TAKAISIN

Näillä vinkeillä terassi- ja parvekelasien syyshuolto ja pesu onnistuvat varmasti

Julkaistu: 15.10.2021

On taas aika ripustaa mitä upeimpia koristevalaisimia lasiterassille ja sijoitella erilaisia tunnelmavaloja kukkaistutuksien lomaan, pöydille sekä ikkunoihin. Mutta, jokin pieni asia tulisi hoitaa vielä ennen tunnelmointia ettei sitten pilata tuota rentouttavaa lepohetkeä - nimittäin siivous! Ennen kun aloitat sisustamaan lasitettua tilaasi tunnelmalliseksi syksyn oleskelukeitaaksi, kannattaa se ensin pestä kesän jäljiltä. Onhan syksyisen luonnon väriloistoa ja pimeneviä iltoja mukavampi ihastella kirkkaiden lasien läpi. Eivätkä tunnelmavalotkaan pääse paljastamaan likatahroja lasipinnoilta. 

Hyvä puhdistus ja huolto pidentävät myös terassin ja parvekkeen käyttöikää.Hyvä puhdistus ja huolto pidentävät myös terassin ja parvekkeen käyttöikää.

Lumon terassilasit valmistetaan karkaistusta lasista. Niiden puhdistus ei kuitenkaan eroa tavallisen lasin pesusta, joten voit huoletta käyttää samoja pesuvälineitä ja samaa pesutekniikkaa kuin muidenkin lasipintojen kohdalla. Varo naarmuttamasta pintaa puhdistaessasi pinnoitettuja laseja. 

Vinkit terassilasien pesuun:

  • Käytä lasiterassin pesuun normaaleja kodin pesuaineita.
  • Vältä raapivia ja teräviä esineitä pestessäsi terassilaseja.
  • Pese ikkunat ylös-alas-liikkein ja alareunassa vaakasuuntaisin liikkein.
  • Kuivaa lasit lopuksi lastalla.
  • Pyyhi alumiiniosat kostealla liinalla.

Muista myös säännöllisesti imuroida terassilasien kiskot. Kiinnitä huomiota erityisesti terassin sisäänkäynnin kohdalle, johon kertyy kulkiessa pieniä kiviä ja muuta roskaa.Muista myös säännöllisesti imuroida terassilasien kiskot. Kiinnitä huomiota erityisesti terassin sisäänkäynnin kohdalle, johon kertyy kulkiessa pieniä kiviä ja muuta roskaa.

Jos terassissasi on lasitettu katto, se ei välttämättä vaadi kovin usein pesua, sillä sade huuhtelee tehokkaasti, eivätkä lehdet, neulaset ja siitepöly tartu lasiin kovin herkästi. Jos lasikattoon on kuitenkin jäänyt roskia ja likaa, niin suorita pesu erittäin varovaisesti. Tukevat tikapuut ja pitkävartinen ikkunanpesin ovat hyviä apuvälineitä lasikaton pesussa. Lumon lasikatto kestää painoa vähintään 200 kg / neliö.

Katso lisää hyödyllisiä vinkkejä Terassin huolto-oppaasta.Katso lisää hyödyllisiä vinkkejä Terassin huolto-oppaasta.

Vinkit parvekelasien pesuun:

  • Avaa aluksi kaikki lasit.
  • Pese päällimmäisen lasin ulkopuoli ja kuivaa lastalla. Käännä lasi liukukiskolle ja pese ja kuivaa lasin sisäpuoli.
  • Pese kaikki lasit vuorotellen molemmilta puolilta. Kun olet kääntänyt lasin takaisin kiskolle, jätä se suojaksi, kun peset seuraavan sisäänpäin käännettynä olevan lasin ulkopintaa.
  • Pyyhi alumiiniosat kostealla liinalla. Käytä kodin puhdistusainetta.
  • Voitele lasien muoviosat silikonispraylla 1‒2 kertaa vuodessa.
Pese parvekelasit aina turvallisesti parvekkeen sisäpuolella seisten. Älä kurkottele parvekkeen ulkopuolelle.

 

Kun lasit on pesty, on aika miettiä lasitetun suosikkipaikkasi syksyistä sisustamista. Katso vinkit syksyisen lasiterassin tai -parvekkeen sisustamiseen!

Huomasitko siivotessasi jotakin outoa? Milloin lasitus vaatii huoltoa?

Talon ja parvekkeen rakenteet elävät, jolloin laadukaskin lasitus tarvitsee aika ajoin kiskojen kiristämistä sekä säätöjen tarkistusta. Huolto on paikallaan, jos huomaat lasien toiminnassa jotain poikkeavaa. Jätä huolto ammattilaisille, sillä he tuntevat lasituksen ja tietävät, kuinka lasituksen säätö tehdään oikeaoppisesti ja turvallisesti. Lumon terassi- tai parvekelasitushuollon voi varata numerosta 020 7403 200 tai verkkosivuilta chatin välityksellä.

Jäikö jokin askarruttamaan? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?