TAKAISIN

Näin valmistat herkulliset ruuat helposti

Julkaistu: 2.9.2019

Kesäpäivän viettoa mökillä tai kotona ystäväporukalla, grillailua, hyvää ruokaa ja yhdessä oloa. Illan menu voi sisältää merellistä paellaa á la Henri Alén tai teriyaki härkää ja seesamilla maustettuja vihannesnuudeleita ja jälkiruuaksi tietenkin herkulliset muurinpohjaletut. Nämä kaikki ja paljon muuta voit valmistaa Muurikka Kesäkeittiöllä.

Kesäkeittiöitä löytyy kahdella eri lämmönlähteellä kaasu ja sähkö. Vakiona mukana tulevalla Muurikka Pannulla teet kätevästi herkkuja isommallekin porukalle. Voit kokata esimerkiksi lihaa, kalaa, makkaraa, kasviksia, äyriäisiä ja tietenkin jälkiruokia kuten lettuja. Muurikka Kesäkeittiöön löydät myös monipuolisesti erilaisia lisävarusteita, joilla voit täydentää Kesäkeittiön juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi. Lisävarusteiden avulla savustat, keität, pariloit ja valmistat paellan tai teet wokin. Myös lämmönlähteitä voi lisätä ja vaihtaa.
 

Muurikalta löytyy laaja kattaus välineitä ja tarvikkeita ulkoruoanlaittoon. Kesäkeittiökonsepti on yksilöllisesti täydennettävissä, monipuolinen ruoanlaiton keskus, jolla teet pihalla tai terassilla melkein mitä tahansa. Kesäkeittiövaunut ovat tilavat, missä voi säilyttää kaikkia lisävarusteita ja tarvikkeita. Vaunut kannattaa säilyttää kesällä katoksessa ja pyyhkiä aina käytön jälkeen puhtaaksi. Talvella ne varastoidaan kuivaan, ilmastoituun ja viileään paikkaan.

Nopea, monipuolinen ja siisti!

Kesäkeittiön kaasupoltin kuumenee nopeasti ja tasaisesti. Muurikka-pannulla teet kätevästi kesäherkkuja isommallekin porukalle. Saatavilla kaksi versiota: Kesäkeittiö KAASU sekä suurempi Kesäkeittiö KAASU MAXI.

Muurikka Kesäkeittiö KAASU MAXI
 

 • Kesäkeittiövaunu: Runko maalattua terästä, alas laskettavat sivutasot mäntyä.
 • Kaasupoltin D-400 lyhyillä jaloilla, emaloitu teräs
 • Muurikkakansi, halkaisija 58 cm
 • Muurikka Pannu 58 cm suojapussissa, ei jalkoja
 • Teho: 11,4 kw
 • 2 kaasukehää
 • 2 tehonsäädintä
Mitat kasattuna: lev.135 cm x syv.74 cm x kork. 100 cm
Rahtipaino: 32.246 kg
Värivaihtoehdot musta ja harmaa

Aina valmis ja vaivattomuudessaan ainutlaatuinen

Muurikka Kesäkeittiö SÄHKÖ
 

 • Kesäkeittiövaunu: Runko maalattua terästä, alas laskettavat sivutasot mäntyä.
 • Sähkögrilli teräskannella, halkaisija 42 cm / ruostumaton teräs.
 • Sähköteho: 2200 w
 • Lämpötilan säätö: termostaatilla
 • Liitäntäjohto: 2 m
 • Muurikka Pannu 48 cm suojapussissa, ei jalkoja

Mitat kasattuna: leveys 135 cm x syvyys 52 cm x korkeus 92 cm
Rahtipaino: 34.28 kg
Värivaihtoehtoina musta ja harmaa

Savustuksella suussa sulavia ruokia

Muurikka Savustusastia sopii loistavasti Muurikka Kesäkeittiöön. Sekä Kaasupolttimella että Sähkögrillillä saadaan aikaan tasainen ja helposti säädettävä lämpö, jolloin kalojen, lihojen ja vihannesten savustaminen on helppoa. Savustusastia soveltuu myös avotulelle! Halkaisija 42 cm, materiaali ruostumaton teräs.

 

Savustukseen lisämakua antamaan voi käyttää esimerkiksi katajanoksiaKuva: Tinskun Keittiössä & Tyynen Kaa -blogi (tinskunkeittiossa.fi) Savustukseen lisämakua antamaan voi käyttää esimerkiksi katajanoksia
Kuva: Tinskun Keittiössä & Tyynen Kaa -blogi (tinskunkeittiossa.fi) 

Savulohi


 • tuore, perattu lohi tai lohifile
 • karkeaa merisuolaa myllystä
 • mausteita maun mukaan

Suolaa ja mausta kala ennen savustusta. Voit suolata kalan myös savustamisen jälkeen, kalan ollessa vielä kuuma. Sirottele purupellille ohut kerros karkeahkoa leppäpurua. Työnnä pelti vastuksen yläpuolella olevien kannattimien varaan, ei suoraan vastusten päälle. Aseta kala ritilälle ja työnnä ritilä savustimeen. Voit myös laittaa kalan folion päälle ja sen jälkeen ritilälle. Savustusaika riippuu kalojen määrästä ja koosta. Pienet kalat savustuvat 20 minuutissa ja suuret 50-60 minuutissa. Kala on kypsä, kun ruodot ja nahka irtoavat helposti.

Lisää herkullisia reseptejä löytyy Opa&Muurikka-sivuilta >>

Rakentaja.fi-verkkokaupasta löydät Muurikka Kesäkeittiöt ja lisävarusteet

Vanha suolaniksi Muurikka Pannulle

Muurikka Pannu on helppo puhdistaa suolaniksillä. Sitä kannattaa käyttää myös eri makuisten ruokalajien välillä. Levitä reilusti ruokasuolaa Muurikka Pannulle ja pidä pientä lämpöä päällä muutama minuutti. Suola imee rasvan, kosteuden ja lian pois. Tämän jälkeen raaputa suola pois esimerkiksi lastalla, kaada pannulle tilkka vettä ja pyyhi pannu puhtaaksi. Muista lopuksi kuivata ja rasvata pannu hyvin.