TAKAISIN

Parhaan laiturin ei tarvitse olla kallein

Päivitetty: 23.5.2022

Laiturivaihtoehtoja on monia, mutta valintaprosessi kannattaa aloittaa tarpeen mukaan. Nykypäivän laituritoimittajat miettivät tarkkaan eri materiaalivaihtoehtoja, jotka kestävät aikaa ja elämää. Laiturit suunnitellaan turvallisiksi ja helposti asennettaviksi. Monet yritykset tarjoavat myös asennus- ja huoltopalveluita. Paras laituri ei aina ole se kallein, vaan oman tarpeen ja rannan mukaan valittu oma laituri.

1920kids-5460163_1920

Jokaisella on itsellään paras käsitys siitä millainen oma ranta on, millaiseen käyttöön laituri tulee ja mitkä ovat omat mieltymykset unelmien laiturista. Laiturin valintaan vaikuttavatkin eniten käyttötarkoitus, turvallisuus sekä helppohoitoisuus. Lip-Lap Laituri Oy:n laituriasiantuntijat auttavat mielellään suunnitellussa ja kartoittavat asiakkaalle sopivan ratkaisun.

Jotta suunnitteluvaiheessa päästään alkuun, pitää selvittää tarkasti millainen on tulevan laiturin pohjan maaperä, millaiset ovat veden syvyysvaihtelut, laiturin sijainti ja sääolosuhteet. Myös käyttötarkoitukset vaikuttavat tiukasti valintaan; haetaanko laiturilta vettä, hypitäänkö siitä uimaan, toimiiko se parkkina veneelle tai vesijeteille. Tarkoituksena on kuitenkin löytää jokaiselle se oikea ratkaisu, joka on turvallinen, tukeva ja kestää aikaa.

Muun muassa pylväslaituri on hetkessä asennusvalmis (ks. video).

Laiturityypit

Kun tiedostaa omat tarpeensa ja mieltymyksensä niin onneksi laiturivaihtoehtoja on olemassa jokaiseen makuun.

Pylväslaiturit eli tolppalaiturit ovat parhaita laitureita oleskeluun ja uimalaitureiksi. Pylväslaituri sopii matalaan ja loivaan, melko kovapohjaiseen rantaan, jossa veden syvyys saa olla maksimissaan kaksi metriä. Pylväslaiturin korkeutta voidaan säätää esim. vedenpinnan vaihdellessa ja laituri on helppo nostaa tarvittaessa rannalle.

Muoviponttonilaiturit kelluvat nimensä mukaisesti muoviponttonien varassa ja se ankkuroidaan tukevasti joko putki- tai painoankkuroinnilla sijainnin ja tarpeen mukaan. Muoviponttonilaituri sopii hyvin sekä uima- että venelaituriksi ja veden korkeuden tulee olla vähintään 0,5 metriä.

Jettilaiturit ovat käytännöllinen keksintö vesijetin kiinnitykseen ja säilytykseen. Jettilaiturit sopivat niin ikään vesijeteille, mutta myös kumiveneille, jollille, kanooteille sekä soutuveneille. Tarvittaessa on saatavissa myös moduuleista koottava tuplajettilaituri kahden vesijetin säilytykseen.

Betoniponttonilaiturit: Talvehtiva laituri vaatii aina vähintään metrin syvyyden ja se ankkuroidaan pohjaan betonipainoilla. Betoniponttonilaituri soveltuu erityisesti venekiinnitykseen ja se on tukeva ja edustava yleislaituri.

Muoviputkiponttonilaiturit ovat kestävä ja kustannustehokas vaihtoehto vene- ja oleskelulaituriksi. Muoviputkiponttonilaiturit soveltuvat matalampiinkin rantoihin.

Modulilaituri on kantava laituri ja sen voi tarvittaessa asentaa vaikka yksin. Se soveltuu jyrkkiin rantoihin ja ankkuroidaan tukevasti putki- tai painoankkuroinnilla. Modulilaituri kootaan valmiista elementeistä, joten se on helppo ja nopea asentaa.

Laiturit toimitetaan pääsääntöisesti rahdilla, jonka hinta määräytyy laituripaketin mukaan.

Modulilaituri on helppo ja nopea asentaa

Teetkö itse vai valitsetko avaimet käteen- toimituksen?

Lip-Lap Laiturit Oy tarjoaa laiturit 

  • avaimet käteen -toimituksella, joka on ehdottomasti vaivattomin ja nopein tapa saada laituri rantaan tai saareen. Asennuksen hoitavat Lip-Lapin koulutetut asentajat ja työn osuudesta saa vielä hyödynnettyä kotitalousvähennyksen.
  • valmiiksi koottuna, joka on yleisin Lip-Lapin toimitustavoista. Siinä puuelementit ovat valmiiksi koottuina ja saranat sekä muut metalliosat kiinnitettyinä paikoilleen.
  • kokoa itse -toimituksena, jolloin toimituspaketti sisältää KAIKKI tarvitsemasi osat laiturisi kokoamiseen.
  • tai jopa rakenna itse -toimituksena, jossa omatoimirakentajalle on koostettu laituripaketti, joka sisältää muoviponttonit ja saranat. Lisäksi tarvitaan vain puutavara, ruuvit ja ankkurointi.
  • Tarjolla on myös pelkkiä tarvikkeita, joista suosituimpia ovat alumiinipylväät.

Onko oma laituri vasta suunnitteluvaiheessa? Ota rohkeasti yhteyttä ja asiantuntija suunnittelee kanssasi unelmiesi laituri!

Kiinnostuitko?
​​​​​​​Tilaa esite ja/tai jätä yhteydenottopyyntö.