TAKAISIN

Unelmissa hyötykasvipuutarha, pergola tai palju? Ota vinkit talteen ja löydä edullinen rahoitus

Julkaistu: 22.3.2021

”Oma maa mansikka, muu maa mustikka”, sanotaan. Kevään alkaessa on hyvä miettiä, miten oman kotipihan viihtyvyyttä voisi lisätä. Oman puutarhaunelman rahoitus löytyy kätevästi vertailemalla tarjouksia kotimaisen Sortterin vertailupalvelussa.

Suomen kesä on ihmisen parasta aikaa. Omasta pihasta saa oikein viihtyisän lisäämällä hyötykasveja, pergolan, grillikatoksen tai paljun. Pihalla ihmiset voivat turvallisesti kokoontua viettämään aikaa. Sortterin kautta voit löytää edullisen rahoituksen, jonka avulla loihdit viihtyisän kotipihan – kuin toisen olohuoneen.

Sortter puutarha

Suunnitteleminen säästää rahaa

Vanhanaikainen ruutupaperi on pihanlaittajan ystävä. Oman pihan koko kannattaa ensin kartoittaa ennen kuin klikkaa puutarhakalusteita ostoskoriin. Kun suunniteltu piharemontti ja sen kustannukset ovat suurin piirtein selvillä, on ajankohtaista pohtia rahoitusta.

Yksi vaihtoehto on laittaa pihaa vähän kerrallaan säästämällä omasta palkasta. Pihan laittaminen voi kuitenkin venyä kohtuuttoman pitkälle ajanjaksolle, mikä verottaa pitkään kuluttajan taloutta ja jaksamista. Lisäksi Suomen kesä on kovin lyhyt, joten omasta pihasta haluaa nauttia mahdollisimman pitkään.

Vakuudeton laina on nopea ja helppo tapa kustantaa tarvittava pihauudistus. Budjetti on heti käytettävissäsi eikä mikään työvaihe jää odottamaan seuraavaa tilipäivää. Oma taloutesikin pysyy paremmin hallinnassa, kun lainan lyhennykset ovat tasasuuruiset ja mitoitettu omaan talouteesi sopivaksi.

Muista kilpailuttaa – jopa tuhansien eurojen säästöt

Kun pohdit uutta hankintaa, kannattaa se aina kilpailuttaa. Oli kyse sitten paljusta, grillistä, lintujen juomavesialtaasta tai lainasta, harvoin ensimmäistä tarjousta kannattaa hyväksyä. Ensimmäinen tarjous ei välttämättä ole edullisin.

Lisäksi hankinnan ominaisuuksia on hyvä vertailla keskenään, jotta tuote soveltuu parhaiten tarkoituksiisi sekä elämäntilanteeseesi.

Aivan kuten vertailet tuotteen hintoja, voit itse kilpailuttaa myös lainat eri lainantarjoajien sivuilla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kotimaisen Sortterin tarjoamaa ilmaista lainanvertailupalvelua, joka järjestää rahoitusvaihtoehdot edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.

Vuonna 2021 Sortter selvitti asiakkaidensa säästävän tyypillisesti noin 1 038 euroa luottokustannuksissaan, kun lainatarjouksen kilpailutti Sortterin lainavertailussa. Laskelma perustuu kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen vertailuun keskenään, kun vertailtavana lainasummana oli 8 000–10 000 euroa. Erot edullisimman ja kalleimman lainan välillä ovat suuria.

Kilpailuttaminen on pieni vaiva siihen nähden, kuinka paljon voit säästää rahaa. Siksi kaikki tekemäsi hankinnat, ja niiden rahoitus, kannattaa aina kilpailuttaa.

Tiesitkö, että luottokortilla maksaminen voi tulla kalliimmaksi kuin kulutusluotto?

Vakuudettomien lainojen korot liikkuvat keskimäärin 4–10 prosentin tuntumassa vuonna 2021, mutta luottokortin korko voi olla jopa 20 prosenttia.

1.1.2021 alkanut väliaikainen korkokatto laski kulutusluottojen korkoja maksimissaan 10 prosenttiin. Vuonna 2021 otetun lainan nimelliskorko voi kuitenkin nousta 1.10.2021 alkaen lainasopimuksen mukaisesti.

Hyödykesidonnaiset luotot, kuten luottokortit ja osamaksusopimukset eivät kuitenkaan kuulu väliaikaisen korkokaton piiriin. Luottokorttien ja osamaksusopimusten korko voi olla jopa 20 prosenttia, jolloin korkokustannukset voivat nousta huomattavasti hankinnoista riippuen.

Pientä pintaremonttia vai suuri uudistus?

Pihalaatoilla loihdit siistin ulkotilan, kukkaistutukset tuovat eloa ja grillikatos soveltuu myös talvikäyttöön.

Oli unelmissasi pihan kunnostus tai uudistus, voit löytää sopivan rahoituksen moneen eri tilanteeseen. Sortterin kautta vertailet rahoituksen 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia.

Sortterin vertailupalvelu on yksi Suomen laajimmista, sillä valikoimassa on jopa 20 lainanantajaa. Kuluttajalle kattava valikoima näyttäytyy parempina lainatarjouksina. Lisäksi Sortter tarjoaa kuluttajille lainavertailua aina parhaan koron takuulla.

Toteuta pihahaaveesi ja säästä samalla kustannuksissa – täytä lainahakemus Sortterin lainavertailussa.