TAKAISIN

Kestävä pihatiili viimeistelee asuinkorttelin ulkotilat

Päivitetty: 13.8.2021

Helsingin Verkkosaaressa Capellanrannan, Capellan puistotien sekä Verkkosaarenkadun muodostaman korttelin ulkotiloissa on hyödynnetty monipuolisesti keraamista pihatiiltä. Korttelin tiilijulkisivut ovat moniväriset, joten piha-alueiden kateratkaisuihin haluttiin värikkyyttä rauhoittavaa tummaa pintaa.

Kaupunkipientalojen pihapolut ja suojamuurit on toteutettu tummalla Nero-pihatiilellä. Tumma sävy sopii yhteen moniväristen tiilijulkisivujen kanssa.Kaupunkipientalojen pihapolut ja suojamuurit on toteutettu tummalla Nero-pihatiilellä. Tumma sävy sopii yhteen moniväristen tiilijulkisivujen kanssa.

Ilmeeltään harmoninen tiilikortteli

Korttelin arkkitehtisuunnittelusta on suurelta osin vastannut Anttinen Oiva Arkkitehdit. Kaikkiaan kortteliin valmistuu matalia townhouse-tyyppisiä kaupunkipientaloja sekä 4-, 6, ja 12-kerroksiset kerrostalot, joiden kaikkien julkisivuissa tiili on päämateriaalina. Alueen kaavamääräyksissä edellytettiin myös asuntopihoilla keraamisen tiilen tai luonnonkiven käyttöä.

750 Verkkosaari_Nero_pihatiili_muuri_DSC3833_kev

LOCI maisema-arkkitehtien pihasuunnitelman materiaalivalinnoilla tavoiteltiin arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti yhtenäistä kokonaisuutta koko korttelin alueelle. Oikea tunnelma ja värisävy löytyi Wienerbergerin mustanharmaasta Nero-pihatiilestä.

Korttelissa pihatiiltä onkin käytetty monipuolisesti. Asuintalojen ja ajotien väliin Nero-pihatiilistä on toteutettu muurirakenteita suojaamaan jalankulkijoita ja eriyttämään tilat toisistaan. Vastaavasti sisäpihalla matalat tiilimuurit rajaavat pihatasolla sijaitsevien asuntojen ulkotiloja. Värikkäiden kaupunkipientalojen etupihat ja pihapolut on kivetty Nero-pihatiilillä luoden yhtenäisen ja harmonisen ilmeen värikkäitä tiilijulkisivuja vasten.

Nero-pihatiilillä toteutettu suojamuuri asuinrakennusta sivuavan kevytliikenneväylän ja ajotien välissä.Nero-pihatiilillä toteutettu suojamuuri asuinrakennusta sivuavan kevytliikenneväylän ja ajotien välissä.

Kaunis ja viimeistelty piha lisää asuinviihtyisyyttä

Piha-alueilla on iso rooli viihtyisän ja esteettisesti laadukkaan asuinympäristön suunnittelussa ja toteutuksessa. Pihan tulee palvella eri käyttötarkoituksissa ja olla helposti huollettavissa. Myös näkymä sisätiloista ulos vaikuttaa oleellisesti asumisviihtyisyyteen. Kauniisti viimeistelty piha vaikuttaa myönteisesti asuntojen arvoon ja kiinnostukseen jälleenmyyntitilanteessa.

Tiili on materiaalina lämmin ja maanläheinen. Kuten julkisivutiilet, pihatiilet patinoituvat kauniisti vanhetessaan. Niiden väri ei kulu eikä haalistu. Lisäksi ne ovat säätestattuja, joten ne soveltuvat myös Suomen vaativiin sääolosuhteisiin. Valmis piha kestää hyvin tavanomaisen ajoneuvoliikenteen kuorman ja talvikunnossapidon.

Tutustu Wienerbergerin pihatiilivalikoimaan.

Sisäpihalla asuntopihojen välissä tyylikkäät pihatiilimuurit pitsiladonnalla. Sama materiaali myös terassipihan katteena.Sisäpihalla asuntopihojen välissä tyylikkäät pihatiilimuurit pitsiladonnalla. Sama materiaali myös terassipihan katteena.

Kiinnostuitko?