TAKAISIN

Trendikäskin voi olla ajaton – näillä vinkeillä remontoit aikaa kestävän keittiön

Päivitetty: 22.2.2022

Keittiö uusitaan suomalaiskodeissa keskimäärin noin 15 vuoden välein, mikä tarkoittaa, että keittiön elinkaaren aikana trendit ehtivät vaihtua moneen kertaan. Miten siis välttää tilanne, jossa uusi unelmakeittiö tuntuu jo muutaman vuoden jälkeen epätrendikkäältä ja parhaat päivänsä nähneeltä?

Parma-keittiöiden Elfi-malliston kaapistot ovat hillityn huonekalumaiset, ja integroidut kodinkoneet lisäävät osaltaan yhtenäistä vaikutelmaa. Keittiö sulautuu näin saumattomasti osaksi samassa tilassa olevaa olohuonetta. Parma-keittiöiden Elfi-malliston kaapistot ovat hillityn huonekalumaiset, ja integroidut kodinkoneet lisäävät osaltaan yhtenäistä vaikutelmaa. Keittiö sulautuu näin saumattomasti osaksi samassa tilassa olevaa olohuonetta. 

Keittiötä remontoidessa monen haaveissa siintää pitkäikäinen ja tyyliltään aikaa kestävä keittiö, joka kuitenkin on vahvasti ajan hermoilla. Yhtälö ei ole lainkaan mahdoton, kun kiinnität keittiön suunnitteluvaiheessa huomiota tiettyihin seikkoihin.

1) Huomioi talon rakennusaikakausi, tyyli ja arkkitehtuuri. Kun keittiö on sopusoinnussa muun kodin kanssa, ristiriitaista tai irrallista vaikutelmaa ei pääse syntymään.

2) Poimi trendeistä ne, jotka aidosti miellyttävät. Älä valitse keittiöön trendikkäitä ratkaisuja käytännöllisyyden kustannuksella, sillä epäkäytännöllisyys alkaa ärsyttää arjessa nopeasti. Jos esimerkiksi tiedät tarvitsevasi runsaasti säilytystilaa pieneen keittiöösi, harkitse tarkkaan, haluatko keittiöstä sittenkään yläkaapitonta.

Luonnollisen värinen puukuosi yhdistettynä messinkisiin yksityiskohtiin ja tummansinisiin seiniin luo tälle Ragne-keittiölle klassisen elegantin ilmeen.

Luonnollisen värinen puukuosi yhdistettynä messinkisiin yksityiskohtiin ja tummansinisiin seiniin luo tälle Ragne-keittiölle klassisen elegantin ilmeen.

3) Valitse keittiöön materiaaleja ja kodinkoneita, jotka vastaavat parhaiten omaan käyttötarpeeseen ja budjettiin. Vertailun tekeminen kannattaa, sillä hyviä vaihtoehtoja löytyy nykyään monipuolisesti eri hintaluokista, olipa kyse sitten työtasosta tai liesituulettimesta.

Lue myös: Näin valitset keittiöön sopivan työtason
Lue myös: Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö

Sirot lankavetimet tuovat moderniin keittiöön piristävän tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä. Vetimien vaihto on helppo ja edullinen tapa vaikuttaa keittiön ilmeeseen, kun uusien ja vanhojen vetimien ruuviväli on sama. Kuvan keittiö on Parma-keittiöiden vaaleanharmaa Hedy.Sirot lankavetimet tuovat moderniin keittiöön piristävän tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä. Vetimien vaihto on helppo ja edullinen tapa vaikuttaa keittiön ilmeeseen, kun uusien ja vanhojen vetimien ruuviväli on sama. Kuvan keittiö on Parma-keittiöiden vaaleanharmaa Hedy.

4) Hanki mallipaloja ja värikarttoja ja testaa eri materiaalien, kiiltoasteiden ja sävyjen yhteensopivuutta ennen lopullisten ostopäätösten tekemistä. Väreiltään neutraaliin keittiöön saadaan mielenkiintoista kontrastia jo pienilläkin materiaalien kiiltoaste- ja sävyeroilla.

5) Päivitä valaistus ja pistorasioiden määrä riittäväksi remontin yhteydessä, sillä ne lisäävät yllättävänkin paljon keittiön käytännöllisyyttä ja muunneltavuutta – ja siten myös pitkäikäisyyttä.

Lue myös: Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän

Onko keittiösi suuremman tai pienemmän päivityksen tarpeessa? Hyödynnä remontin suunnittelussa ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan ideat ja neuvot.

Varaa aika ilmaiseen keittiösuunnitteluun >>>