TAKAISIN

Lammin muurikivillä viimeistelet pihasi ilmeen

Päivitetty: 13.5.2020

Lammin tuotteilla taiteilet pihan kuin pihan näyttäväksi. Pihan rajaukset, pintojen päällystämiset ja kattamiset voit nyt tehdä upeasti turvallisuudesta ja näyttävyydestä tinkimättä.

Lammilta löytyy kattava valikoima erilaisia muurikiviä.

Kevään huipputarjous! Nyt piha kuntoon kesäksi. Tilaa viimeistään 21.6.2020.

KLIKKAA PIHAVIIKOILLE TÄSTÄ

Muuri yhdistää ja erottaa

Muuri on pystysuora tai kallistettu seinämä, jonka käyttöalue ulottuu kukkapenkin pengerryksistä ja erilaisista pihapiirin tukirakenteista aina usean metrin korkuisiin maanpainemuureihin. Haasteellinen rinnepiha muotoutuu erilaisten muurien avulla näyttäväksi puutarhaksi ja toimivaksi oleskelupaikaksi. Muuri voidaan rakentaa suoraksi tai kaarevaksi pihan edellytysten mukaan.

Muurilla voi parantaa myös tasamaatontin ilmettä. Muurikivistä rakennetut korotetut istutusalustat antavat kasveille riittävän multatilan silloinkin, kun pihamaa ei salli riittävän syvän kasvualustan kaivamista. Muurin ja mullan välissä suositellaan käytettäväksi patolevyä estämään kivien kostumista. Myös routasuojaus kannattaa toteuttaa kasvien juurien suojaksi. Muuri-istutukset luovat pihapiiriin tyyliä ja ryhdikkyyttä ja toimivat puutarhan tilanjakajina.

Muurikivien runsas värivalikoima ja erilaiset pintastruktuurit antavat lukuisia vaihtoehtoja kokonaisilmeeseen. Ilme viimeistellään kansikivillä, jotka kiinnitetään paikalleen ohutsaumalaastilla tai erilaisilla liimavaahdoilla. Jos muuriin halutaan lisäelementtejä – kuten valaistus tai koristealtaan suihkulähde – on sähkötyöt huomioitava jo rakentamisvaiheessa.

KLIKKAA PIHAVIIKOILLE TÄSTÄ