TAKAISIN

Ampiaispesäkilpailun voittajia

Julkaistu: 8.10.2018

Esbau Oy:n elokuiseen ampiaispesä-kuvakilpailuun osallistui valtava määrä toinen toistaan mielenkiintoisempia kuvia pesärakennelmista. Tuomaristo ei voinut muuta kuin hämmästellä ampiaisten rakennustaitoja sekä pesänrakennuspaikkoja! Moni lähikuva myös suorastaan hurmasi kauneudellaan; ovat ne melkoisia rakentajia.

Esbau kiittää kaikkia kuvansa lähettäneitä ja onnittelee voittajia. Voittajiin on otettu yhteyttä ja palkinnot lähtevät pian saajilleen. Myös Puutarha.net osallistuu kiitoksiin ja onnitteluihin!


Kilpailun voittajaksi raati valitsi Margot Erikssonin Paraisilla ottaman kuvan. Kuvan saatteena oli teksti "Paraisilla, Korppoon saaressa kun ollaan, ampiaiset maalaavat myöskin talonsa punamullalla!" Margot saa palkinnoksi Bokashi-pakkauksen (sisältää 2 kpl) sekä Permanent Ampiais- ja Tuholaisvaahtoa.

Luva: Margot ErikssonLuva: Margot Eriksson

Toiseksi kuvakilpailussa tuli Mikko Kauppisen otos "Uutuuskohde"; hän kertoo kuvan pesän löytynen lomakuukauden lopulla Jyskästä vaimon veljen grillikatoksesta elokuun alussa. Oli vain jäänyt kansi auki ja muuta ei tarvittu! Kauppinen voittaa kuvallaan Käpälämäen Myyränkarkotetta ja Spruzit-Tuhohyönteisten torjunta-ainetta.

Kuva: Mikko KauppinenKuva: Mikko Kauppinen

Kolmanneksi kilpailussa ylsi Eija Juppo kuvallaan "Pesänvaltaus". Hän saa palkinnokseen Käpälämäen Jäniskarkotetta ja Torjuntatikkuja.

Kuva: Eija JuppoKuva: Eija Juppo

Koska upeita kuvia tosiaan lähetettiin niin runsaasti, niin Esbau haluaa vielä antaa kunniamaininnan 7 otokselle. Hekin saavat yllätyksen lähiaikoina!

Ps. Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana!


"Amppari valtasivat linnunpöntön mökillä."
Oheisen kuvan otti Seppo Sillanpään poika kännykällä kiikarin kautta ja antoi luvan osallistua sillä kilpailuun.

Kuva: Seppo SillanpääKuva: Seppo Sillanpää
Kuva: Ulla KolomainenKuva: Ulla Kolomainen

"Ampiaispesä Vaherin venesatamassa heinäkuussa 2018."
Pesä oli vähän litteämpi malli ilmoitustaulun sisällä. Ampiaiset lensivät sisään ja ulos kehysten alta. Suojassa sateelta ja järvinäköalat!

Kuva: Tiit KööbiKuva: Tiit Kööbi

Työmies on heittänyt lakkinsa naulaan ja ampiaispesässäkin on hiljaista.

"Räsymatto" - kuvassa ampiaispesän kaunista, raidallista pintakuviointia.

Kuva: Jarmo LaaksoKuva: Jarmo Laakso
Kuva: Ritva RytkönenKuva: Ritva Rytkönen

"Ampiaispesä" -kuvassa on poikkeuksellisen punainen ampiaispesä.

Ampaispesää sisäpuolelta

Kuva: Sanna MattilaKuva: Sanna Mattila
Kuva: Jaana NärhiKuva: Jaana Närhi

Ampiaispesä poikkeuksellisesti puussa.

Raadin yhteenveto kilpailukuvista:
Kilpailukuvien perusteella voimme tosiaan todeta, että ampiaiset tekevät pesänsä vaikka minne! Varastot ja välikatot olivat yleisiä paikkoja ja oli niitä pesiä rakennettu jopa kastelukannun päähän, terassipöydän alle sekä kukkaistutusten alle maahan. Pesiä oli pienen pienistä jättimäisiin - mutta kaikki yhtä taidokkaasti rakennettuja ja omalla tavallaan jopa kauniita. 

Kiitokset kaikille osallistujille - ja onnittelut voittajille!