TAKAISIN

Näin valitset hyvän tekijän – Luotettava Kumppani on ehdoton ykkönen!

Päivitetty: 31.8.2020

Esimerkiksi remonttiyritysten joukosta ei ole helppoa löytää sitä luotettavinta, pätevintä ja itselle sopivinta, joka tekisi aikataulussa sen mitä lupaa. Kun viisastenkiviä tai kristallipalloja ei ole olemassa, miten ihmeessä lukemattomien vaihtoehtojen joukosta voi löytää ja tunnistaa hyvän yrityksen?

Valitse omaan tarpeeseen sopivin yritys

Ennen kaikkea on tärkeää etsiä yritys, joka on omaan tarpeeseen sopivin. Taloyhtiön valtavaan putkiremonttiin ei kannata palkata yhden miehen yritystä tai pieneen huoneistoremonttiin ei tarvita valtavan kaliiberin remonttifirmaa. Selvitä siis etukäteen yrityksen liikevaihto ja työntekijöiden määrä, ne yleensä antavat jonkinlaista osviittaa yrityksen kyvystä selviytyä remontista. Pienenkin firman voi kuitenkin ottaa tekemään suurehkonkin remontin, jos sillä on alihankintaketju kunnossa ja riittävästi taloudellista kapasiteettia.

On myös tärkeää miettiä etukäteen, millaista osaamista tai pätevyyksiä tarvitset yritykseltä, jonka valitset toteuttamaan urakan. Tehdäänkö remontissa esimerkiksi asbestinpurkua, vedeneristystä tai sähkötöitä? Nämä ovat luvanvaraisia töitä, joita ei saa tehdä ilman asianmukaisia pätevyyksiä ja osaamista. Tietenkin myös kaikissa muissa töissä kannattaa aina käyttää ammattilaisia, joilla on riittävä osaaminen kyseiseen työhön.

Sovitusta mustaa valkoiselle

Rehellisessä yrityksessä ei aleta kinastelemaan paperitöistä, vaan ollaan valmiita laittamaan sovituista asioista ja suoritetuista maksuista mustaa valkoiselle, toisin sanoen tekemään kirjalliset sopimukset ja antamaan kuitit mukisematta.

Tekemällä paperityöt huolella turvaat oman selustasi, kun voit ongelmatilanteissa vedota kirjallisiin sopimuksiin. Sanalliset sopimuksetkin ovat sitovia, mutta niitä on kovin vaikeaa näyttää toteen riitatilanteen syntyessä. Kannattaa myös selvittää tarkkaan, millaisia asioita sopimukseen kannattaa kirjata esimerkiksi urakan kestosta ja urakoitsijan vastuulle kuuluvista asioista.

Hyvä yritys hoitaa taloudelliset ja yhteiskunnalliset velvoitteensa

Ennen sopimuksen tekemistä on hyvä tarkistaa, millä tolalla yrityksen taloudellinen tilanne on. Jos yritys joutuisi taloudellisiin ongelmiin kesken urakan tai jopa menisi konkurssiin, remonttisi jäisi kesken ja pahimmassa tapauksessa saattaisit menettää myös mahdolliset maksamasi etumaksut.

Vastuullinen ja hyvä yritys maksaa myös veronsa sekä työntekijöiden eläkemaksut eikä harjoita harmaata taloutta. Yritys, joka ei mielellään kerro Y-tunnustaan tai jolla sellaista ei ole, on hyvä kiertää kaukaa. Tällaisessa tilanteessa yrityksen toiminnan taustalla saattaa olla harmaata taloutta tai jopa yrittäjälle aiempien sotkujen takia langennut liiketoimintakielto.

Onhan yrityksellä vastuuvakuutus kunnossa?

Remontti- ja rakennustöitä tilatessa on tärkeää selvittää, että yrityksellä on vastuuvakuutus. Jos yrityksellä ei ole asianmukaista vakuutusta vahinkojen varalle, voi pahimmassa tapauksessa käydä niin, että työn tilaaja, eli sinä itse, joudut maksumieheksi pahimman sattuessa. Vastuuvakuutus korvaa yrityksen toiminnasta aiheutuneita kuluja, esimerkiksi huolimattomasta työstä aiheutuneen tulipalon, joka polttaa talosi poroksi. Toki yritys on ilman vakuutustakin korvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta, mutta ison vahingon sattuessa voi olla, ettei yrityksellä yksinkertaisesti ole korvauksiin varaa.

Tarkista yrityksen asiakasarviot ja -referenssit

Kenties tärkein askel yritystä valitessa on tarkistaa, mitä mieltä yrityksen aiemmat asiakkaat ovat olleet yrityksestä ja sen työnjäljestä. Asiakasarviot ovatkin oiva tapa saada tietää, miten yritys oikeasti hoitaa hommansa.

Jos yrityksellä ei ole yhtään asiakasarvioita, tai asiakasarviot ja -tarinat ovat kaikki hyvin vanhoja, kannattaa käyttää harkintaa ja yrittää hankkia asiakaskokemuksia jotakin muuta kautta. Hyvän yrityksen ominaisuuksiin kuuluu, että ne jakavat avoimesti kaikenlaiset palautteet.

Valitse Luotettava Kumppani

Kaikki edellä mainitut yritysten tärkeät taustatiedot selvität näppärimmin Zeckit-yrityshausta, josta löydät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen.

Luotettava Kumppani -yritykset toimivat yhteiskunnallisten velvoitteidensa suhteen läpinäkyvästi, joten niistä on Zeckit-palvelussa saatavilla muita yrityksiä enemmän taustatietoja, esimerkiksi aiemmin mainittu tärkeä tieto yrityksen vastuuvakuutuksesta. Luotettava Kumppani onkin hyvä valinta kaikkiin kodin remontti- ja rakennustöihin!

Etsi Luotettava Kumppani remontti- tai rakennusprojektiin