TAKAISIN

Probioottinen puhdistusaine säilyttää kodin hyvät bakteerit

Julkaistu: 6.9.2021

Kun desinfioit kodin likaisimpia paikkoja, voit tulla siivonneeksi samalla nekin mikrobit, joita me kaikki tarvitsemme. Turvallisinta on käyttää probioottisia puhdistusaineita, jotka säilyttävät hyvät bakteerit ja suojaavat luonnollisesti ihoamme ja elinympäristöämme.

Kodin mikrobipesäkkeitä eivät ole vain wc-istuimet ja pesutilat vaan ennemminkin ovenkahvat, valokatkaisimet sekä koneiden näppäimistöt. Myös kosteat rätit ja puhdistussienet ovat täydellisiä kasvualustoja mikro-organismeille eli mikrobeille, esimerkiksi bakteereille, homeille ja sienille.

älä desinfioi kotiasi liikaa-750x422

Desinfiointiaineilla on turha lähteä kilpasille mikrobien kanssa. Samalla kun siivoat pois kaikki tauteja aiheuttavat bakteerit, tuhoat helposti myös hyvät mikrobit. Ja desinfioimisesta huolimatta bakteereja syntyy koko ajan lisää.

Mikrobit sopeutuvat hyvin nopeasti uusiin olosuhteisiin, ja näin haitallisten bakteerien vastustuskyky kasvaa. Muun muassa laitoksissa ja sairaaloissa tämä voi olla vaarallista. Desinfiointiaineiden valinnassa onkin syytä olla tarkkana myös kotioloissa. Probioottiset puhdistusaineet estävät sairauksia aiheuttavien bakteerien muodostumisen ja jättävät hyvät mikrobit valtaan.

Kotitaloudessa elää tuhansia mikrobeja

Kodin mikrobiomi -projekti (Home Mikrobiome Project) tutki seitsemää kotitaloutta. Talouksiin kuului ihmisten lisäksi kotieläimiä. Tutkimuksen tuloksena löydettiin lähes 22 000 eri lajia mikrobeja, jotka elivät näissä kotitalouksissa.

Punkit, amebat ja miljardit muut mikrobit hyödyntävät ihmistä elinympäristönään, ravinnonlähteenään sekä liikkumisvälineenään. Samaan ekosysteemiin kuuluu myös miljardi bakteeria ja kymmenen miljardia solua. Jokaista ihmiskehon solua kohti on kymmenen mikrobia. Mikrobit muodostavat jopa 70 prosenttia elävästä aineesta. Olemmekin siis käveleviä ekosysteemeitä.

Mikrobit eivät vain aiheuta sairauksia tai muita riskejä, vaan niillä on myös tärkeitä tehtäviä. Aikuisen ihmisen iholla elää jopa miljoona bakteeria kahden neliömetrin alueella. Bakteerikasvusto suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä. Esimerkiksi ruuansulatuskanavassa mikrobipopulaatio jakaa ja imeyttää nauttimamme ravinnon ravintoaineet sekä stimuloi immuunipuolustusjärjestelmäämme.

Tiesitkö?

  • Probioottisilla eMC®-puhdistusaineilla on sama puhdistusteho kuin tavallisilla kemiallisilla puhdistusaineilla.
  • 48 tunnin kuluttua probioottisilla eMC®-puhdistusaineilla puhdistetuissa testipinnoissa oli vähemmän bakteereja kuin muiden puhdistusaineiden ja desinfiointiaineiden vertailupinnoissa.
  • 1 litran pullo eMC®-puhdistusainetta tuottaa jopa 1 000 litraa käyttökelpoista liuosta. Tämän avulla voit puhdistaa jalkapallokentän kokoisen alueen.
  • 1 litra käyttövalmista liuosta ikkunoiden puhdistukseen maksaa alle 10 senttiä.
  • 1 litra laimennettua kalkinpoistoainetta (1:100) maksaa 60 senttiä.

Probioottinen puhdistun on luonnonmukainen

Puhtaus määriteltiin pitkään kaikkien mikrobien poistamiseksi. Nykyään kuitenkin tiedetään, että kodin moninainen mikrobisto on terveyden lähde, jonka hyviä mikrobeja ei pidä tuhota vääränlaisella desinfioimisella.

Probioottiset eMC-puhdistusaineet toimivat juuri niin, että ne säilyttävät hyvät mikrobit ja poistavat sairauksien aiheuttajat. Puhdistamisen jälkeen mikrobit jäävät pinnoille ”horrokseen” ja aktivoituvat taas uudelleen, kun likaa – esimerkiksi pölyä – ilmaantuu.

Probioottiset puhdistusaineet, kuten eMC© Cleaners, ovat luonnollinen vaihtoehto, ja niillä on monia etuja verrattuna kemiallisiin puhdistusaineisiin. Probioottisten puhdistusaineiden sisältämät mikro-organismit varmistavat huokoistenkin pintojen puhtauden. Niillä puhdistaminen myös jättää puhdistetuille pinnoille uudistavan mikrobieliökunnan.

Ne ovat myös luonnollinen suoja ihollemme ja elinympäristöllemme, eivätkä ne jätä kasvumahdollisuuksia patogeenisille, sairauksia aiheuttaville, bakteereille. Luonnollisten ainesosien ja positiivisten mikrobien vuoksi tuotteet ovat erityisen iho- ja materiaaliystävällisiä, mistä kertoo tuotteiden DermaServ-sertifiointi.

situunan raikas ja luonnollinen pesuaina-422x422

Esimerkkejä eri käyttötarkoituksiin:


ekologiset puhdistusaineet multikrafi ja esbau-750x422