TAKAISIN

Kiinnitä huomiota ilmanvaihdossa myös pesutilojen kuivumiseen

Julkaistu: 30.4.2020

Lisääntyneet sisäilmaongelmat ovat kiinnittäneet erityistä huomiota ilmanvaihdon huoltoon. Myös energiatehokkuuden on huomattu kärsivän huoltamattomasta ilmanvaihtojärjestelmästä. Yhtenä osana ilmanvaihtojärjestelmässä ovat suodattimet, jotka likaantuessaan heikentävät sekä ilmanlaatua että energiatehokkuutta.

Likaisista ilmansuodattimista ei voi saada puhdasta ja raikasta ilmaa asuintiloihinLikaisista ilmansuodattimista ei voi saada puhdasta ja raikasta ilmaa asuintiloihin

Säännöllinen suodattimien vaihto

Uudehko lakipykälä vuodelta 2019 siirsi suodattimien vaihdon vastuun taloyhtiöille. Suodattimien vaihdot ovatkin kiinteistöhuoltoyhtiöissä lisääntyneet lakipykälän myötä, kertoo Eurajoen kiinteistöpalvelun toimitusjohtaja Iiro Kovanen. Taloyhtiön hallitukselle on helpompaa sopia huoltoyhtiön kanssa säännöllisistä suodattimien vaihdoista, kuin edellyttää, että kaikki asukkaat muistaisivat vaihtaa suodattimet itse. Likaiset suodattimet vaikuttavat koko ilmanvaihdon toimivuuteen.

Huoltoyhtiöt tuovat myös mukanaan tarvittavat ja taloyhtiöön sopivat ilmansuodattimet, joita esimerkiksi Sentakia Oy toimittaa suoraan huoltoyhtiöille. Näin taataan varma huoltoketju taloyhtiöille ja puhdas sisäilma kaikkiin taloyhtiön asuntoihin.

Ilmastointikanavan puhdistus unohdetaan

Kiinteistöpalvelun Kovanen toteaa myös, että kanavien nuohous on syytä hoitaa ajoissa. Ilmanvaihtokanavien lakisääteinen nuohous tulisi suorittaa 10 vuoden välein. Yleensä kanavat ovat päässeet erittäin huonoon kuntoon ennen kuin asiaan havahdutaan, kertoo Kovanen. Sisäilmansuodattimet sisätiloissa likaantuvat tästä syystä helpommin, eivätkä poista kanavista tulevia lika- ja hajuhaittoja.

Sentakia Oy tekee yhteistyötä huoltoliikkeiden ja taloyhtiöiden kanssa ilmanvaihtojärjestelmiin sopivien suodattimien toimittamiseksi. Sentakia Oy:n suodatinvalikoimasta löytyy useimpiin ilmanvaihtojärjestelmiin, niin huoneistokohtaiset suodattimet kuin ilmastointikoneisiinkin sopivia suodattimia nopealla toimituksella.

Ilman liiallinen kosteus eteenkin pesutiloissa huonontaa sisäilman laatua myös muissa huoneissa.Ilman liiallinen kosteus eteenkin pesutiloissa huonontaa sisäilman laatua myös muissa huoneissa.

Liiallinen ilmankosteus vaarantaa sisäilman

Ilmankosteus on yksi merkittävä osatekijä huonoon sisäilmaan. Varsinkin taloyhtiöissä pyykkien kuivaaminen sisätiloissa ja pesuhuoneet yleensä, ovat suurimpia kosteuden tuottajia asunnoissa. Sisäilman kosteuden ei tulisi pitkäaikaisesti nousta yli 60 %, jotta vältetään rakenteisiin syntyvät ongelmat, jotka taas ilmenevät epäterveellisenä sisäilmana. Liian suuri kosteus rakenteissa aiheuttaa sekä mikrobi- että homeongelmia, joka kuormittaa asunnon ilmansuodattimia.

Hyvä ja toimiva tuuletus, mutta myös pesutilojen nopea kuivuminen, ovat tärkeitä elementtejä sisäilmaongelmista pääsemiseksi. Toimiva pyyhekuivain on erinomainen ja nopea väline pesutilojen kuivana pitämiseen ja eritoten pyykkien kuivaamiseen. Sentakia Oy:n mallistosta löytyvät niin vesikiertoiset, kuin sähkölämmitteiset pyyhekuivaimet kaikkiin pesu- ja kodinhoitotiloihin. Tyylikäs mallisto on myös erittäin energiaystävällinen.

Kiinteistönhuolto vaatii ammattilaisten toimivaa ja saumatonta yhteistyötä laadukkaan ilmanvaihdon hyväksi, sekä hyvän asumismukavuuden saavuttamiseksi. Asianmukainen kiinteistönhuolto ylläpitää taloyhtiön arvoa - hyvä taloyhtiö, jossa kaikkien on mukava asua.

Osta oma pyyhekuivaimesi luotettavasta Rakentaja.fi verkkokaupasta.

Verkkokauppaan