TAKAISIN

Avaimeton aikakausi on täällä

Päivitetty: 19.10.2020

Oven avaaminen koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella on käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu, joka tekee elämästä joustavampaa ja huolettomampaa.

Kaisu Joupin nelihenkisessä perheessä lapset käyttävät kulkutunnistetta ja vanhemmat koodia.Kaisu Joupin nelihenkisessä perheessä lapset käyttävät kulkutunnistetta ja vanhemmat koodia.

Abloyn Yale Doorman -älylukolla turvaat kotisi avaimettomasti, joten sinun ei tarvitse käyttää enää aikaa kadoksissa olevien kotiavainten etsimiseen tai murehtia avainten joutumisesta vieraisiin käsiin. Avaimettomuus lisää turvallisuutta myös siksi, että avaimia ei pysty kopioimaan. Voit milloin tahansa vaihtaa koodia tai poistaa kulkutunnisteen käytöstä sekä luoda väliaikaisia koodeja niitä tarvitseville. Voit myös unohtaa menikö ovi varmasti lukkoon, sillä älylukko lukittuu aina automaattisesti oven sulkeuduttua. Yale Doorman tarjoaa myös etäkäyttömahdollisuuden, jolloin oven voi avata mobiililaitteella missä ikinä oletkin.

vk23-abloy-yale-doorman-579x579

Näin älylukko helpottaa perhearkea

Järvenpäähän, sukutiluksille lähelle keskustaa, rakentuu nelihenkisen perheen massiivipuinen omakotitalo. Arkkitehti suunnitteli ekologisen ja kompaktin talon perheen toiveiden ja ajatusten pohjalta. Jo alusta asti oli selvää, että mielenkiintoiseen ja moderniin uuteen kotiin valitaan Yale Doorman -älylukot.

Älylukoissa houkuttaa helppous. On mahtava tunne, kun ymmärtää, ettei tarvitse avaimia mukaansa.

Kaisu Jouppi

- Meillä on koira ja voimme lähteä lenkille useita kertoja päivässä täysin huoletta. Kotiin pääsee koodilla aina. Olen myös erittäin innostunut väliaikaisten koodien luomisesta. Näen edessä useita tilanteita, jolloin niiden luomisesta on hyötyä. Yale on tätä päivää, Kaisu Jouppi lisää.

Älylukot asennettiin molempiin talon ulko-oviin. Sen sijaan ulkovarastossa ja -saunassa on käytössä mekaaniset lukot.
- Oli luonteva valinta, että ovet, joista kuljetaan taloon sisään, ovat varustettu älylukoilla. Urakoitsija asensi lukot oviin ja omalle kontolle jäi koodien ja kulkutunnisteiden aktivoiminen. Selkeiden ohjeiden myötä se onnistui helposti, Jouppi kertoo.

Älylukituksen hyödyt ovat tulleet esiin jo rakennusvaiheessa, sillä erilaiset tavarantoimittajat ja urakoitsijat ovat päässeet kulkemaan taloon vapaasti väliaikaisen koodin avulla. Se on sujuvoittanut työtä huomattavasti.
- Etäohjausta emme ole vielä käyttäneet, koska emme ole vielä muuttaneet taloon. Koen kuitenkin, että etäohjauksesta tulee olemaan hyötyä erityisesti silloin, jos lapsi unohtaa kulkutunnisteen (avainlätkän) kotiin ja kun esimerkiksi siivooja pitää päästään sisään.

Älylukon avulla ovi voidaan avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella. Myös väliaikaisten kulkukoodien luominen onnistuu helposti ja kadonneet kulkutunnisteet voidaan poistaa käytöstä välittömästi. Älylukon avulla ovi voidaan avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella. Myös väliaikaisten kulkukoodien luominen onnistuu helposti ja kadonneet kulkutunnisteet voidaan poistaa käytöstä välittömästi. 

Avaimettomuus tuo mukanaan tietynlaista huolettomuutta - on varmuus siitä, että kotiin pääsee aina. Joupin perheessä lapset saavat käyttöönsa kulkutunnisteet ja vain aikuiset tietävät koodin taloon.
- Uskon, että vaikka avaimettomuus on loistava ominaisuus, lapsille tekee hyvää opetella huolehtimaan tavaroista. Avainlätkän hallinta on mainio tapa oppia vastuullisuutta, Jouppi pohtii.
- Asumme parhaillaan vanhassa tehtaassa ja meillä on ollut ikäviä tilanteita nuoremman kanssa, joka ei ole aina saanut koulun jälkeen raskasta ja hieman temppuilevaa ovea auki. Odotan sitä, että pystyn avaamaan oven etäältä, jos avaimet unohtuu, mutta odotan myös sitä, että koti-oven käyttö helpottuu 9-vuotiaalle kuopukselle.

Yale Doorman on helppo avata niin sisältä kuin ulkoa. Ovi menee aina lukkoon sen suljettuasi, olet sitten kotona tai poissa.Yale Doorman on helppo avata niin sisältä kuin ulkoa. Ovi menee aina lukkoon sen suljettuasi, olet sitten kotona tai poissa.

Yhdistä älylukko osaksi kodin hälytysjärjestelmää

Yale Smart Home -keskusyksikkö mahdollistaa Yale Doorman -älylukkojen ohjaamisen mobiilisovelluksella. Keskusyksikön ympärille on mahdollista rakentaa myös koko talon kattava omavalvottava ja kuukausimaksuton hälytysjärjestelmä. Järjestelmään voidaan liittää älylukon lisäksi yhteensä 40 erilaista komponenttia, kuten esimerkiksi liiketunnistimia, palovaroittimia, ovi-/ikkunatunnistimia, etäohjattavia pistorasioita sekä huoneen kosteutta ja lämpötilaa mittaavia sensoreita. Myös Yale Smart Home -valvontakamerat ovat yhteensopivia hälytysjärjestelmän kanssa. Myös Joupin perheessä on harkittu järjestelmän laajentamista.

Yale Doorman on Secured by Abloy -lukitusratkaisu

Tämä tarkoittaa, että sen turvallisuuden, laadun ja käyttökokemuksen testaamiseen on käytetty kaikkia samoja testejä kuin muidenkin Abloyn lukitusratkaisujen testaamiseen. Lue lisää älylukon turvallisuudesta.

Hälytys murtoyrityksestä

  • sisäänrakennettu hälytin laukaisee hälytyksen, jos lukkoon kohdistuu murtoyritys

Automaattinen lukinta

  • halutessasi ovi menee aina lukkoon sen suljettuasi olitpa kotona tai poissa

Ei mekaanisiin avaimiin liittyviä riskejä tai kuluja

  • älylukko toimii niin koodilla kuin elektronisella avainlätkällä, jonka voi aktivoida ja poistaa käytöstä itse, lukkoja ei tarvitse enää sarjoittaa uudelleen ja teettää uusia avaimia

Mahdollisuus kulunseurantaan

  • kun lukko on liitetty mobiilisovellukseen, mahdollistuu lukituksen tilan ja kulun seuranta

 

Tutustu Yale Doorman -älylukkoon