TAKAISIN

Muurikivillä voit luoda pihallesi toiminnallisia alueita

Julkaistu: 30.3.2021

Pihoja on erilaisia ja kahta täysin samanlaista pihaa ei oikeastaan edes ole. Piha voi olla suuri, pieni, tasainen tai siinä voi olla suuriakin korkeuseroja. Koosta riippumatta, toimiva piha kaipaa suunnitelmallista alueiden jakamista esimerkiksi erilaisten pihan pinnoitteiden avulla. Muurikivillä voi hallita pihan korkeuseroja tai tasaisella piha-alueella muurikivien avulla voit luoda korkeuseroja. Muurikivet myös tekevät pihasta näyttävän, mielenkiintoisen ja turvallisen.

Lammi muurikivet4_rajattu inkku

Muurilla on monia mahdollisuuksia

Muurikivirakentamisessa on monenlaisia mahdollisuuksia. Mieti, mitä kaikkea pihallesi haluaisit ja millaisia mahdollisuuksia pihasi tarjoaa. Käytä mielikuvitusta ja suunnittele. Ainahan voi myös pyytää ammattilaista avuksi niin suunnitteluun, ideointiin kuin rakentamiseenkin.

- Haasteellinen rinnepiha muotoutuu erilaisten muurien avulla näyttäväksi puutarhaksi ja toimivaksi oleskelupaikaksi. Muuri voidaan rakentaa suoraksi tai kaarevaksi pihan edellytysten mukaan.

- Rinnetonteille on tyypillistä tontin suuret korkeuserot ja tästä syystä rinnettä rajaaviin rakenteisiin kohdistuva maanpaine. Muurilla voidaan tukea pengerretty maa paikoilleen ja porrastaa rinteet toimivaksi ja turvalliseksi pihaksi.

- Muurilla voi parantaa myös tasamaatontin ilmettä. Muurikivistä rakennetut korotetut istutusalustat antavat kasveille riittävän multatilan, ellei pihan rakenne mahdollista syvän kasvualustan kaivamista.

- Muuriin integroidut valaisimet luovat näköä ja turvaa pimeään aikaan liikuttaessa. Ne täydentävät tyylikkäästi pihan valaistuskokonaisuutta.

Lammi muurikivet 2_1920p
Muuriin voidaan asentaa myös valaisimia.Muuriin voidaan asentaa myös valaisimia.

Kevään pihaviikot alkavat - etuhinnat 30.6. asti

Tuotteita on rajoitettu erä. Tarjoukset voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää tai 30.6. asti.

PIhaviikoille!

pihaviikot.JPG

Vinkkejä muurin rakentamiseen

Muurikivistä rakentaminen muistuttaa legopalikoilla rakentamista. Aina voi palkata ammattilaisen avuksi, mutta toteutus onnistuu kyllä omin avuinkin. On kuitenkin hyvä huomioida muutama asia hyvissä ajoin ennen rakentamisen alkua. Muurin kestävyyden kannalta pohjan routimattomuus on tärkeää. Korkeissa muureissa tarvitaan valetun anturan. Käyttötarkoitus määrittää pohjatöiden laajuuden. Lisäksi pitää miettiä pihavalaistus ja sopiva kiven väri. Etenkin ahtailla tonteilla on suunniteltava myös tarvittava tila vaiheittain sekä logistiikka.

MuurikivipariMuurikivipari
KansikivipariKansikivipariMaria Itkonen Pihavisio Oy:stä on kokenut suomalaisten omakotipihojen suunnittelija. Lue hänen ajatuksensa muurikiven käytöstä ja lue hänen vinkkinsä suunnittelusta ja toteutuksesta. Samalla voit osallistua myös kilpailuun.

Lue 6 vinkkiä onnistuneeseen muurin rakentamiseen

kilpailu_FB-kuva_1200x628px_Ida_Lammi_pihaviikot kevät 2021_f16