TAKAISIN

Puutarhan Kevät tuo helppoa kukoistusta

Päivitetty: 17.8.2022

Haluatko mökille maailman helppohoitoisimman puutarhan? Luontoa kunnioittaen voi rakentaa sekä hyötypuutarhan että kauniin nurmikon. Onko GreenCaren Puutarhan Kevät sinulle tuttu? Se on Suomen suosituin lannoite.

Puutarhan Kevät on hyvin riittoisaa. Viiden kilon pakki riittää yli 200 neliömetrille. Puutarhan Kevät sisältää kaikki kasvien tarvitsemat ravinteet ja kasvit alkavat kukoistaa nopeasti.Puutarhan Kevät on hyvin riittoisaa. Viiden kilon pakki riittää yli 200 neliömetrille. Puutarhan Kevät sisältää kaikki kasvien tarvitsemat ravinteet ja kasvit alkavat kukoistaa nopeasti.

Puutarhassa alkaa keväällä vihertää kuin huomaamatta. Kasvit heräävät ja ne tarvitsevat heti ravinteita lyhyen kasvukauden tarpeisiin. Haluaisitko lannoittaa puutarhan kukoistamaan helpoimmalla mahdollisella tavalla?

Kaikki puutarhan kasvit pääsevät hyvin kasvuun, kun jokaiseen istutuskuoppaan laitetaan minikourallinen Puutarhan Kevät-rakeita. Sekoitetaan lannoitetta vähän mullan kanssa ja täytetään kuoppa kasvulinjaan asti. Sitten vettä päälle ja kasvi on lannoitettu pitkälle kesään.

Kun kasvit on istutettu, päälle laitetaan reilu kerros Kuorikatetta. Se pitää rikkaruohot kurissa. Hyötypuutarhan hoitaminen helpottuu paljon, kun katteen lisäämisellä keväisin päästään rikkaruohojen kitkemisestä. Näin helposti saa heinä-elokuussa kerätä omasta puutarhasta marjoja.

Perennapenkki kukkimaan

Kukkapenkin kasvit kasvavat samassa maassa vuodesta toiseen. Jokavuotinen kukinta ja kasvu köyhdyttää maata. GreenCaren Puutarhan Kevät on tasapainotettu mineraalilannoite ja ravitut perennat kasvavat ennätysvauhtia. Sirottele Puutarhan Kevät penkkiin mullan päälle, josta se liukenee nopeasti ja kevätkukkien sipulitkin saavat osansa kasvuvoimasta.

Puiden ja pensaiden lannoittaminen

Pensaat ovat pihan kaunistus. Kukkivat pensaat kauniin vihreine lehtineen ovat kotipuutarhurin ylpeys. Muun muassa syreenit, angervot ja ruusut tulevat kalkkipitoisemmista maista, joten ne tarvitsevat joka vuosi kalkkia ja ravinteita. Uloimpana kasvavat juuret hyödyntävät ravinteet parhaiten.

Puutarhan Kevät sirotellaan maahan kasvin juuriston kokoiselle alueelle.Puutarhan Kevät sirotellaan maahan kasvin juuriston kokoiselle alueelle.

Onko sinulla vanhoja omenapuita? Nekin tarvitsevat keväällä ravinteita kukinnan ja hedelmien tueksi. Puun juuret saattavat ulottua 2‒5 metrin päähän rungosta. Laita ravinteita uloimman juurikasvun alueelle, mistä juuristo poimii ne nopeasti. Kasvu ja kehitys alkaa huippunopeasti!

Vinkki: Muista lannoittaessasi, että puiden ja pensaiden juuristo on suurin piirtein saman levyinen kuin niiden latvus.

Nurmikon kevätlannoitus

Puutarhan Kevät on monikäyttöinen ravinne ja sopii myös nurmikon herättelyyn. Kun nurmikon pinta on kuivunut, puutarhuri haluaa rapsutella talvehtineita lehtiä pois nurmikolta. Samassa yhteydessä ripotellaan myös Puutarhan Kevät tai Nurmikon Kevät & Kesä PLUS nurmikon pinnalle. Ravinteiden vaikutus nurmikossa näkyy muutamassa viikossa tuuheana kasvuna. Happamassa ja hoitamattomassa viihtyvä sammalpeite saa kyytiä, kun sen tilalle kasvaa ihana, tiheä ja tuoksuva nurmikko, joka kestää kesän touhuja paljon paremmin.

Katso videolta vinkit nurmikon keväthuoltoon!

Mineraalilannoite toimii nopeasti

Ravinteet on hyvä antaa kasveille toukokuun alussa tai aikaisemminkin, jos kevät on edennyt. Maassa on vielä luonnostaan kosteutta ja ravinteet liukenevat heti.

Puutarhan ravitseminen keväällä on puutarhan akkujen lataamista. Kun kasveilla on tasapainoisesti tarvittavia ravinteita kasvuvaiheen alussa, näet joka päivä, miten puutarhasi kehittyy. Se kukoistaa ekologisesti yhdessä ympäröivän luonnon kanssa.

GreenCaren kalkit ja ravinteet ovat turvallisia lapsille ja lemmikeille. Puutarhaa voi käyttää heti.

Pitääkö puutarhaa myös kalkita?

Useimmat puutarhakasvit on aikoinaan lainattu seuduilta, joissa maan kalkkipitoisuus on korkeampi kuin havuvoittoisessa Suomessa. Koska maa happanee meillä itsestään kesän aikana, puutarha kannattaa kalkita joka kevät ottamaan ravinteita vastaan. GreenCaren Rakeinen Puutarhakalkki imeytyy kätevästi maahan yhdessä Puutarhan Kevään kanssa. Jätä tuijat, mustikkapensaat ja hortensiat kalkitsematta, ne viihtyvät happamassa maassa.GreenCaren asiantuntija Jussi Petäjä aloittaa puutarhan tekemisen keväällä käymällä ostoksilla. Sieltä löytyy perustuotteet helpon puutarhan avuksi.
 

‒ Keväisin kannattaa kalkita puutarha ja ostaa iso säkki Puutarhan Kevättä. 20 kg riittää jopa 800 neliömetrille. Perusmatikalla laskien 400 neliön pihalle saadaan alkulannoitus keväällä ja istutusten yhteydessä ja sitten myöhemmin kesällä toinen lannoituskierros. Puutarhan kevät sopii myös nurmikon hoitoon, kertoo GreenCaren puutarha-asiantuntija Jussi.

– Kuorikatteella pidetään marjapensaiden alle kasvavat rikkaruohot kurissa. Tarpeeksi paksu kerros vaan sinne, niin alin kerros tukahduttaa rikkoja maatumalla. Päälle lisätään tarpeen vaatiessa katetta, sanoo Jussi.

GreenCaren asiantuntija Jussi PetäjäGreenCaren asiantuntija Jussi Petäjä
Pieneen puutarhaan sopii Puutarhan Kevät 550g. Sillä lannoittaa jopa 20 neliömetrin alueen.Pieneen puutarhaan sopii Puutarhan Kevät 550g. Sillä lannoittaa jopa 20 neliömetrin alueen.

Puutarhanhoito on ekoteko!

Pohjolan kesä on kovin lyhyt kasvuun, kukkimiseen ja hedelmien tuottamiseen. Valoisat yöt antavat lisää kasvuaikaa, mutta kasvuun tarvitaan paljon voimaa. Kevätlannoite on suunniteltu antamaan kasveille vauhdikas lähtö lyhyttä ja kiihkeää kasvukautta varten.

GreenCaren tuotteilla annat kasveille helposti oikean määrän ekologista kasvuvoimaa. Mitä paremmin kasvit voivat, sitä enemmän ne sitovat ilmakehästä hiiltä takaisin maahan.

Kevätlannoitus herättää puutarhan kasvuun