TAKAISIN

Jätevedet hallintaan helposti ja huolettomasti - Vielä ehdit

Julkaistu: 19.8.2019

Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.

Testaa tietosi jätevesistä artikkelin lopussa ja voita Biopuhdistaja

Markku Vuorenpää, Säkylä - Biopuhdistajalla puhdistettua vettäMarkku Vuorenpää, Säkylä - Biopuhdistajalla puhdistettua vettä
"Vestellin Biopuhdistaja on teknisesti hyvä ratkaisu ja lähes ikuinen", toteaa Markku Vuorenpää. Heidän perheellään Biopuhdistaja toimii osana ranta-alueelle välttämätöntä kaksoisviemäröintiä. Lue lisää"Vestellin Biopuhdistaja on teknisesti hyvä ratkaisu ja lähes ikuinen", toteaa Markku Vuorenpää. Heidän perheellään Biopuhdistaja toimii osana ranta-alueelle välttämätöntä kaksoisviemäröintiä. Lue lisää


Asumisessa muodostuvat jätevedet sisältävät erittäin runsaasti ravinteita, happea kuluttavaa orgaanista ainetta sekä suolistobakteereita. Fosforia on puhdistamattomassa jätevedessä yli tuhatkertainen ja typpeä yli satakertainen pitoisuus luonnontilaisiin vesiin verrattuna. Jätevesillä on vesistöön joutuessaan pieninäkin määrinä voimakas rehevöittävä vaikutus. Rehevöityminen näkyy levätuotannon lisääntymisenä ja lopulta sinileväkukintoina.

Orgaaninen aine yhdessä jäteveden sisältämän typen kanssa kuluttaa happea. Mikäli laimeneminen on heikkoa, vesistöt muuttuvat hapettomiksi ja haiseviksi. Orgaanisen aineen määrää on tämän takia vähennettävä ennen jäteveden päätymistä luontoon. Paras tapa vähentää orgaanista ainetta on hapettaa se koneellisesti jätevesijärjestelmässä.

Ihmisen ruoansulatuskanava ja etenkin ulosteet sisältävät runsaasti eri bakteereja, viruksia ja alkueläimiä, joista monet ovat myös taudinaiheuttajia - ja ne siirtyvät suoraan vessaveteen.
Suurin osa näistä bakteereista ja viruksista aiheuttaa ripulia, oksentelua ja mahakipuja, mutta myös vakavampia sairauksia ja jopa kuolemantapauksia. Jätevedet muodostavat kiistattoman hygieenisen terveysriskin varsinkin omalle kaivolle sekä uimarannalle. Ehdottomasti paras tapa välttyä terveysriskeiltä on erottaa vessavesi muista talousvesistä umpisäiliöön. Samalla poistuu myös valtaosa jätevesien sisältämästä haitallisesta typestä ja fosforista.

Lue lisää siitä, miksi pesu- ja käymälävesien erottelu kannattaa

Vestelli - puhtaiden vesien puolesta

Luonto ja vesistöt ovat meille sydämen asia, haluamme turvata puhtaan ja ainutlaatuisen ympäristön myös tuleville sukupolville.

Rouva Jenni Haukion sanoin: "Suomen luonto on osa arvokkainta kulttuuriperintöämme. Se on kansallisaarre, jonka varassa olemme kautta historiamme rakentaneet niin aineellista kuin myös aineetonta hyvinvointiamme."

Autamme asiakkaitamme ratkaisemaan oman kiinteistön jätevesihaasteet parhaalla mahdollisella tavalla, sillä meille jokainen asiakas on tärkeä, samoin kuin hänen kohteensa, joka edustaa yhtä palasta ympäristönsuojelun kokonaisuudessa. Velvollisuutemme on suojella luontoa ja meidän on kannettava vastuu siitä, miten elämme ja olemme, kunnioittaen sekä arvostaen sitä, mitä meillä vielä on - tässä ja nyt. Tästä ajatuksesta on syntynyt Vestellin Biopuhdistaja-tuoteperhe.

Vestellin tuotteilla hoidat jätevedet taatusti tehokkaasti

Vestellin Biopuhdistaja on suomalaisen teknologian helmi, yksinkertainen ja helppo, mutta äärimmäisen tehokas ja varma puhdistaja kesämökeistä aina 200 henkilön kiinteistöihin asti. Se puhdistaa WC-vesiä lukuunottamatta kaikki jätevedet yhdessä säiliössä ilman mitään lisättävää; ei kemikaaleja, suodattimia tai maa-aineita. Hoitona vain tyhjennys kerran vuodessa.

Lue lisää Biopuhdistajan yksinkertaisesta toimintaperiaatteesta

Testivoittaja ja käyttäjien kiittämä

Aidoissa olosuhteissa testattu suomalainen tekniikka on vertaansa vailla. Biopuhdistaja on loistanut kaikissa testeissä ja täyttää korkeimmat puhdistusvaatimukset vuodenajasta riippumatta.

"Yksinkertainen ja helppokäyttöinen, nopea asentaa, markkinoiden paras puhdistaja", Esa Matikainen, Nokia.
 Lue lisää"Yksinkertainen ja helppokäyttöinen, nopea asentaa, markkinoiden paras puhdistaja", Esa Matikainen, Nokia.
Lue lisää

Biopuhdistaja-tuotteet saivat lisäksi parhaat arviot käyttäjäkokemusten perusteella (lähde: MAVEKE-hanke). Arviossa kiinnitettiin huomiota muun muassa asennuksen helppouteen, erinomaiseen puhdistustehoon, käyttömukavuuteen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin sekä maltillisiin kustannuksiin.

"Toimintavarma, äänetön, paras mahdollinen ratkaisu kiinteistöllemme", Catharina ja Henrik Westermark, Sipoo. Lue lisää"Toimintavarma, äänetön, paras mahdollinen ratkaisu kiinteistöllemme", Catharina ja Henrik Westermark, Sipoo. Lue lisää

Lue lisää


Koonti Biopuhdistajasta

  • kesämökeille, omakotitaloihin, jopa 200 hlön kiinteistöihin
  • kestävä betoninen rakenne, ei ankkurointia
  • erinomainen puhdistusteho saavutetaan hapetuksella
  • parhaat tulokset kaikissa puolueettomissa testeissä
  • helppo ja nopea asennus
  • yksinkertainen toiminta
  • pitkäikäinen hankinta, laadukkaat valmistusmateriaalit
  • helppo huolto; ei kemikaaleja, vaihdettavia suodattimia tai maa-aineita

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?
Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esite.