• Etusivu
  • Hoitotyöt

Ilmaajalla hyvin voiva nurmikko

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 29.01.2024
20214_70088.jpg

Ilmaaja pitää huolen, että nurmikko pysyy kunnossa.

Sammaloituminen on yksi pihanurmikon keskeisistä ongelmista: Liian varjoinen paikka, hapan maaperä ja vuosien saatossa väistämättä tapahtuva tiivistyminen mahdollistavat sammaleen kasvun, jonka seurauksena nurmiheinien on pakko väistyä. Keväisin ja syksyisin tehtävä nurmikon ilmaus hoitaa tehokkaasti kasvualustaa ja varmistaa vehreän, hyvin voivan ja tasaisen pihanurmen.

Tehokas työkalu nurmikon ilmaamiseen

Ilmaajalla tärkeä rooli nurmikon hoidossa ja se tulisikin löytyä jokaisen kotipuutarhurin pihavarastosta nurmikonleikkurin ohella. Laite möyhii maaperän ilmavaksi ja poistaa sammaleen ja nurmihuovan, jotta nurmikko voi kasvaa kauniin tuuheaksi ja vihreäksi. Nurmikon paikkauskylvötkin on hyvä tehdä ilmattuun maahan. Vakoihin kannattaa myös hyvä ripotella hiekkaa ja lannoitetta maan kunnon parantamiseksi.

Etsiessäsi laadukasta ja tehokasta ilmaajaa on Bosch UniversalVerticut 1100 erinomainen valinta. Koneen 1 100 W:n moottori varmistaa sujuvan työskentelyn ja hiiliteräksiset terät mahdollistavat nurmikon nopean ja tehokkaan ilmaamisen ilman laitteen tukkeutumista.

Bosch UniversalVerticut 1100 -ilmaajaa on ketterä käsitellä.
Bosch UniversalVerticut 1100 -ilmaajaa on ketterä käsitellä.

Erikoisrakenteisilla ilmanottokanavilla varustettu "Jet-Collect System" möyhii maaperää sekä kerää ja kuljettaa sammaleen ja tiivistyneen nurmihuovan jätteet voimakkaalla ilmavirralla kokoojasäiliöön. Suuri 50 litran kokoojasäiliö puolestaan pidentää tyhjennysvälejä.

Tilavaan kokoojasäiliöön mahtuu paljon sammalta.
Tilavaan kokoojasäiliöön mahtuu paljon sammalta.

Ergonominen työskentely ja kompakti säilytys

Bosch UniversalVerticut 1100 on tasapainoinen ja kevyt malli, jota on helppo ohjata puutarhassa. Laitteen käyttökorkeuden saa säädettyä helposti nurmikon ilmaamista, sammaleen ja nurmihuovan poistamista ja lehtien keräämistä varten. Kahdesta kohtaan taitettava työntöaisa ja sisäkkäin koottava kokoojasäiliö mahdollistavat helpon säilytyksen myös ahtaissa tiloissa. Tuotteen voi taittaa kätevästi vain 40 cm:n korkuiseksi.

Laite taittuu kätevästi pieneksi paketiksi säilytystä varten.
Laite taittuu kätevästi pieneksi paketiksi säilytystä varten.

Bosch UniversalVerticut 1100

  • Hiiliteräksiset terät nurmikon nopeaan ja tehokkaaseen ilmaamiseen ilman laitteen tukkeutumista.
  • Jet-collect-järjestelmä täyttää suuren kokoojasäiliön optimaalisesti
  • Neljä eri käyttökorkeutta nurmikon ilmaamiseen, sammaleen/nurmihuovan poistamiseen ja lehtien keräämiseen
  • Mahtuu pieneen säilytystilaan kahdesta kohtaa taitettavan työntöaisan ja sisäkkäin koottavan kokoojasäiliön ansiosta

20214_70096.jpg
Tekniset tiedot
Moottorin teho

1100 W

Telajärjestelmä

14 pyörivää hiiliterästerää

Työskentelyleveys

32 cm

Työstökorkeus+5/0/-5/-10 mm
Työskentelykorkeuden säätö

4-kertainen

Kokoojasäiliön tilavuus50 l
Paino

10,5 kg

Käyttötarvikemitat (p x l x k):1260 x 475 x 940 mm
Robert Bosch Oy / Työkalut
Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
202012_67794.jpg
Texmex-teemalla kohti uutta vuotta
Oliko joulun päivien jouluillallinen raskaan oloinen paketti? Tuntuuko, että uuden vuoden juhlintaan pitäisi saada jotakin kevyempää ja mieltä räjäyttävää, pöydän säväyttävää, kenties texmex-ruokaa? Nappaa tästä uuden vuoden juhliin erittäin maittavat, täyttävät ja värikkäät herkkureseptit.
20237_82591.jpg
Kukkien kerääminen ja kuivaaminen
Leikkoruusuja tulee kuivattua ja säilytettyä ilman sen kummempia pohdiskeluita, mutta kukkapenkeissä kasvaa muitakin kuivattaviksi sopivia kukkia. Myös luonnonkasvit kelpaavat kuivakukiksi siinä missä kuivaamistarkoitukseen kasvatetut kasvitkin. Kuivattuja kukkia voi käyttää koristeena sellaisenaan, muistona menneestä tai kertomassa kuluneesta kesästä. Voipa niitä käyttää vaikkapa askartelumateriaalinakin.
201511_44870.jpg
Vihreät, persoonalliset paketit ja lahjat
Harmittaako ostaa kaupasta joka vuosi uutta lahjapaperia, joka kaiken lisäksi menee heti käytön jälkeen suoraan sekajätteeseen? Ekologisempaa onkin hyödyntää kierrätysmateriaaleja - ja lopputuloksena onkin taatusti persoonallisia, kauniita lahjapaketteja (joita tuskin malttaa avata!)

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton