TAKAISIN

Kesäkuun kaunein kukka on omenapuun kukka!

Julkaistu: 6.7.2020

Keräsimme lukijoilta kuvia kauneimmista kesäkuun kukista ja kansa äänesti suosituimmista kukista kauneimmaksi omenapuun kukan. Äänestysaikaa oli vain viikko (29.06.-05.07.2020). Ääniä tuli yhteensä 214 kpl.

Omenapuun kukka (kuva: Eija P. Kullaa) "Kukka ilmestyi punakanelipuun oksalle muiden kukkien jo kuihduttua. Kukka oli todella kookas, eli n. 8 cm eikä sillä ollut näkyvissä heteitä eikä emiä. Eli on mutaatio. Vaikka tämä yksilö oli todella kaunis, niin ovat myös omenankukat muutenkin", perustelee Eija valintaansa.Omenapuun kukka (kuva: Eija P. Kullaa) "Kukka ilmestyi punakanelipuun oksalle muiden kukkien jo kuihduttua. Kukka oli todella kookas, eli n. 8 cm eikä sillä ollut näkyvissä heteitä eikä emiä. Eli on mutaatio. Vaikka tämä yksilö oli todella kaunis, niin ovat myös omenankukat muutenkin", perustelee Eija valintaansa.

*Kesäkuun kaunein kukka on omenapuun kukka*

Kesäkuun kauneimmaksi kukaksi valittiin 32 %:n äänimäärällä omenapuun kukka.

"Omenapuun kukka "keltainen kaneli" on herkkä, hento, hauras ja hempeä kukka. Kukkiva omenapuu on todellista mielialaterapiaa ainakin minulle", kertoo Pia V. Myrskylästä.

Omenapuista voit lukea lisää sivuiltamme mm. täältä:

Omenapuun kukka (kuva: Pia V. Myrskylä) 
Omenapuun kukka (kuva: Pia V. Myrskylä)
Juhannusruusu (kuva: Anja M. Kaipiainen) "Se on vain mielestäni kaunein kesäkuun kukka, ja kukkii vanhan pihasaunan päädyssä." - AnjaJuhannusruusu (kuva: Anja M. Kaipiainen) "Se on vain mielestäni kaunein kesäkuun kukka, ja kukkii vanhan pihasaunan päädyssä." - Anja

2. sija juhannusruusu

Toiseksi tuli valkoinen kaunotar juhannusruusu, joka sai 24 % annetuista äänistä. 

Juhannusruususta voit lukea lisää sivuiltamme mm. täältä:

Juhannusruusu - "Kaunis ruusu kuuluu keskikesän juhlaan." (kuva: Tarja S. Porvoo)Juhannusruusu - "Kaunis ruusu kuuluu keskikesän juhlaan." (kuva: Tarja S. Porvoo)
Juhannusruusu, "kesän juhlakukka". (kuva: Helvi P. Hämeenkyrö)Juhannusruusu, "kesän juhlakukka". (kuva: Helvi P. Hämeenkyrö)

3. sija alppiruusu

Kolmannelle sijalle päätyi uhkeakukkainen ja kaunis alppiruusu. Alppiruusu sai 13 % annetuista äänistä.

"Useat vieraamme ovat niitä ihastelleet. Hauskin tapaus oli, kun eräs Bhutanista Himalajan vuoristosta kotoisin oleva vieraamme kertoi tuntevansa olonsa kotoiseksi, koska heilläkin kasvaa, tosin luonnonvaisena, alppiruusuja... ", kertoo Paavo S. Vantaalta.

Alppiruususta voit lukea lisää sivuiltamme mm. täältä:

Alppiruusu: "Omakotitonttiimme kuuluu pieni metsikkö, jonka pensaskasvillisuutena on lukuisia erilaisia alppiruusulajikkeita. Alppiruusut istutimme lähes 20 vuotta sitten ja suurimmat niistä ovat jopa yli 3 metrin korkuisia." (kuva: Paavo S. Vantaa)Alppiruusu: "Omakotitonttiimme kuuluu pieni metsikkö, jonka pensaskasvillisuutena on lukuisia erilaisia alppiruusulajikkeita. Alppiruusut istutimme lähes 20 vuotta sitten ja suurimmat niistä ovat jopa yli 3 metrin korkuisia." (kuva: Paavo S. Vantaa)
Alppiruusu (kuva: Leena L. Helsinki)Alppiruusu (kuva: Leena L. Helsinki)
Alppiruusu (kuva: Seppo H. Jyväskylä)Alppiruusu (kuva: Seppo H. Jyväskylä)

Kirjapalkinto on arvottu

Kirjapalkinnon Opi leikkaamaan puita ja pensaita (Lars-Erik Samuelsson ja Ulf Schenkmanis, svh. 24,90 €). voitti Liisa Marjamäki Espoosta. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Tarkkailethan sähköpostiasi. 

Kirjasta saat lisää tietoa Rakentaja.fi-verkkokaupasta. Voit myös ostaa sen itsellesi tarjoushintaan.

Kiitos vielä kaikille kuvan lähettäneille! Mikä mahtaa olla heinäkuun kaunein kukka? Lähetä kuva suosikistasi meille>>

Keräämme kuvia "Heinäkuun kaunein kukka"-äänestykseen. Käy lähettämässä kuva mielestäsi kauneimmasta heinäkuun kukasta ja osallistut samalla kivan kirjapalkinnon arvontaan. Julkaisemme lukijoiden lähettämiä kuvia kesän jälkeen muistona kaikkien aikojen kesästä.