• Etusivu
  • Rakentaminen

Puuroja moneen makuun

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.03.2021
202012_67799.jpg

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Moni teki varmasti taas jokavuotisen lupauksensa uudesta arjesta, kevyemmästä ruokavaliosta ja tavoitteesta nauttia elämästä pienin lisämaustein. Mitäpä jos aloittaisimmekin pienellä muutoksella ja kokeilisimme uudenlaisia puuroja?

Appelsiininen kuitukaurapuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 5 min (sis. valmistelun), riittää noin 4:lle

Puuropäivä olisi monesti paikallaan, mutta millaista puuroa sitä tekisi? Vaihtelua saa mm. käyttämällä eri viljoista tehtyjä hiutaleita ja suurimoita. Rasvaton maito ja marjat tai hedelmät tuovat monipuolisuutta puuropäivään.
Tiesitkö?

Appelsiinimehuun tehtyyn puuroon on käytetty kuitupitoisia pikahiutaleita eli hiutaleissa on lisänä höyrytettyä kauralesettä (leseet ovat tällöin pehmeitä vatsalle).

Mitä tarvitset?
½ l vettä
½ l appelsiinituoremehua
5‒6 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
2 banaania

202012_67801.jpg

Valmistusohje:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Lisää hiutaleet, pieniksi pilkotut banaanit, sokeri ja suola. Keitä hetki (n. 1-2 min) välillä sekoittaen. Anna hautua kannen alla. Hyvää kylmänä tai kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Vai pidätkö enemmän mustikoista?

Mustikkatuorepuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 8 t 5 min, josta valmisteluaika 5 min (1:lle)

Mitä tarvitset?
2 dl (laktoositonta) piimää
4 rkl Myllyn Paras Neljän Viljan Pikahiutaleita
1 rkl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
2 rkl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä

Lisäksi:
2 dl mustikoita
sokeria

202012_67800.jpg

Valmistusohje:

Sekoita kaikki aineet keskenään illalla ja nosta jääkaappiin turpoamaan. Jos tuorepuuro on aamulla liian paksua, lisää joukkoon vähän maitoa tai piimää. Lisää mustikat ennen nauttimista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20238_82784.jpg
Juorut (Tradescantia)
Juorut ovat alkujaan Amerikasta lähtöisin olevia luonnonkasveja. Nimensä suku on saanut vuonna 1638 kuolleen englantilaiselta John Tradescantilta, joka toimi Kaarle I:n ja Kaarle II:n hovipuutarhurina ja toimitti ensimmäiset suvun kasvit sekä joukon muita kasveja Eurooppaan. Suomessa useita juorulajeja kasvatetaan huonekasveina. Ne ovat nopeasti kasvavia ja helposti viihtyviä, kauniisti rönsyäviä ja runsaslehtisiä.
20066_139.jpg
Sipuli- ja mukulakasvit
Sipulit ja mukulat ovat kasvien vararavintopaikkoja. Sipulikasvit kasvattavat usein sivusipuleita ja jotkut myös jakaantuvat. Kun sivusipulia lähdetään irrottamaan, täytyy huolehtia että emosipulia ei vahingoiteta. Sipuli- ja mukulakasveihin tulee helposti erilaisia tauteja ja tuholaisia joista mainittakoon mm. punaruostetauti, mätäneminen, lierot ja siirat.
20236_50451.jpg
Ulkohuussista hyötykäyttöön - näin laitat ravinteet kiertoon
Kuivakäymälästä syntyy sekä kiinteää jätettä että nesteitä. Kuivakäymälästä tyhjennettävien kiinteiden käymäläjätteiden kompostoitumisaste ja siten jätteen jatkokäsittely vaihtelee käymälätyypeittäin.
20216_71144.jpg
Tiedätkö mitä eroa on valkoisella ja ruskealla leivinpaperilla?
Jokainen on varmasti nähnyt ja ehkä käyttänytkin sekä valkoista että ruskeaa leivinpaperia, mutta oletko koskaan miettinyt, mitä eroa niillä on? Miksi juuri valkoinen ja ruskea, mitä eroa niillä on, muuta kuin väri? Onko jompikumpi kenties toista ympäristöystävällisempi vaihtoehto? Metsä Tissue kertoo meille syyn värierolle.
202012_67848.jpg
Kolme tapaa käyttää värejä joulusisustuksessa
Tummansinisiä ja viininpunaista, vanhaa metallia, ruostetta, skandinaavista minimalismia, neutraaleja hempeitä sävyjä ja puisia elementtejä. Ehkä jopa kirkkaiden värien niin kutsuttua ilotulitusta. Kestävä kehitys, kierrätys ja ekologisuus on päivän sana ja nyt myös tämänkin joulun olennainen sisustustrendi. Mitä värejä joulu voisi sisältää ja miltä se näyttää?
20087_11855.jpg
Haitallisten puutarhakasvien levittäminen
Suomeen on kotiutunut ihmisten matkassa runsas 600 vierasta lajia, joista monet uhkaavat luontomme monimuotoisuutta. Eräät puutarhan koristekasveiksi tuoduista lajeista voivat karata luontoon ja niitä tulisi siksi välttää: Jättiputket, jättipalsami, lupiinit ja kurtturuusu aiheuttavatkin jo suuria vahinkoja monilla alueilla.Vieraslajit, eli ihmisen avulla uuteen ekosysteemiin siirtyvät lajit, ovat toiseksi suurin syy luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen heti elinympäristöjen tuhoutumisen jälkeen. Lajit, jotka valtaavat itselleen uutta elintilaa aggressiivisesti, voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja ympäristölle, taloudelle ja ihmisten terveydelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton