TAKAISIN

Pihasauna Aava valloitti Vertti Harjuniemen sydämen
Katso kolmeosainen videosarja pihasaunaprojektista

Julkaistu: 14.3.2022

Saunominen kuuluu suomalaisten arkeen. Monelle se on myös jokaviikkoinen rentoutumisen hetki rankan työviikon jälkeen. Pihasauna on helppo tapa tuoda rentoutumisen mahdollisuudet omaan pihapiiriin niin järven rannalla kuin kaupunkiympäristössä. Nopeasti pystytettävät asennusvalmiit kokonaisuudet tekevät haaveista totta. Pihasaunan voi rakentaa tai rakennuttaa, mutta helpoin tapa on tilata asennusvalmis kokonaisuus ‒ kuten teki myös monien tuntema kuntosaliyrittäjä Vertti Harjuniemi.

Kaunis ajatus, eikö? Matka ajatuksesta täydelliseen saunahetkeen ei kuitenkaan tarvitse olla pitkä. Pihasaunapaketti toimitetaan sinulle asennusvalmiina, jossa kaikki tarvittava on mukana. Sauna ei tarvitse muuta kuin perustukset.Kaunis ajatus, eikö? Matka ajatuksesta täydelliseen saunahetkeen ei kuitenkaan tarvitse olla pitkä. Pihasaunapaketti toimitetaan sinulle asennusvalmiina, jossa kaikki tarvittava on mukana. Sauna ei tarvitse muuta kuin perustukset.

1. Ideasta valmiiseen lopputulokseen

‒ Nettiä selaamalla löytyi suurin kotimainen valikoima Smartialta, johon ihastuin, aloittaa Vertti Harjuniemi.

Smartian pihasaunoja voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaan ja jos löydät mieleisesi mallin, muista että se voidaan asentaa myös peilikuvana havainnemallista. Smartian toimittamat puutavarat ovat ensiluokkaista tavaraa ja ne on valmistettu 100 % suomalaisesta puusta ja ne tulevat suomalaisilta sahoilta. Puutavara jalostetaan alusta loppuun saakka tutun alihankkijayrityksen toimesta. 

2. Lupa-asiat kuntoon ennen kuokan upottamista maahan

‒ Kun pohjatyöt on kunnossa, alkaa tulla näkyvää hyvinkin nopeasti. Kokonaisuuden kannalta värit kruunaavat lopputuloksen, kertaa Vertti kokemuksiaan.
 

3. Saunomista vaille valmis

Vertti kertoo, että ikkunoita rakennukseen tuli useampi, koska haluttiin että varsinkin tuohon tuvan puolelle pääsisi luonnonvaloa mahdollisimman paljon. Ikkunoiden asennus hirsirunkoon on hieman erilaisempi kuin normaalisti, mutta kunnon ohjeilla siitäkin selvittiin.

Katso videolta upea lopputulos.

Valloittiko Aava 15 pihasauna sinun sydämesi?

Aava 15 on kotimainen valmissauna. Pihasaunarakennuksessa on reilun kokoinen 5,9 m² sauna sekä 8,4 m² kokoinen tupa/pukuhuone. Aava 15-sauna rakennetaan tehtaalla sisätiloissa säältä suojassa täysin valmiiksi ja toimitetaan asiakkaan tekemän perustuksen päälle.

Pakettitoimitus sisältää:

 • Parra Q -kiuas maalattu musta, lasiovella ja rosterisuojaseinällä
 • Parra-vesisäiliö 30 L
 • Parra-savupiippu
 • Parra-kiukaan suoja-alusta, kiiltävä RST
 • Laudepaketti, lämpöhaapa
 • Saunan lattian vesikouru, jonka avulla pesuvesi ohjataan viemäriin
 • Ikkunat ja ovet 2-k. lasi
 • Yläpohjassa ja pukuhuoneen lattiassa 100 mm:n Finnfoam XPS-eriste
 • Kattohuopa (pulpettikattoisissa rakennuksissa tiivissaumakate)
 • Rakennuspiirustukset (pyydä lupakuvat)
 • Pintakäsittely ja sähköistys hinnoitellaan erikseen


Tutustu lisää Aava-pihasaunavalikoimaan


Mitä vielä mietit? Tutustu saunoihin ja toimi nyt.Mitä vielä mietit? Tutustu saunoihin ja toimi nyt.

Rakentavien asiakkaiden asialla jo vuodesta 1987 ‒ mallistosta löytyy jokaiselle jotakin

Valikoimista löydät perinteiset ja modernit hirsisaunat sekä isommat saunamökit. Kun etsit ratkaisua ympärivuotiseen käyttöön, voi valintasi olla omakotitalon rakenteella tehtävä täyslämmin rakennus.
Rakennuksen käyttötarkoitus ja omat mieltymykset ratkaisevat valintasi.

Mallisto koostuu pääasiassa paikalla pystytettävistä rakennuksista, jotka toimitetaan talopaketin tyyliin täydellisenä pakettitoimituksena. Osa saunamökeistä on kuitenkin saatavilla myös täysin valmiiksi tehtyinä ja valmiiksi pintakäsiteltyinä. Saunan saa myös tehtaalla valmiiksi kasattuna, mutta aikataulu pitää tarkistaa saunamyyjältä.

Toimitusaika vaihtelee muutamista päivistä noin kahteen kuukauteen. Lyhimmillään toimitusaika on varastomalleilla, joita Smartia on tehnyt talvella valmiiksi varastoon. Kun haluat muutoksia rakennukseen tai sitä ei löydy heti varastosta, saat tarkan toimitusaika-arvion saunamyyjiltä.

Pihasaunoihin on mahdollisuus tutustua paikan päällä Oulun lähellä Limingassa sekä Vantaalla.

Tutustu pihasaunamallistoon!

Kiinnostuitko? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?