• Etusivu
  • Kasvillisuus

Raikas, maidoton, munaton ja vegaaninen tuorekakku maistuu kaikille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2021Päivitetty 18.08.2021
20218_71949.jpg

Onko sinulle tulossa ruokarajoitteisia vieraita tai onko perheessäsi tarvetta maidottomalle, munattomalle tai esim. vegaanille ruualle ja leivonnaisille? Tämä kakku pelastaa monessa tilanteessa. Raikas tuorekakku sopii nimittäin kaikille. Kokeile, ylläty ja ihastu!

Raikas tuorekakku

Kokonaisvalmistumisaika: 4 h 50 min (sis. valmistelun 50 min), 1 kakku (halkaisija 20 cm)

Tuorekakku on maidoton, munaton ja vegaaninen eli sopii moniin tilanteisiin tarjottavaksi, jos porukassa on ruokarajoitteisia. Voit käyttää kakun koristeluun kauden tuoreita marjoja ja yrttejä sekä syötäviä kukkia. Myös sulatetut pakastemarjat sopivat kakun päälle mainiosti.Muistathan, että käyttäessäsi kakkuun pakastemarjoja, niiden tulee sulaa huoneenlämpöön, koska pakastemarjat jähmettävät täytteen liian aikaisin. Jos näin pääsee käymään, lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrossa.

Mitä tarvitset?

Pohja
1 dl kuivattuja viikunoita
1 banaani
2 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½ dl kookosöljyä
1 tl kardemummaa

Täyte
2 dl cashewpähkinöitä
3 dl punaherukoita ja vadelmia
1 ½ dl kookossokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
⅓ tl ruususuolaa
1 dl kaakaovoita pieninä paloina tai raasteena (75 g)
1 dl kookosöljyä (100 g)

Pinnalle
viikunapaloja, kookoslastuja, vadelmia, punaherukoita, mustikoita, tuoreita yrttejä, syötäviä kukkia

Vinkki
Tähän tuorekakkuun sopivat mainiosti punaherukat, jotka helpolla jäävät käyttämättä leivonnassa.

Punaherukat sopivat moniin leivonnaisiin.
Punaherukat sopivat moniin leivonnaisiin.

Valmistusohje:

  1. Liota ennakkoon täytteeseen tulevia cashwepähkinöitä kipossa runsaassa vedessä yön yli tai ainakin 2 tunnin ajan.
  2. Valmista pohja. Mittaa viikunat ja banaanit monitoimikoneen kulhoon ja hienonna, lisää hiutaleet ja sekoita ne joukkoon. Lämmitä kookosöljyä sen verran, että voit kaataa sen juoksevana massaan. Mausta kardemummalla. Surrauta vielä kaikki tasaiseksi tehosekoittimella. Vuoraa sydänkakkuvuoka tai muu irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
  3. Valmista täyte. Valuta liotusvesi pois cashewpähkinöistä ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon marjat (jos jäisiä, sulatetut) ja kuivat aineet massaan ja sekoita monitoimikoneessa kaikki tasaiseksi. Sulata kaakaovoipalat tai -raaste lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi. Lämmitä myös kookosöljyä sen verran, että se muuttuu juoksevaksi. Lisää nämä juoksevat aineet monitoimikoneen kulhossa olevaan massaan ja anna käydä, kunnes seos on sileää. Kaada täyte heti pohjan päälle kakkuvuokaan.
  4. Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
  5. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele ennen tarjoilua runsain koristein: tuoreilla marjoilla, yrteillä, syötävillä kukilla ja muilla kakun raaka-aineilla. Jos kaikki kakku ei tule syötyä kerralla, säilytä kakkua jääkaapissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20129_32047.jpg
Elokuun kaunein kukka
Elokuun äänestys sai galluplaskurin suorastaan kilisemään! Lienevätkö kaikki kotipuutarhurit nyt paremmin kotikoneen äärellä, kun ulkona sataa ja vihmoo syksyinen tuuli. Vai löytyisikös kenties useammalta tilaa parille uudelle omenapuulle? Elokuun kauneimman kukan äänestyksessähän arvotaan kaikkien vastanneiden kesken via Gardenin Keittiöpuutarha -valikoimaan kuuluva omenapuu-paketti. Itse asiassa onnetar on jo ojentanut auttavan kätensä ja poiminut voittajan joukoistanne...
20148_40614.jpg
Syö se kukkasin - katso vinkit ja reseptit
Syötävät kukat ovat kauniita koristeita ja suloisen makuisia mausteita. Tarjoa kevään ja kesän kahvihetkissä ja juhlissa herkkuja sekä suulle että silmille!Lue tarkemmin syötävistä kukista!
20239_83008.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia, lehtiä ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppurin avulla niitä voi helposti hyödyntää ja käyttää puutarhassa sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Aiemmin erilaiset materiaalit on pitänyt erotella; karkea puumainen materiaali ja vihreä sekä pehmeä materiaali on silputtu erikseen. Innovatiivinen Turbine Cut-leikkuujärjestelmä soveltuu kaikenlaiselle puutarhasta saatavalle materiaalille. Sen ainutlaatuiset terät käsittelevät sekä kovan että pehmeän puutarhamateriaalin. Bosch TC-oksasilppurit nostavat silppuamisen helppouden uudelle tasolle!
202211_80012.jpg
Tuijalajin valinta ja istutus? Asiantuntija vastaa
Millainen tuija voisi menestyä aurinkoisella pihalla? Nykyisissä istutuksissa on esim. tuomia, syreeneitä ja useita monivuotisia kukkia. Paikkakunta on Suomussalmi ja vyöhyke VI-VII.
20225_78170.jpg
Hajuton ja haitaton kierrätys
Jätekaapin astiat on täynnä haisevia purkkeja ja puolitäysiä roskapusseja. Maitokartongit löyhkäävät tiskipöydällä ja yksi roskapusseista on vuotanut pahanhajuista nestettä roskastian pohjalle. Pantilliset ja pantittomat kaljatölkit ovat erottamattomina yhteistuumin keränneet kärpäsiä viime viikon perjantaista saakka ja yhdessä tölkissä taitaa olla tupakantumppeja sisällä. Biojätepussi on olemassa, mutta se on unohtunut muiden roskien alle.Tällainen kaoottisuus on saavutettavissa nopeasti, jos roskien lajitteluun ja säilyttämiseen ei käytä lainkaan aikaa tai vaivaa. Ja tämän kaoottisuuden siivoamiseen aikaa ja vaivaa vasta meneekin.
20116_26734.jpg
Valokate
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.Valokateasennus tv-esityksenä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton