TAKAISIN

Yksivuotisten kasvien lannoittaminen

Julkaistu: 27.5.2019

Tiedäthän, että...

Kasvit ovat riippuvaisia ravinteista, joita ne saavat maasta, vedestä ja ilmasta. Kasvualustan ravinnekoostumus, humuspitoisuus ja happamuus (pH) säätelevät kasvin ravinnonsaantia ja ovat tärkeitä kasvin terveydelle, kasvuvoimalle ja kestävyydelle. Kasvuolosuhteet ja eri kasvien vaatimukset vaihtelevat paljon, joten puutarhurin tehtävänä on huolehtia, että kasvit saavat ravinteita riittävästi, mutta ei liikaa.

Lannoitteiden riittävä saanti on erittäin tärkeää.
Ne antavat kasville voimaa kasvaa, kukkia ja tehdä satoa!

Lue lisää: Luonnonmukainen puutarhanhoito - www.esbau.fi


Yksivuotiset kasvit ja astiaistutukset

Kun tavoitteena on näyttävä kukinta ja voimakas kasvu syksyyn asti, tarvitsevat yksivuotiset kasvit riittävästi ravinteita koko kesän ajan. Keväällä ravinteet muokataan suoraan kasvualustaan, tehdään varastolannoituskätkö ja ostetaan valmiiksi lannoitettua kesäkukkamultaa. Astiaan istutetut kasvit vaativat myös enemmän huomiota, koska kasvualustaa on yleensä vähän kasvia kohti.

Ravinteiden tarve vaihtelee tietysti eri lajeilla, mutta yksi perusohje pätee aina: mietoa lannoiteliuosta annetaan joka toisella kastelukerralla, runsaimman kukinnan alkaessa joka kerralla. Huomattavasti pienemmällä huolehtimisella selviää, kun käyttää pitkävaikutteista lannoitetta, joka liukenee lämpötilan vaikutuksesta hiljalleen koko kesän ajan. Näin lannoituksesta ei tarvitse huolehtia koko kesänä, kastelu riittää.

Runsaaseen kukkaloistoon

Parveke- ja pihakukkien kasvua ja kukintaa edistää Neudorffin valikoimiin kuuluva BioTrissol Bio-Pelargonialannoite. Se on orgaaninen, nestemäinen ja luonnonmukainen erikoisravinne, joka sisältää kaikki pääravinteet sekä tarpeelliset hivenaineet ja vitamiinit. Litran pullo on erityisen riittoisa; 5 ml/1 L vettä - eli 1 l:sta saat 200 litraa valmista ravinnetta!

Yrttien vahvaan kasvuun

Yrttien voimakkaan ja terveen kasvun varmistaa BioTrissol Yrttilannoite. Sekin on orgaanisista raaka-aineista kehitetty, täyslannoiteliuos kaikille mauste-, rohto- ja teeyrteille. Yrttilannoitteen tasapainoinen ravinnekoostumus takaa runsasaromisille, itse viljellyille vahvan kasvun.
 

Bio-Pelargonialannoite 1 lBio-Pelargonialannoite 1 l

Lannoitepuikoilla lannoitat pitkän aikaa!

Luontoystävällisten Neudorff -tuotteiden valikoimasta löytyy myös muita mainioita vaihtoehtoja kasviemme parhaaksi! Azet®Lannoitepuikot kukkiville kasveille ja Azet®Lannoitepuikot viherkasveille sopivat sekä sisäkasveille että terasseille ja parvekkeille. Ne sisältävät mykorritsa-sienirihmastoa, joka suurentaa juuriston pinta-alaa mahdollistaen moninkertaisen lannoitteiden ja veden saannin.

Puikot siis vain työnnetään kukkamultaan ja kasvit yksinkertaisesti voivat paremmin!

Lue lisää Azet®Lannoitepuikoista

Tutustu koko tuotevalikoimaan

Luonnonmukaiset BioTrissol -erikoislannoitteet löytyvät myös orkidealle, buxukselle, sitruksille, kaktuksille, bonsaille...

Katso kaikki tuoteryhmät

Neudorff -tuotteet saatavilla hyvinvarustetuista puutarhamyymälöistä ympäri Suomen.
Voit tilata tuotteet myös suoraan Esbaun omasta verkkokaupasta!

Jälleenmyyjät ja Verkkokauppa

Luonnonmukaiset tuotteet Esbau Bio-Gardenilta

Esbau Bio-Garden ja Neudorff ovat luonnonmukaisen puutarhanhoidon uranuurtajia Suomessa. Neudorffin erikoisalaa ovat kasvien hoito ja niiden suojelu. Tuotteet ovat turvallisia käyttää ja vaarattomia ihmisille sekä lemmikeille. Lannoitteiden ravinteet eivät ole vesiliukoisia eivätkä siten rehevöitä vesistöjä.


Lannoitteet on valmistettu orgaanisista, uusiutuvista luonnonvaroista. Näin luonnosta vain lainataan raaka-aineet ja annetaan ne jälleen takaisin, säilyttäen samalla luonnon ekologista tasapainoa. Kaikki lannoitteet on hyväksytty Suomessa luomutuotantoon.

Tutustu tuotteisiin!