TAKAISIN

Mahtavat kesäkukat oikealla lannoituksella

Päivitetty: 12.4.2022

Asiantuntijan neuvot kesäkukkien hoitoon

Facebookin puutarhapalstoilla näkyy joka vuosi mahtavia kesäkukka-amppeleita, jotka kasvavat isoina maanpintaa hipoen. Menestyvien kesäkukkien salaisuutena on usein huikean riittoisa Puutarhan Kesä-kastelulannoite.

Kesäkukista kannattaa pitää hyvää huolta, jotta voit nauttia kukinnoista pidempään.Kesäkukista kannattaa pitää hyvää huolta, jotta voit nauttia kukinnoista pidempään.

Pitääkö kesäkukkia lannoittaa?

 

GreenCaren asiantuntija kertoo, että istutusmullan ravinteet riittävät kesäkukille vain muutamaksi viikoksi.
– Kastelulannoite on kätevä tapa virkistää kesäkukkia ja se saa ne kukkimaan koko kesän. Laita pieni lusikallinen Puutarhan Kesää 10 litran vesikannun pohjalle ja laske vettä päälle.

Puutarhan Kesä on riittoisa ja tasapainoitettu kastelulannoite. Puutarhan Kesä on monipuolinen kastelulannoite, jota voit käyttää mansikoille ja orkideoille ja kaikille kasveille siltä väliltä. Kastele sillä ainakin kerran viikossa kesäkukkia ja syötäviä kasveja.

Kuinka usein lannoitan kesäkukkia?

‒ Jos kesäkukat kukkivat runsaasti, kuten esimerkiksi petuniat ja pelargonit, niille voi antaa Puutarhan Kesä kastelulannoitetta joka kastelun yhteydessä. Pieni lusikallinen isoon kannuun riittää. Monille kasveille, kuten yrteille, lannoitus kerran viikossa riittää, mutta vettä nekin tarvitsevat kulutuksensa mukaisesti, lämpimällä enemmän kuin viileällä säällä.

Varastolannoitetta tarvitset vain kerran kesän aikana. GreenCaren asiantuntija kertoo: - Puutarhan Kesä pallot liukenevat hitaasti kasvukauden aikana ja kestävät koko kesän. Laita istuttaessa mullan sekaan pieneen 10 cm ruukkuun yksi pallo ja isoon 50 cm ruukkuun 5 palloa. Sitten vain kastelet vedellä ja ihailet kukkia. 

Kesä pallot sopivat muuten myös sisäkasveille.Kesä pallot sopivat muuten myös sisäkasveille.

Millaisiin ruukkuihin istutan kesäkukat?

GreenCaren asiantuntija kertoo, että kesäkukat kannattaa istuttaa tilaviin ruukkuihin. Silloin juurilla on tilaa kasvaa eikä tarvitse olla koko ajan kastelemassa, vaan harvemmat reilut kastelut riittävät.

Yleensä ruukuissa on pohjassa reiät, jotta ylimääräinen kasteluvesi valuu ulos. Jos ruukku on umpinainen, pohjalle pitää laittaa jopa 1/3 ruukkusoraa salaojitukseksi. Jos vesi seisoo ruukussa, se haittaa juurien kasvua, koska juuret tarvitsevat ilmavuutta kasvaakseen.

‒ Greencaren asiantuntija kertoo: - Alkukesällä voi kesäkukkia istuttaa ruukkujen lisäksi myös täydentämään talven aikana harventuneita monivuotisten kukkien penkkejä. Kesäkukkavalikoima on iso ja liikkeelle voi lähteä esimerkiksi saman värisillä, mutta eri lajisilla kasveilla, jolloin penkistä tulee mielenkiintoisen vaihteleva. Puutarhan Kesää voi käyttää koko penkin kasveille.

‒ Viime vuosina on alettu istuttaa myös syötäviä kasveja kukkien kanssa penkkiin, kuten basilikaa, tilliä ja korkeita kaaleja. Puutarhan Kesä sopii myös syötävien kasvien kasteluun ja monia kukkia kuten esimerkiksi sarviorvokkeja ja laventelia voi poimia salaatin, jäätelön tai kakun koristeeksi, kertoo GreenCaren asiantuntija. 

Kesäkukat rakastavat Puutarhan Kesää.Kesäkukat rakastavat Puutarhan Kesää.

Millainen multa on parasta kesäkukille?

Täytä tarpeeksi tilava ruukku mullalla. Huolehdi pohjarei’istä tai salaojituksesta.

Asiantuntija suosittelee GreenCaren Kesäkukkamultaa. – Kaksi sanaa: kastelukiteet ja grobiootit. Kesäkukkamulta sisältää kasvualustan kosteutta tasaavia kastelukiteitä. Kastellessa kosteus imeytyy koko kasvualustaan ja kiteet ylläpitävät kosteutta vaikka olisitkin muutaman päivän poissa ja kesäkukkamulta hoitaa kukkiasi sillä aikaa. 

‒ Kiteiden lisäksi Kesäkukkamullassa on mukana erittäin hyödyllisiä grobiootteja eli hyötymikrobeja. Grobiootit toimivat yhdessä taimien juurten kanssa, kasvavien juurien suojana. Grobiootit tekevät yhteistyötä kesäkukkien kanssa muokaten ravinteita mahdollisimman helposti imeytyvään muotoon kasville. Grobioottimultaa käyttämällä saat jopa 25% lisää kasvua, kertoo asiantuntija.

6414504976442

Puutarhan Kesä on sattumalta vaaleanpunaista

Nopealiukoisista mineraaleista koostuvien raaka-aineiden väri vaihteli, mutta kastelulannoite haluttiin pitää yhdenvärisenä. Vaaleanvihreää elintarvikeväriä sai Vaasan apteekeista, mutta kun valmistus siirtyi Harjavaltaan vuonna 1967 oli saatavilla vain vaaleanpunaista elintarvikeväriä, joten klassinen väritys syntyi enimmäkseen vahingossa! Tuotetta kysytään myymälöistä nykyään pelkän värin perusteella – Puutarhan Kesä on se alkuperäinen vaaleanpunainen lannoite.

Puutarhan Kesä on osa GreenCare tuotesarjaa

Puutarhan Kesä kastelulannoite sekä lannoitepallot ovat osa sarjasta, joka kattaa koko kasvukauden: Suomen suosituin lannoite, Puutarhan Kevät, käynnistää keväällä puutarhan kasvun ja sadonkorjuun jälkeen Puutarhan Syksy lannoite auttaa monivuotiset kasvit talvilepoon.

Kysy lisää GreenCaren asiantuntijalta

Tiesitkö, että jo isoäidin äiti käytti Puutarhan Kesää? Sodan jälkeen kotipuutarhoissa viljeltiin marjoja ja perunoita perheelle. Puutarhan kesä sopii hyvin myös hyötykasveille ja mansikoille.Tiesitkö, että jo isoäidin äiti käytti Puutarhan Kesää? Sodan jälkeen kotipuutarhoissa viljeltiin marjoja ja perunoita perheelle. Puutarhan kesä sopii hyvin myös hyötykasveille ja mansikoille.
GreenCare_kesakukka_122

Puutarhan Kesä ja muut kotipuutarha- ja golftuotteet siirtyivät GrowHowlta Berner Oy:lle tammikuussa 2009. Kotimainen perheyritys Berner Oy kokosi tutut tuotteet GreenCare brändin alle vuonna 2011. GreenCare tuoteperhe kasvaa ja voi hyvin, GreenCare valikoimaan on tullut mukaan kasvualustoja, kalkkia, ruukkusoraa ja puutarhakatetta sekä värikatteita.

Kesakukat_9418
Orkidea_034_versio2
Lehtikaali kukoistaa GreenCaren tuotteilla.Lehtikaali kukoistaa GreenCaren tuotteilla.

Tutkimuksen mukaan kuluttajat odottavat GreenCarelta innovatiivisia tuotteita: GreenCare onkin tuonut kuluttajien ulottuville uudenlaisia tuotteita, kuten kiertotalousraaka-aineita sisältävän Ympäristön Ystävä puutarhalannoitteen. Hyvää mainetta on kerätty myös kasvualustoilla. Yksi ammattiviljelijöiden loistavia ratkaisuja kasvun parantamiseen on kasvien tarvitsemien hyötymikrobien lisääminen ruokamultaan. GreenCaren (Luomu) Grobiootti multavalikoiman tuotteet ovat kuluttajien suosikkeja, ja esimerkiksi Luomu Taimimultaa käyttävät sekä kotipuutarhurit että ammattiviljelijät.

GreenCaren tuotteilla saat mahtavat kesäkukat puutarhaan.GreenCaren tuotteilla saat mahtavat kesäkukat puutarhaan.