TAKAISIN

Yrttitarha keittiössä - lähiruokaa kaikkina vuodenaikoina

Julkaistu: 1.2.2021

Kiinnostus sisäviljelyä kohtaan on kasvanut huimasti viime vuosina. Miksi keskittäisit puutarhaharrastuksen vain kesälle, kun tuoretta lähiruokaa voit saada ympäri vuoden. Yrttitarhan perustaminen omaan keittiöön, jopa kaupunkiyksiöön, on helpompaa kuin kuvittelisitkaan!

AlaCarte-Urban-yrttikaappi_inkku

Keittiöpuutarha tuo kotiin luonnollista vihreyttä ja innoittaa valmistamaan terveellisiä makuelämyksiä. Etenkin valoisina vuodenaikoina yrtit menestyvät jo ikkunalaudalla, mutta oikeilla välineillä saat kasvit menestymään myös ympäri vuoden.

Yrteille ja keittiökasveille on suunniteltu erityisiä viljelyruukkuja, joihin saatavat kasvivalot antavat hyvät olosuhteet menestyvälle sisäviljelylle. Näin tuoreita aineksia voi napsia keitoksiin suoraan ruukusta. Kun yrtit ovat kätevästi esillä, niitä tulee myös käytettyä.

Keittiömaailma Helsingin Runeberginkadun myymälässä on huomattu, että yhä useampi asiakas haaveilee yrttitarhasta keittiössä.
 

1711_Marbodal_D2_Modularity_Inovationer_331_1920p

- Vihreyttä ja tuoreutta halutaan kotiin useammastakin syystä. Omasta keittiöpuutarhasta saa takuuvarmasti tuoretta ruokaa ilman lannoitteita tai torjunta-aineita, ja kasvit myös parantavat kodin ilmanlaatua, kertoo keittiösuunnittelija Maarit Vettenranta.

Ideaaliset kasvuolosuhteet vaativat oikean valaistuksen, jonka antaa Garden-kasvivalo.Ideaaliset kasvuolosuhteet vaativat oikean valaistuksen, jonka antaa Garden-kasvivalo.

Näin perustat yrttitarhan keittiöösi

Kätevimmin yrttitarhan perustaminen onnistuu keittiöremontin yhteydessä, jolloin suunnittelija voi helposti ottaa huomioon yksilölliset toiveet ja tarpeet. Keittiö on yhä yhtenäisempi osa kotia, ja keittiökalusteiden lisäksi suunnittelija auttaa usein hahmottamaan uuden keittiön kokonaisilmeen maalisävyjä ja lattiamateriaaleja myöten – sisäviljelymahdollisuuksia unohtamatta.

Keittiömaailman A la Carte -keittiöiden Urban Garden -tuotteilla saat suotuisat olosuhteet yrttien kasvatukseen. Voit rakentaa yrttitarhan kauniiseen Stage-hyllyyn tai moderniin Legrabox-laatikkoon. Urban Garden -kasvivalo takaa optimaaliset kasvatusolosuhteet, ja yrtit tuottavat runsaan sadon ympäri vuoden.

Tyylikkääseen Legrabox-vetolaatikkoon sijoitettu yrttikehikko voidaan integroida näppärästi pöytäkaappiin tai keittiökomeroon.Tyylikkääseen Legrabox-vetolaatikkoon sijoitettu yrttikehikko voidaan integroida näppärästi pöytäkaappiin tai keittiökomeroon.

Alkuun pääset helposti ja edullisesti

Stage-hylly on myös helppo ja edullinen ratkaisu sisäviljelystä haaveileville, vaikkei keittiöremontti olisikaan ajankohtainen. Kevytrakenteinen ja muunneltava hyllykkö on helppo kiinnittää seinälle tai asettaa esimerkiksi keittiötason tai -saarekkeen päälle. Hyllykköön voi asentaa myös Urban Garden -kasvivalon.

Oikeiden kasvuolosuhteiden ansiosta sisäviljelyssä vain mielikuvitus on rajana; kokeilunhaluisempi kotipuutarhuri voi istuttaa laatikoihin salaatteja, tomaatteja tai vaikkapa chiliä.

Stage-hyllyn avulla keittiöpuutarha sopii myös pieneen tilaan. Hoitaminen on helppoa, vaikkei olisikaan luontainen viherpeukalo.Stage-hyllyn avulla keittiöpuutarha sopii myös pieneen tilaan. Hoitaminen on helppoa, vaikkei olisikaan luontainen viherpeukalo.

Syksyn lähestyessä voi siirtää yrttipuutarhan keittiöön. Omia suosikkeja voi pitää myös rinnan ulkona ja sisällä. Erityisesti mausteyrtit, kuten tuorebasilika ja rosmariini ovat näin kätevästi lähellä ruokaa valmistettaessa.

Kuuluvatko sinun unelmiesi keittiöön vihreys ja yrtit?

Varaa maksuton suunnitteluaika lähimpään Keittiömaailmaan>>>

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön