TAKAISIN

Hajuttomat biojätteet sisätiloissa

Päivitetty: 21.6.2021

Aiheuttaako biojätteen kierrätys vaivaa? Biojätteelle olisi paikka jätevaunussa, mutta kuka sitä hajua kestää montaa päivää. Entäpä ne kärpäset? Se biokeruuastia vain ei kulkeudu ulos tyhjennettäväksi riittävä usein.

Biokeruuastia voi olla myös tyylikäs sisustuselementti.Biokeruuastia voi olla myös tyylikäs sisustuselementti.

Biojätteen kierrätys kodeissa tuntuu yllättävän vaivalloiselta. Siksi siitä ehkä luovutaankin turhan usein ja jätetään tekemättä. Jätteenpolttoon päätyy tonneittain kompostoitavaa jätettä, josta saisi ihanan muhevaa multaa tai maanparannusainetta. On erittäin tärkeää voida säilyttää biojätteiden keräysastiaa mahdollisimman lähellä siellä, missä kokkaat, jotta astiaa tulisi käytettyä.

Mitä biokeruuastiaan voi laittaa?

 • Ruoantähteet, hedelmien ja vihannesten kuoret
 • Kalanruodot, luut
 • Jähmettyneet rasvat – lämmin rasva tekee hyvää kompostille
 • Kahvin ja teen porot, teepussit ja suodatinpaperit
 • Pehmopaperit, kuten talouspaperit, lautasliinat, nenäliinat
 • Kuivien tuotteiden kartonkipakkaukset, munakennot
 • Kasvinosat ja kuihtuneet kukat
 • Lemmikkieläinten puupohjaiset kuivikkeet kuten pelletti
VINKKI! Jähmetä lämmin rasva ensin esimerkiksi sopivan pienessä kartonkilaatikossa, ja laita vasta sen jälkeen biokeruuastiaan. Säästyt siivoukselta.

Biokeruuastia on myös tyylikäs

Unelmana olisi löytää tarpeeksi pieni biokeruuastia, jonka voisi sijoittaa esimerkiksi pöytätason päälle, kauniiksi suunniteltu ja ennen kaikkea hajuton. Esbau Oy on tuonut markkinoille BioProffa Minin joka tyylikkään muotoilunsa ansíosta sopii jättää myös näkyville. Biokeruuastian kannessa oleva aktiivihiilisuodatin pitää hajut ja kärpäset tehokkaasti loitolla. Kansi on myös tarpeeksi tiivis, etteivät banaanikärpäset pääse sinne. Kierrätysastia on helppo käydä tyhjentämässä kompostiin silloin kun itse haluat.

Varastoi biojätteet hajuttomasti sisätiloissa, ilman kärpäsiä.Varastoi biojätteet hajuttomasti sisätiloissa, ilman kärpäsiä.

Pienen BioProffa minin tilavuus on 4 litraa. BioProffalta löytyy myös suurempi 5 litran biokeruuastia. Astian sisällä voi halutessaan käyttää myös biojätteen kierrätykseen sopivaa paperi- tai biomuovipussia. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu astia on helppo pestä lämpimällä vedellä aina tarvittaessa. Myös kestävät aktiivihiilisuodattimet voidaan puhdistaa muutaman kerran ennen uusiin vaihtamista.

Haluamme nyt kertaheitolla tehdä biojätekierrätyksen helpommaksi ja osaltamme edistää toimivaa kiertotaloutta tyylikkäällä ja kestävällä BioProffa Biokeruuastialla, Esbau Oy Bio-Gardenin toimitusjohtaja Esa Jussila linjaa.

Biokeruaastia

BioProffa Biokeruuastia Mini  

 • Tilavuus: 4 litraa
 • Materiaali: Metalli ja ruostumaton teräs
 • Kannessa aktiivihiilisuodattimet
 • Materiaali: Metalli ja ruostumaton teräs
 • Hoito: Käsinpesu lämpimällä saippuavedellä ja kuivaus

Aktiivihiilisuodattimet voidaan puhdistaa muutaman kerran ennen uusiin vaihtamista. Liuota suodattimia puolisen tuntia saippuavedessä ja ravistele kiinteät liat pois. Huuhtele, kuivaa ja aseta ne takaisin kanteen. Vaihda aktiivihiilisuodattimet uusiin noin puolen vuoden välein. Aktiivihiilisuodattimia myydään erikseen.

Kolme värivaihtoehtoa: musta, valkea ja vihreä

Suositushinta: 30 euroa. Myynnissä Esbau-jälleenmyyjillä sekä verkkokaupassa www.eurogarden.fi

 

Aktiivihiilisuodattimella varustettu BioProffa Mini biokeruuastiaa on saatavilla kolme eri väriä.Aktiivihiilisuodattimella varustettu BioProffa Mini biokeruuastiaa on saatavilla kolme eri väriä.