TAKAISIN

Kysy, vastaamme -palvelu aukeaa 01.08.2021
Kysymyksiin vastaa Plantagen!

Julkaistu: 26.7.2021

Askarruttavatko sinua pihaan ja puutarhaan liittyvät asiat?
Vaivaako huonekasveja jokin tauti?
Mietitkö millaisia kasveja istuttaisit puutarhaan?


Viherrakentamiseen, puutarhanhoitoon sekä kodin kukkasiin liittyvissä kysymyksissä apunasi ovat alan asiantuntijat. Kysy, vastaamme -palsta aukeaa 01.08.2021 ja kysymyksiin vastaavat alan parhaimmat asiantuntijat Plantagenilta.

Puutarhanhoito tuo mielenrauhaaPuutarhanhoito tuo mielenrauhaa

Mikä on Plantagen?

Plantagenilla ollaan omistautuneita kasveille ja Plantagenilla halutaankin tuoda kasvien maailma vaivattomasti kaikkien ulottuville. Pyrkimyksenä on luoda ainutlaatuinen valikoima kasveja ja vihreään elämäntyyliin tarvittavia ratkaisuja.

Plantagen on suuri yritys, jolla on yli 2400 työntekijää, yli 130 erilaista myymälää ja joukko pieniä myymälöitä Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Plantagen aloitti toimintansa 30 vuotta sitten Norjassa ja on sittemmin laajentunut myös muihin maihin. 

Plantagenin valikoimissa kaikkea kotiin, pihaan ja puutarhaan

Plantagenilta saat kaiken sisä- ja ulkokasveista, pihan kunnostamiseen ja sisustamiseen liittyen, puhumattakaan kattavista ohjeista, videoista sekä inspiraatiosista.
Tutustu valikoimaan:

Viljele syötäviä kasveja - Kasvit, ruukut ja istutusaltaat Plantagenilta.Viljele syötäviä kasveja - Kasvit, ruukut ja istutusaltaat Plantagenilta.

Hyvä tietää Plantagenin tuotteista

Plantagenin pyrkimys on aina ollut luoda ainutlaatuinen valikoima kasveja ja vihreään elämäntyyliin tarvittavia ratkaisuja. Heille on ensiarvoisen tärkeää, että tuotteet täyttävät mahdollisimman laadukkaan tuotannon ja käsittelyn vaatimukset. Kaikki valikoiman tuotteet valitaan huolellisesti, ja ne on laatutestattuja.

Tärkeitä Plantagenin käyttämiä merkintöjä:

 • Reilun kaupan merkki
  Kaikki ruusut ovat Reilun kaupan merkillä varustettuja ja jäljitettävissä kautta koko tuotantoketjun. Reilun kaupan sertifiointi on puolueeton merkintä, jonka julkaistuna tavoitteena on poistaa köyhyyttä sekä vahvistaa ihmisten vaikutusvaltaa ja yritteliäisyyttä. Reilulla kaupalla pyritään edistämään muutosta ja kehitystä.
  Lue lisää Reilun kaupan tuotteista>>
 • Luomulaatuinen
  Monilla tuotteilla on luomumerkintä. Luomulaatuisia ovat monet viljelykasvit, kuten useimmat tomaatintaimet sekä siemenperunat ja yrtit. Luomulaatuisia elintarvikkeita ovat EU:n luomutuotantoa koskevan lainsäädännön mukaisesti EU:n sisällä tuotetut elintarvikkeet.
 • KRAV-luomulaatuinen (Ruotsi)
  KRAV-luomumerkintä on Ruotsin tunnetuin elintarvikkeiden ympäristömerkki, ja sitä käytetään monissa vihannestaimissa ja yrteissä. Se tarkoittaa, että taimet on viljelty ympäristöä säästäen ilman kemiallisia torjunta-aineita tai keinolannoitteita.
 • Houkuttelee mehiläisiä -symboli
  Edistääkseen biologista monimuotoisuutta Plantagen on merkinnyt kaikkien sellaisten kasvien ruukut ja siemenpussit, jotka ovat hyväksi mesipistiäisille ja muille pölyttäjille.
  Lue lisää Plantagenin kestävyysajattelusta>>

Kasvi- ja tuotekäsitteet:

 • Kasvuvyöhyke
  Suomi jaetaan kahdeksaan eri vyöhykkeeseen puuvartisten koristekasvien ja hedelmäpuiden menestymisen suhteen. Kasvien menestymiseen vaikuttaa menestymisvyöhykkeen lisäksi kasvupaikka, kasvupaikan pienilmasto, talviolosuhteet ja hoito.
  Lue lisää kasvuvyöhykkeistä>>

Kysy, vastaamme -palvelu

question-mark-3255118_1920