• Etusivu
  • Kasvillisuus

Näin teet terassista syksyn lempipaikkasi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 15.10.2021Päivitetty 20.10.2021
202110_73091.jpg

Syksy on tullut – otetaan siitä kaikki ilo irti! Lasitetulla terassilla tai parvekkeella eivät syyssateet haittaa, ja lasien läpi onkin mukava ihastella ruskan upeaa värikirjoa. Illan hämärtyessä kauniisti sisustettu ja valaistu terassi muuntuu tunnelmalliseksi keitaaksi, jolta ei malttaisi lähteä lainkaan pois.

Keräsimme sinulle ideoita syksyisen lasiterassin ja parvekkeen sisustamiseen. Nappaa vinkit talteen ja tee terassistasi syksyn ehdoton lempipaikkasi!

Mukavuutta tyynyillä, taljoilla ja huovilla

Nyt on oikea aika kaivaa esiin huovat, tyynyt ja lampaantaljat! Iltojen viiletessä on ihana käpertyä pehmeän viltin alle ihastelemaan syksyistä auringonlaskua tai kaupungin valoja. Lisää mukavuutta ja tunnelmaa saat parvekkeellesi tai terassillesi pehmeillä matoilla ja tunnelmavaloilla.

202110_73092.jpg

Syksyn 2021 sisustustrendit: eettisyys ja luonto

Jo viime syksynä pinnalle nousseet sisustustrendit jatkavat suosiotaan. Kantavana teemana ovat ekologisuus, eettisyys ja luonto. Näitä teemoja onkin helppo korostaa rauhoittavien värien, luonnonsävyisten tekstiilien ja viherkasvien avulla. Pehmeän murretut, maanläheiset värit syrjäyttävät valkoisen ja harmaan, ja varsinkin beigen, hiekan ja vihreän eri sävyt ovat tämän syksyn ehdottomia hittivärejä.

Myös kestävä kehitys näkyy tämän päivän sisustamisessa. Nyt suositaan kotimaista ja tehdään pitkään kestäviä hankintoja. Puukalusteet ovat tehneet paluun ja myös kierrätetyt kalusteet ovat yhä yleisempi näky trendikkäässäkin parveke- ja terassisisustamisessa.

Luo valoilla tunnelmaa

Iltojen pimetessä kannattaa ottaa myös kausivalot esille tuomaan tunnelmaa. Kun olet terassilla tai parvekkeella, käytä kynttilöitä ja lyhtyjä nauttiaksesi elävän tulen leikistä hämärässä. Silloin, kun et voi itse olla vahtimassa tulta, ota käyttöön LED-valaisimet.

Tunnelmallisen valaistuksen parvekkeelle tai terassille saat esimerkiksi lisäämällä pieniä valoja ympäri tilaa. LED-nauha terassin kattopalkissa tarjoaa tasaisen tunnelmavalon. Yhdistele tilassa myös muita, erilaisia valosarjoja ja vaikkapa LED-tuikkuja. Kaikkien valojen ei myöskään tarvitse olla katossa tai pöydillä. Kokeile siirtää osa valoista lattianrajaan.

20219_72290.jpg

Syyskasveilla saa mukavasti lisäväriä terassille

Kruunaa kotoisa lasitettu parvekkeesi tai terassisi syksyisillä kasveilla! Muun muassa callunat ovat vuodesta toiseen ehdottomia parvekkeiden syyssuosikkeja. Ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia kasveja, sillä ne varisevat vain vähän. Myös muratti ja lankaköynnös kestävät hyvinä jopa läpi talven vaikka paleltuisivatkin. Vasta kevään tullessa paleltunut kasvi muuttuu ruskeaksi ja pudottaa lehtensä. Muita hyviä syyskasveja lasitetulle terassille ovat kellokanervat, tuijat ja sypressit. Katso lisää vinkkejä syyskasvien valintaan>>

20219_72291.jpg

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20223_77333.jpg
Kesäköynnökset peittävät, roikkuvat ja kiipeävät!
Suomen kesäsää muuttuu nopeasti. Jos tänään paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, seuraava päivä saattaakin olla sateinen ja jopa rakeinen. Kuten kesäkalusteita, myös kesäkukkia voi suojata vaihtelevilta ja arvaamattomilta sääoloilta lasitetulla terassilla. Se antaa kasveille tarvittaessa suojaa tuulelta, sateelta ja suoralta auringonpaisteelta.
20142_37820.jpg
Terassi suojaan talven lumilta - Nyt -15%
Aloita varaamalla ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäyntiTilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti parvekelasituksestaTilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti terassilasituksesta
20144_38709.jpg
Lasitetulla parvekkeella ja terassilla on jo kesä!
Parvekelasitus ja lasitettu terassi antavat lisää viihtyisää asuintilaa. Lasitus suojaa sateelta ja lumelta sekä lenteleviltä roskilta. Melu vähenee ja sisustettavuus paranee. Energiaa säästyy ja pinnat pysyvät siisteinä. Remonttivälit pitenevät. Muunna lasitettu parveke ja terassi sellaiseksi, josta olet aina haaveillut: juhlien pitopaikaksi, harrastetilaksi, pikkupuutarhaksi, lukunurkaksi… Anna mielikuvituksesi lentää.Lue lisää terassilasituksesta
20235_78176.jpg
Köynnösruusun istutus ja hoitaminen
Köynnösruusut ovat tyylikkäitä ja runsaskukkaisia köynnöksiä – ja kukkiessaan ne vetävät varmasti katseita puoleensa. Istuttamalla monta tainta vierekkäin kasvustosta tulee runsas ja näyttävä. Eri lajikkeita yhdistelemällä saadaan puolestaan aikaan erilaisia väriyhdistelmiä.
20122_29570.jpg
Näin perustat kukkaniityn - OSA 3/5
Niittysiementen kylväminenKasvien valinnan ja maan kunnostamisen jälkeen on aika kylvää siemenet. Tarvittava siemenmäärä on hyvin pieni; 1 dl niittysiemeniä painaa noin 50 g ja se riittää 100 m2 eli aarin niittyalalle!Niittysiemenet kannattaa sekoittaa väliaineeseen, esimerkiksi hiekkaan, sahanpuruun tai möyhennettyyn kasvuturpeeseen, jotta pieni siemenmäärä saadaan levitettyä tasaisesti ja helposti isolle alueelle. Kylvöseosta tarvitaan 10-20 litraa/ 100 m2.
20237_82661.jpg
Isotähtiputken lehdet reikäisiä ja ruskeita? Asiantuntija vastaa
Isotähtiputken lehtiin ilmestyi alkuun ruskeita/kellertäviä läikkiä. Nyt niissä on pieniä reikiä, osa lehdistä on syöty ihan pitsimäisiksi. Myös osa kukinnoista ruskistunut heti kukinnan alkuvaiheessa ja kukinnot kuivuvat pois ennen kuin ehtivät kunnolla alkaakaan. Yritin etsiä tuholaisia, mutta en löydä mitään. Joku näitä kasveja selvästi myös syö... Mitähän hoitoa kannattaisi lähteä kokeilemaan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton