteetillä. Kumpareiden pinnat myös saumattiin varta vasten Lasipalatsin aukiolle suunnitelluilla ja valmistetuilla tuotteilla.

Lasipalatsin aukion kumpareet kuplivat nyt maasta nousten usean metrin korkeuteen - ja luovat pehmeitä muotoja, jotka jo loppukesän aikana ovat houkutelleet runsaasti ihmisiä viihtymään alueella!

AKO-Garden tuotteita valmistava Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on ollut alusta alkaen mukana kehitysprosessissa uudenlaisten pihapäällysteiden valmistamisessa koneellisesti.

Upean Amos Rex -tuotemaailman lisäksi Rakennusbetoni- ja Elementti Oy valmistaa myös valettavia pihatuotteita. Esimerkkeinä toteutuksista ovat "Esteetön Suomi 2017" -kunniamaininnan saaneet Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Ruskis-koulun piha-alueen betonikalusteet graafisine betoneineen sekä Tapiolan kaupunkikeskuksen kävelykeskustan jalankulku- ja pyöräilyalueiden terästetyt ja myös graafista pintaa sisältävät laatoitukset.

Valterin graafista betonia
Valterin graafista betonia
Tapiolan laatoitusta
Tapiolan laatoitusta
Ohje

Ohje

Upean ja taiteellisen vaikutelman luovaa betonia voidaan siis valmistaa lähes millä tahansa värillä ja muodolla – ota yhteys Rakennusbetonin myyntiin tai jätä yhteydenottopyyntö alle - ja pyydä tarjous oman suunnittelukohteesi taiteellisen tilan nostamiseksi!

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy
www.rakennusbetoni.fi
(03) 877200
tehtaanmyymala@rakennusbetoni.fi

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20174_48819.jpg
Viherkatto on kaunis - ja tehokas hulevesien käsittelijä!
Hulevesien hallintaan kuuluu osana sadeveden pidättäminen jo katoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy.Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
20172_48338.jpg
Pyöreä kivipatio miellyttää silmää ja kestää kulutusta
Mieti ensin sopivan houkutteleva ja rauhaisa paikka, jossa haluat kahvihetkesi viettää. Sen jälkeen vain tartut tuumasta toimeen, niin ei aikaakaan kun saat hienoa jälkeä aikaiseksi. Pyöreän muotokielen Kehäkivi on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.
20174_48817.jpg
Harmittaako härme?
Härme saa uudet tiili- tai betonipinnat näyttämään ikäviltä. Pintaan ilmestyvä vaalea, laikukas tai harsomainen kerros harmittaa varsinkin uuden pihan omistajaa.
20236_50451.jpg
Ulkohuussista hyötykäyttöön - näin laitat ravinteet kiertoon
Kuivakäymälästä syntyy sekä kiinteää jätettä että nesteitä. Kuivakäymälästä tyhjennettävien kiinteiden käymäläjätteiden kompostoitumisaste ja siten jätteen jatkokäsittely vaihtelee käymälätyypeittäin.
Talvinen puutarha ja havukasveja
Havupuut ja -pensaat
Lehtipuiden ja -pensaiden lisäksi kannattaa pihaan istuttaa myös havukasveja; puita ja pensaita. Niitä osaa arvostaa viimeistään talvella, kun muut puut ja pensaat ovat lehdettömiä. Havukasveja voi istuttaa myös vapaasti kasvaviin aidanteisiin, yksilöpuiksi tai tilan salliessa ryhmäksi.
20217_71460.jpg
Perinnekasvi: Ketoneilikka
Ketoneilikka (Dianthus deltoides) on osa Perinnekasvi puutarhasta toiseen -artikkelisarjaamme, jossa esittelemme puutarhojemme perinnekasveja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton