TAKAISIN

Vihdoin pääsee Hollolan Horta2021 -tapahtumaan!

Julkaistu: 23.7.2021

Kansainvälisesti merkittävä, jatkossa joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma keskittyy villivihannesten käyttöön koti- ja ammattiympäristössä ja tuotteistamiseen. Tapahtuma on kaikille avoin pääsymaksuton perhetapahtuma klo 10-18 välillä Hollolan Messilän kartanolla. Yksi vetonaula on lasten villikasvien piirroskilpailu.

Jo kolmatta kertaa tehtävät järjestelyt näyttävät nyt kantavan hedelmää, valtioneuvoston uudet rajoitukset eivät kaataneet ulkoilmassa tapahtuvaa perhetapahtumaa.

Monien koronamutkien kautta tapahtumaa on sitkeästi järjestetty kahden siirtämisen jälkeen toukokuulta 2020 ja nyt myös toukokuulta 2021. Tapahtuman aluemaksu poistettiin, jotta mahdollisimman moni voisi tehdä vaikka viime hetken päätöksen tulla maistelemaan hortaherkkuja ja ilmaisille villiyrttiopastuksille lähiluontoon (lähtö puolen tunnin välein).

Villivihanneksista saa maukasta ja terveellistä lähiruokaa. Kuvituskuva PixabayVillivihanneksista saa maukasta ja terveellistä lähiruokaa. Kuvituskuva Pixabay

Maista luonnon omia antimia

Tapahtumaa varten on jo toukokuusta lähtien kerätty valtavat määrät kevään erikoisherkkuja: vuohenputken ja maitohorsman versoja, kuusenkerkkiä, puiden ja pensaiden silmuja ja muita villivihanneksia. Hortamaistiaisannoksia on valmistauduttu tarjoamaan ennakkomyynnistä hankittuja kuponkisettejä (3 kpl 10 €) vastaan tuhansia kappaleita. Villivihanneksia on myös Messilän kartanon tarjoamalla lounaalla. Tarjolla on myös yrittäjien tuotteiden ilmaismaistiaisia ja loput kupongit myydään portilla ensimmäisille.

Lasten piirustuskilpailu

Tapahtumassa on piirroskilpailu, johon alle 15-vuotiaat voivat osallistua piirroksillaan. Osallistujia on tullut paljon ja kun haetaan luovaa näkökulmaa syötäviin luonnonherkkuihin niin sitähän on tullut! Lasten näkökulmat ovat aikuisillekin avartavia ja hauskoja. Kilpailuun voi osallistua vielä 31.7. saakka laittamalla kuvan piirroksesta osoitteeseen jouko@villiruoka.info. Tapahtumassa on kaikille avoin äänestys voittajasta.

Lähde: Villiruoka ry, Villiruoka.info

Päivitys tapahtumaan 2.8.2021

Hollola tapahtuman järjestelyt on muutettu koronasuosituksiakin turvallisemmiksi


Sisään alueelle saa tulla aiemman vapaa pääsyn sijaan nyt vain ennakkoilmoittautumalla eli ostamalla 10€ arvoinen kolmeen villivihanneksista tehtyihin maistajaiisiin oikeuttava kuponkisetti. Oston yhteydessä siinäkin on jo kysytty kumpana päivänä tulee ja aamu- vai iltapäivällä, jotta yleisöä voidaan jaotella osiin.

Paikan päällä ryhmät ovat maksimissaan 50 henkeä ja joka ryhmällä on oma koko vierailun ajan ohjaava opas. Ryhmillä on oma tunnus jolla ryhmät erotellaan toisistaan, minkä avulla mahdollinen jäljitys on helpompaa ja karanteeniuhka oleellisesti pienempi.

Kaikki sisätilaohjelmat on muutettu etätoiminnoiksi.