TAKAISIN

Remontoi mökkikeittiö edullisesti kesäksi – katso vinkit

Päivitetty: 22.5.2023

Enää mökille ei suunnata pelkästään lomiksi tai viikonlopuiksi. Toiveet ja tarpeet kakkoskodin varustetasosta ja toiminnallisuudesta ovat voineet muuttua, eivätkä esimerkiksi nykyiset kodinkoneet tai työskentely- ja säilytystilat ehkä tunnukaan riittäviltä. Onneksi mökkikeittiön remontti on mahdollista toteuttaa yllättävänkin edullisesti ja nopeasti, joten jos aloitat remonttiprojektin nyt, ehdit nauttia tulevasta kesästä uudessa upeassa keittiössä.

Mikäli keittiö on ahdas, kannattaa harkita ruokapöydän sijoittamista väljempään tilaan. Kesällä ruokapöydälle sopivin paikka voi olla jopa ulkona katetulla terassilla.Mikäli keittiö on ahdas, kannattaa harkita ruokapöydän sijoittamista väljempään tilaan. Kesällä ruokapöydälle sopivin paikka voi olla jopa ulkona katetulla terassilla.

Vanhan mökkikeittiön suurimmat haasteet liittyvät monesti tilanpuutteeseen. Säilytys- ja työskentelytilaa ei ehkä ole riittävästi tai ne tuntuvat epäkäytännöllisiltä. Lisäksi keittiön varustelutasoon saatetaan kaivata kohennusta, olipa kyse sitten puuttuvasta astianpesukoneesta, huonosta välitilavalaistuksesta, liian vähäisestä pistorasioiden määrästä tai riittämättömästä kierrätyspisteestä. Myös vanhojen kodinkoneiden turvallisuus ja energiankulutus saattavat mietityttää.
 

Muista! Jos mökki on kylmillään talvella, tämä pitää huomioida kodinkoneiden valinnassa ja mökkiä talvikuntoon laitettaessa. Sähkölaitteet täytyy kytkeä pois päältä ja vettä sisältävät laitteet tyhjentää, jotta vesi ei riko jäätyessään putkia.

Ratkaisuja keittiön tilanpuutteeseen

Nykyaikaiset kodinkoneet ratkaisevat usein monta keittiön käytännöllisyyteen ja toiminnallisuuteen liittyvää pulmaa, sillä laitteiden sijoittamiselle tarjoutuu enemmän vaihtoehtoja. Esimerkiksi tasoon integroitu liesituuletin mahdollistaa keittopisteen sijoittamiselle suoraan ikkunan eteen. Myös pienikokoiset ja monikäyttöiset laitteet, kuten tasolle laitettava astianpesukone tai uunin ja mikron yhdistelmä, ovat käteviä ratkaisuja tilanpuutteen luomiin haasteisiin.

Vinkki! Jos mökkikeittiön kaikki kodinkoneet aiotaan uusia, hyödyt edullisemmasta pakettihinnoittelusta, kun valitset kaikki kodinkoneet samalta valmistajalta.

Kaunis ja toimiva mökkikeittiö kutsuu kokkaamaan ja viihtymään.Kaunis ja toimiva mökkikeittiö kutsuu kokkaamaan ja viihtymään.

Nopea toimitus koko kesän ajan

Power toimittaa keittiöitä koko kesäkauden ajan. Nopeat toimitukset eikä turhaa odottelua. Käy kurkistamassa Powerin kampanjatarjous ja käytä hyödyksesi.

Katso tarjoukset


Säilytystilan maksimointiin hyviä keinoja ovat sokkelilaatikot sekä kattoon asti ulottuvat yläkaapistot tai kaapistojen päälle laitettavat säilytyslaatikot, joissa voi säilyttää harvemmin käytössä olevia tavaroita. Laatikostojen erilaiset sisusteet, kuten lokerikot, tilanjakajat, aterinlaatikot ja maustetelineet, helpottavat järjestyksen ylläpidossa. Kauneimmille astioille ja esimerkiksi pienelle yrttipuutarhalle sopivat mainiosti sirot seinään kiinnitettävät avohyllyköt.

Mikäli säilytystila uhkaa hyvistä säilytysratkaisuista huolimatta loppua, kannattaa miettiä, mitä oikeasti tarvitset mökkikeittiössäsi. Turhasta tavarasta on fiksumpaa luopua kuin alkaa säilyttää tavarapaljoutta työtasoilla, sillä toimivinkaan keittiö ei ole enää toimiva, jos työskentelylle ei jää riittävästi vapaata tilaa.

Lue myös: Muista nämä, kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi

Tilaa säästävät vinkit

Lisää tilaa ja tilantuntua pieneen keittiöön näillä:

  • Riittävä valaistus ja vaaleat pinnat
  • Tasoon integroitu liesituuletin
  • Kapeat kodinkoneet
  • Yhdistelmäkoneet, kuten mikron ja uunin yhdistelmä
  • Sokkelilaatikot ja piilolaatikot kaappien sisällä
  • Kaappeihin sijoitettavat lokerikot ja tilanjakajat
  • Koriste-esineiden määrään vähentäminen. Pidä työtasot siistinä
  • Välitilaan sijoitettavat tangot.
  • Käytännöllisyyteen panostaminen

Keittiösuunnittelija auttaa

Keittiöremonttia suunniteltaessa on tärkeää kartoittaa, mitkä asiat vanhassa keittiössä kaipaavat muutosta ja mitä puolestaan halutaan säilyttää. Remontin realistinen budjetti kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin, sillä se asettaa osaltaan raamit remontin laajuudelle ja valittaville tuotteille.

Kun tarpeet, toiveet ja hintaluokka ovat jo alkuvaiheessa keittiösuunnittelijan tiedossa, suunnittelutyö pääsee etenemään sujuvasti kohti budjetin mukaisen unelmakeittiön tilausta ja toimitusta. Powerin Parma-keittiöillä on markkinoiden nopeimpiin lukeutuvat toimitusajat, joten uusi keittiö voidaan toimittaa nopeimmillaan jopa 14 arkipäivässä.
 

Jos nykyinen keittiö ei esimerkiksi tyyliltään miellytä, mutta on kuitenkin omiin tarpeisiin nähden toimiva ja hyväkuntoinen, kokonaisvaltaisen remontin sijaan pienempi päivitys voi riittää. Voit esimerkiksi vaihtaa kaapistojen ovet tai vetimet, muuttaa välitilan tai työtasojen materiaalia, maalata seinät tai tuoda keittiöön uusia raikkaita tekstiilejä ja vehreitä kasveja.

Lue myös: Keittiöremontti – saako halvalla hyvää?

Suomessa on runsaasti vanhoja taloja ja mökkejä, joille luonteenomaisia piirteitä, kuten jykeviä kattoparruja, hirsiseiniä tai perinteistä puulattiaa, ei välttämättä kannata peittää. Kun rakennuksen uniikkeja persoonallisia elementtejä yhdistelee itselle mieluisan kaluston kanssa, lopputuloksena on kauniin yksilöllinen mökkikeittiö.

Varaa maksuton keittiösuunnitteluaika

Parma keittiöt on yksi Suomen vanhimmista, tunnetuimmista ja arvostetuimmista keittiömerkeistä. Kalusteiden valmistuksesta vastaa Euroopan johtava keittiöalan konserni Nobia Ab. Parma sopii mainiosti ihmiselle, joka tarvitsee tyylikkäät ja laadukkaat kalusteet nopeasti ja edullisesti.

Onko keittiösi suuremman tai pienemmän päivityksen tarpeessa? Hyödynnä remontin suunnittelussa ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan ideat ja neuvot.

Varaa maksuton keittiösuunnittelu
 


Inspiraatiokuvien kerääminen on toimiva keino visualisoida itseä miellyttävää keittiön tyylisuuntaa, materiaaleja ja värimaailmaa. Jos mahdollista, anna keittiösuunnittelijalle suosikkikuvistasi koottu kansio.

Mokkikeittio