TAKAISIN

Lammin pihatuotteilla viimeistelet kotisi ilmeen

Päivitetty: 11.10.2018

Lammin Betoni tuotteilla taiteilet pihan kuin pihan näyttäväksi. Pihan rajaukset, pintojen päällystämiset ja kattamiset voit nyt tehdä upeasti turvallisuudesta ja näyttävyydestä tinkimättä.

Lammilta löytyy kattava valikoima erilaisia muurikiviä ja pihakiviä.

Syksyn pihaviikoilta kaikki reuna-, piha- ja muurikivet -50 %

Betonikivet kestävät myös ajotiellä

Pihakivi on betonista ympäristötaidetta parhaimmillaan. Betonikivet ja -laatat ovat lujia, mittatarkkoja ja kulutusta sekä säärasitusta kestäviä. Yleisimmin ne ovat suorakaiteen muotoisia ja sivumitoiltaan vaihtelevan kokoisia. Betonilaattojen paksuudet vaihtelevat välillä 40–80 mm. Noin 60 mm paksuiset laatat sopivat yleisesti kantavuudeltaan pihojen eri käyttötarkoituksiin ja kantavat normaalit pihan henkilö- ja kuorma-autot. Raskaammin liikennöidyissä kohteissa, kuten linja-autoasemilla ja kuljetusliikkeiden terminaaleissa suositellaan käytettäväksi 80 mm paksuja betonikiviä.

Ladontamalleja löytyy aina yksinkertaisen kauniista mitä monimutkaisimpiin taideteoksiin asti. Muutama vinkki löytyy TÄÄLTÄ.
 

Muuri yhdistää ja erottaa

Muuri on pystysuora tai kallistettu seinämä, jonka käyttöalue ulottuu kukkapenkin pengerryksistä ja erilaisista pihapiirin tukirakenteista aina usean metrin korkuisiin maanpainemuureihin. Haasteellinen rinnepiha muotoutuu erilaisten muurien avulla näyttäväksi puutarhaksi ja toimivaksi oleskelupaikaksi. Muuri voidaan rakentaa suoraksi tai kaarevaksi pihan edellytysten mukaan.

Muurilla voi parantaa myös tasamaatontin ilmettä. Muurikivistä rakennetut korotetut istutusalustat antavat kasveille riittävän multatilan silloinkin, kun pihamaa ei salli riittävän syvän kasvualustan kaivamista. Muurin ja mullan välissä suositellaan käytettäväksi patolevyä estämään kivien kostumista. Myös routasuojaus kannattaa toteuttaa kasvien juurien suojaksi. Muuri-istutukset luovat pihapiiriin tyyliä ja ryhdikkyyttä ja toimivat puutarhan tilanjakajina.

Muurikivien runsas värivalikoima ja erilaiset pintastruktuurit antavat lukuisia vaihtoehtoja kokonaisilmeeseen. Ilme viimeistellään kansikivillä, jotka kiinnitetään paikalleen ohutsaumalaastilla tai erilaisilla liimavaahdoilla. Jos muuriin halutaan lisäelementtejä – kuten valaistus tai koristealtaan suihkulähde – on sähkötyöt huomioitava jo rakentamisvaiheessa.

Syksyn pihaviikoilta kaikki reuna-, piha- ja muurikivet -50 %