TAKAISIN

Varo, nyt on liukasta!
Poimi pihan parhaat hiekoitusvinkit

Päivitetty: 5.3.2021
Arviolta joka 3. suomalainen liukastuu talvella. Pihan eri alueet tarvitsevat täsmähiekoitusta, koska loukkaantumiseen johtavia liukastumisonnettomuuksia tilastoidaan Suomessa n. 20.000 kpl/kuukausi. Liukastumisia ehkäisee katujen ja pihojen hyvä hoito ja hiekoitus.
Portaat ja lätäkköiset alueet kannattaa käsitellä eri tuotteilla parhaan pidon saamiseksi.Portaat ja lätäkköiset alueet kannattaa käsitellä eri tuotteilla parhaan pidon saamiseksi.

GreenCare- ja Cooper liukkaudentorjuntatuotteilla teet pihoista, portaista ja kulkuväylistä turvalliset liikkua. Hiekoituskausi alkaa pohjoisessa usein jo lokakuussa ja kestää muuallakin Suomessa huhtikuuhun asti.

GreenCare Jäänsulatus ja pölynsidonta sulattaa tehokkaasti jäätyneet ja liukkaat alueet. Kalsiumkloridia sisältävä tuote sulattaa jäätä jopa -30 °C asti. Se sopii hyvin esimerkiksi portaille ja muihin haastavasti puhdistettaviin kohteisiin. Jäänsulatus on helppokäyttöinen tuote, joka sulaa alustaan. Sitä ei tarvitse erikseen poistaa kevään koittaessa. Keväällä ja kesällä sama tuote sopii pölyn sidontaan hiekkateillä. Riittoisa 5 kg purkki GreenCare Jäänsulatusta kattaa jopa 100 m² pihaa ja kulkuväyliä.

Kaatumisessa tapahtuu usein nivelten sijoiltaan menoja, murtumia, esim. lonkka- ja rannemurtumia ja aivotärähdyksiä. Liukastumistapaturmat aiheuttavat 420 miljoonan kulut vuosittain sairaanhoidon kulujen ja sairauspoissaolojen myötä.

AdobeStock_243962344.jpeg

GreenCare Hiekoitussepelillä hiekoitat pitävästi kaikki kulkuväylät. Särmikkäät rakeet antavat pitoa kengänpohjiin. Ne ovat niin suuria, etteivät jäädy paakuiksi. Hiekoitussepeli on luonnontuote ja sen voi ekologisesti harjata talteen keväällä. Jämäkkä sepeli on riittoisaa, 10 kg riittää jopa 40 m² hiekoittamiseen.

Kun lämpötilat sahaavat pakkasen ja plussan välillä koko maassa, piha-alueet ovat lauhtumisen seurauksena jäisiä ja liukkaita. Pahinta on vesisade lumen ja jään päälle tai puuterilumen sataminen jään päälle, jolloin jäätä ei näe. Rampit ovat usein liukkaampia kuin muut tieosuudet, sillä ne eivät lepää eristävää maata vasten.

Cooper Kevytmurske toimii eri periaatteella kuin Jäänsulatus ja Hiekoitussepeli. Kotimaisesta savesta valmistetut murskatut rakeet ovat todella kevyitä, 25 L painaa alle 10 kg. Keveytensä ansiosta tuote on helppo käyttää ja levittää. Cooper Kevytmurske nousee lätäköiksi sulavan veden pinnalle ja pysyy siinä, vaikka lämpötila sahaisi edestakaisin pakkasen ja suojan välillä. Kevytmurske sopii myös puutarhan maanparannusaineeksi antamaan kasvumullalle ilmavuutta ja keveyttä, joten sen voi keväällä lakaista pois pihatieltä nurmikon päälle tai pensaiden juureen.

Tuotetiedot:

GreenCare Jäänsulatus ja pölynsidonta 5 kg
Sulattaa tehokkaasti jäätyneet ja liukkaat alueet. Levitä tasaisesti liukkaille alueille. Keväällä ja kesällä tuote sopii käytettäväksi myös pölynsidontaan käytävillä ja hiekkateillä, koska se sitoo kosteutta ilmasta ja maasta. Vaikuttava aine kalsiumkloridi, joka sulattaa jäätä aina -30 °C asti.

5 kg riittää 50-100 m²5 kg riittää 50-100 m²
10 kg riittää noin 30-40 m²10 kg riittää noin 30-40 m²

GreenCare Hiekoitussepeli
Teiden, katujen ja piha-alueiden hiekoittamiseen tarkoitettua murskattua kiveä Raekoko 3-6 mm. Kuivattu – ei jäädy. Kahvasäkki on kätevä kantaa.

Cooper Kevytmurske
Kulkuväylien talvihiekoitukseen tarkoitettu murske. Kevyt ja monikäyttöinen kotimaisesta savesta valmistettu luonnontuote (Leca). Tuote on kevyt, 25 litraa painaa alle 10 kg. Raekoko 3-8 mm.
25 l riittää noin 100 m²

25 l riittää noin 100 m²25 l riittää noin 100 m²