TAKAISIN

Olisiko aika hankkia oma laituri? Mutta millainen? Valitse viisaasti!

Päivitetty: 25.4.2022

Aurinko paistaa, lämpö hellii kasvoja, jäät sulavat ja pian voit kuulla laineiden liplatusta rantaa vasten. Eikö olisi ihana aloittaa aamu kahvikupposen kanssa omalla laiturilla – Kenties Lip-Lap-laiturilla?

oloneuvos_4_1280_720_75_s_c1

Millainen laituri minun pitäisi valita?

Jokaisella on itsellään paras käsitys siitä millainen oma ranta on, millaiseen käyttöön laituri tulee ja mitkä ovat omat mieltymykset unelmien laiturista. Lip-Lap Laituri Oy:n laituriasiantuntijat auttavat mielellään suunnitellussa ja kartoittavat asiakkaalle sopivan ratkaisun.

Jotta suunnitteluvaiheessa päästään alkuun, pitää selvittää tarkasti millainen on tulevan laiturin pohjan maaperä, millaiset ovat veden syvyysvaihtelut, laiturin sijainti ja sääolosuhteet. Myös käyttötarkoitukset vaikuttavat tiukasti valintaan; haetaanko laiturilta vettä, hypitäänkö siitä uimaan, toimiiko se parkkina veneelle tai vesijeteille. Tarkoituksena on kuitenkin löytää jokaiselle se oikea ratkaisu, joka on turvallinen, tukeva ja kestää aikaa.

Lataa ilmainen laituriopas>>

Laiturit rantaan kuin rantaan istuen täydellisesti suomalaiseen rantamaisemaan

Laiturityypit

Kun tiedostaa omat tarpeensa ja mieltymyksensä niin onneksi laiturivaihtoehtoja on olemassa jokaiseen makuun.

 • Pylväslaiturit eli tolppalaiturit ovat parhaita laitureita oleskeluun ja uimalaitureiksi. Pylväslaituri sopii matalaan ja loivaan, melko kovapohjaiseen rantaan, jossa veden syvyys saa olla maksimissaan kaksi metriä. Pylväslaiturin korkeutta voidaan säätää esim. vedenpinnan vaihdellessa ja laituri on helppo nostaa tarvittaessa rannalle.
 • Muoviponttonilaiturit kelluvat nimensä mukaisesti muoviponttonien varassa ja se ankkuroidaan tukevasti joko putki- tai painoankkuroinnilla sijainnin ja tarpeen mukaan. Muoviponttonilaituri sopii hyvin sekä uima- että venelaituriksi ja veden korkeuden tulee olla vähintään 0,5 metriä.
 • Jettilaiturit ovat käytännöllinen keksintö vesijetin kiinnitykseen ja säilytykseen. Jettilaiturit sopivat niin ikään vesijeteille, mutta myös kumiveneille, jollille, kanooteille sekä soutuveneille. Tarvittaessa on saatavissa myös moduuleista koottava tuplajettilaituri kahden vesijetin säilytykseen.
 • Betoniponttonilaiturit; Talvehtiva laituri vaatii aina vähintään metrin syvyyden ja se ankkuroidaan pohjaan betonipainoilla. Betoniponttonilaituri soveltuu erityisesti venekiinnitykseen ja se on tukeva ja edustava yleislaituri.
 • Muoviputkiponttonilaiturit ovat kestävä ja kustannustehokas vaihtoehto vene- ja oleskelulaituriksi. Muoviputkiponttonilaiturit soveltuvat matalampiinkin rantoihin.
 • Modulilaiturit; Modulilaituri on kantava laituri ja sen voi tarvittaessa asentaa vaikka yksin. Se soveltuu jyrkkiin rantoihin ja ankkuroidaan tukevasti putki- tai painoankkuroinnilla. Modulilaituri kootaan valmiista elementeistä, joten se on helppo ja nopea asentaa (ks. alla oleva video).
Laiturit toimitetaan pääsääntöisesti rahdilla, jonka hinta määräytyy laituripaketin mukaan.

Tutustu lisää Lip-Lap -valikoimaan>>

Lip-Lap pylväslaituri on hetkessä asennusvalmis

Teetkö itse vai valitsetko avaimet käteen- toimituksen?

Lip-Lap Laiturit Oy tarjoaa laiturit 

 • avaimet käteen -toimituksella, joka on ehdottomasti vaivattomin ja nopein tapa saada laituri rantaan tai saareen. Asennuksen hoitavat Lip-Lapin koulutetut asentajat ja työn osuudesta saa vielä hyödynnettyä kotitalousvähennyksen.
 • valmiiksi koottuna, joka on yleisin Lip-Lapin toimitustavoista. Siinä puuelementit ovat valmiiksi koottuina ja saranat sekä muut metalliosat kiinnitettyinä paikoilleen.
 • kokoa itse -toimituksena, jolloin toimituspaketti sisältää KAIKKI tarvitsemasi osat laiturisi kokoamiseen.
 • tai jopa rakenna itse -toimituksena, jossa omatoimirakentajalle on koostettu laituripaketti, joka sisältää muoviponttonit ja saranat. Lisäksi tarvitaan vain puutavara, ruuvit ja ankkurointi.
 • Lip-Lap Laiturit tarjoavat myös paljon varaosia ja tarvikkeita, joista suosituimpia ovat alumiinipylväät.

Tutustu lisää laiturivalikoimaan ja löydä oma laiturisi kolmessa minuutissa

liplap_3min_2

Haluan lisätietoa