TAKAISIN

Mistä alkaa puutarhan kevät?

Päivitetty: 14.4.2020

Puutarhan kevät alkaa jo helmi-maaliskuussa sisätiloissa. Kesäkukkien ja hyötykasvien kylvö sekä huonekasvien mullanvaihto ovat monen puutarhaharrastajan ensimmäiset kesäiset toimet. Tänä kesänä voi perennapenkkiin voi kukkien keskelle istuttaa myös hyötykasveja ja toisaalta mullanvaihdon yhteydessä kannattaa päivittää myös salaojitus.

Itse kasvatetut tomaatit maistuvat tuoreilta.Itse kasvatetut tomaatit maistuvat tuoreilta.

Kylvä taimet suojelevaan hyötymikrobimultaan

Grobiootti Taimimulta sisältää hyötymikrobeja, jotka suojelevat taimia.Grobiootti Taimimulta sisältää hyötymikrobeja, jotka suojelevat taimia.


Kevätaurinko alkaa pian pilkahdella ja ihan kohta, maalis-huhtikuussa voi kylvää makoisat tomaatit. Ne tarvitsevat 4-8 viikkoa kasvuaikaa. Tomaatti viihtyy basilikan seurassa ja ne kannattaa kylvää yhtä aikaa. Tarvitset siementen lisäksi pieniä ruukkuja ja taimia vahvistavaa Luomu Grobiootti Taimimultaa.

Sen sisältämät hyötymikrobit vahvistavat juuristoa ja parantavat taimien luontaista vastustuskykyä.

Kylvä siemenet pussin ohjeen mukaan ja kastele kylvös märäksi. Laita ruukut valoisaan paikkaan ja pidä multa tasaisen kosteana koko itämisen ajan. Basilika on herkkä vedolle, joten pidä taimet lämpimässä. Istuta taimet puutarhaan lämpimään paikkaan, kun yöpakkasia ei enää ole eli kesäkuun alkupuolella.
 

Tänä kesänä runkotomaatti kannattaa istuttaa kesäkukkien lomaan. Saat kauniin kokonaisuuden, sillä perennapenkkiin mahtuu myös hyötykasveja. Vielä basilikaa sinne tänne, koska mikään ei maistu tomaatin kera herkullisemmalta kuin itse kasvatettu basilika!

Kylvä tomaatinsiemenet nyt Grobiootti taimimultaan.Kylvä tomaatinsiemenet nyt Grobiootti taimimultaan.
Itse kasvatetut tomaatit ja basilika maistuvat parhaalta.Itse kasvatetut tomaatit ja basilika maistuvat parhaalta.

Salaojita huonekasvit mullanvaihdon yhteydessä

Istuta ahtaissa ruukuissa kasvavat huonekasvit alkukeväällä hieman suurempaan ruukkuun. Tavallisin syy kasvien nääntymiseen talvella on liika kastelu. Ennakoi ensi talven viihtymistä nyt ilmavalla mullalla ja salaojituksella.

Luomu Kukkamulta sisältää tarpeeksi hiekkaa, joten kasvualusta pysyy ilmavana ja juurten on toisaalta helppo lähteä heti kasvuun linkki lihavoituun. Se on lannoitettu luonnonmukaisella, hyvin kypsyneellä luonnonkompostilla, joten ravinteet riittävät pitkään. Samalla kun vaihdat mullan, salaojita sisäkukat. Ruukkusoraa voi sekoittaa multaan ja se turvaa juurille elintärkeän ilman.

Luomu Kukkamulta sisältää tarpeeksi hiekkaa huonekasveille.Luomu Kukkamulta sisältää tarpeeksi hiekkaa huonekasveille.
GreenCaren Ruukkusora on kotimainen Luomutuote.GreenCaren Ruukkusora on kotimainen Luomutuote.

Ruukkusora sopii myös kasvatusastian pohjalle. GreenCare Ruukkusora on avainlippu- ja luomutuote. Sen raekoko on säännöllinen, joten Ruukkusora jakautuu tasaisesti ruukuissa. Jos isot ruukut salaojittaa kivillä tai täyttää pelkällä mullalla, ne ovat painavia ja hankalia siirtää.

Varsinkin suuriin ruukkuihin kannattaa laittaa reilusti Ruukkusoraa pohjalle. Kasvin juuret saavat tarpeeksi ilmaa ja ylimääräinen kasteluvesi menee pohjalle odottamaan.

Ruukkusoralla salaojitetut huonekasvit on kevyempi viedä kesäksi ulos.Ruukkusoralla salaojitetut huonekasvit on kevyempi viedä kesäksi ulos.

Helpot lannoitusneuvot huonekasveille

Huonekasvien lannoituksen voi aloittaa muutamaa viikkoa mullanvaihdon jälkeen. Vahvan kasvun ja oikeat ravinteet huonekasveille saat riittoisasta Puutarhan Kesä-kastelulannoitteesta, jota voit käyttää kesällä myös kaikille parveke- ja puutarhakasveille. Hyppysellinen vaaleanpunaista jauhetta riittää isoon kannulliseen.
Jos olet mukavuudenhaluinen puutarhuri, lisää mullanvaihdon yhteydessä ruukkuun pitkäkestoinen huonekasvien ravinne.

Kun mullan seassa on Puutarhan Kesä Palloja, riittää kastelu pelkällä vedellä.

Puutarha Kesä Pallot on laiskan puutarhurin pelastus.Puutarha Kesä Pallot on laiskan puutarhurin pelastus.
Puutarhan Kesä on se aito vaaleanpunainen kastelulannoite.Puutarhan Kesä on se aito vaaleanpunainen kastelulannoite.