TAKAISIN

Lähdetään sienimetsään! - simulaatiokysely

Julkaistu: 19.8.2019

"Olisihan se kiva joskus valmistaa ateria itse poimituista sienistä. Mutta toisaalta varmaan myrkyttäisin kaikki". Onko tämänkaltainen ajatus joskus käynyt mielessäsi? Ei hätää! Alempana tässä artikkelissa olevalla simulaatiokyselyllä voit testata tietosi ja taitosi ilman, että kenenkään henkikultaa uhataan. Tämä leikkimielinen simulaatio osoittaa sinulle, miten hyvällä menestyksellä suoriutuu kaveriporukan sieni-iltama, jos se sinusta on kiinni. Testi auki 19.8.-1.9.2019. Kysely artikkelin lopussa.

Palkintona arvotaan Greencaren tuotepaketti

Tuotepaketteja arvotaan simulaatio-testiin vastanneiden ja yhteystietojen jättäneiden kesken kolme kappaletta. Greencaren tuotepaketti sisältää:

Nurmikon Kevät & Kesä PLUS™ nurmikkolannoite, 20 litraa

  • Kaksivaikutteinen nurmikkoravinne, joka tekee nurmikostasi kauniimman ja vihreämmän.
  • Voi myös käyttää syyslannoitukseen, jolloin annostus puolitetaan.
  • Sisältää kaikki nurmikon kasvukauden aikana tarvitsemat ravinteet.

Puutarhan SYKSY™ -lannoite, 20 litraa

  • Parantaa kasvien talvenkestävyyttä ja auttaa kasveja voimaan hyvin myös seuraavana kasvukautena.
  • Hyvin voivassa maassa kasvit viihtyvät ja heräävät keväällä uuteen kukoistukseen.
  • Käyttöaika alkaa heti, kun puutarhamarjat on kerätty talteen.

Vastaa kyselyyn tästä:

Sienten kanssa tulee aina olla varovainen, sillä metsään mahtuu herkullisten ruokasienten lisäksi paljon myrkyllisiä, jopa tappavia sieniä, jotka saattavat välillä muistuttaa erittäin paljon toisiaan. Tosielämässä - eli oikeassa sienimetsässä tai keittiössä - jos et ole täysin varma sienestä, jätä se metsään tai heitä pois. Voit myös kääntyä sienikirjojen tai nettisivujen puoleen sienen tunnistuksessa.

Esimerkiksi Luontoportin nettisivuilta löydät suomen metsien sieniä, ja voit tunnistaa niitä syöttämällä sienen tuntomerkit sivustolle.