TAKAISIN

Vaihtoehtoisia kasvualustoja: kookoskuitu

Julkaistu: 30.3.2022

Hyvä kasvualusta on välttämätön kasvien hyvinvoinnille ja vaikuttaa niiden kasvuun. Kasvualusta on väliaine kasvin juurten ja tarvittavien ravinteiden ja veden välillä.

Hyvä kasvualusta edesauttaa juurtumista. Kasvualustan ollessa riittävän huokoinen mahdollistaa se ravinteiden ja veden lisäksi ilman sitoutumisen materiaaliin. Ilmaa sitouttanut materiaali on juurten hapensaannin kannalta välttämätöntä. Juuriston suurin haaste onkin liian tiivis ja hapeton kasvualusta.

Kun siirrytään kokonaan mullattomaan kasvatukseen, on muistettava huuhtoa uudelleen istutettavien kasvien juuret huolellisesti mullasta. 

kookoskuitu rouhea bio proffa-750x422

Kookoskuitu korvaa turpeen tai mullan

Kookoskuidulla voit korvata mullan tai turpeen sataprosenttisesti tai parantaa mullan laatua, muun muassa kosteuden pidätyskykyä ja ilmavuutta. Kookoskuitu nopeuttaa juuriston kasvua ja sopii niin normaaliin kuin vesiviljelyynkin. Kookoskuitu on erinomainen kasvualusta myös luomuviljelyyn.

Kookoskuitu on uudelleen käytettävää ja hitaasti maatuvaa. Kookoskuitua valmistetaan kookoksen kuoresta ja sen pH-arvo on 6. Kookoskuitu myydään briketteinä, jotka on helppo säilyttää ja niistä

Muistathan, että kookoskuitua käytetään myös bokashin multatehdasvaiheeseen.

bioproffa kookosreuheet-750x422

BioProffa Kookoskuitu

-100% kookoskuitua, korvaa mullan ja turpeen
- Parantaa myös mullan koostumusta. (Kosteuden pidätyskyky ja ilmavuus)
- Nopeuttaa juuriston kasvua.
- Sopii normaaliin ja vesiviljelyyn.
- BioProffa Kookoskuitu kasvualustaa on mahdollista käyttää uudelleen useita kertoja.
- Helppo kuljettaa ja varastoida.
- Ei sisällä ravinteita eikä lisäaineita
- Soveltuu luomuviljelyyn

Kookoskuituharkko

Kookoskuituharkko, rouhea

Kookoskuitua bokashointiin

Laita kookoskuitubriketti multatehtaan pohjalle imemään pohjalle kertyvä kosteus. Näin kasvualustan määrä samalla kasvaa ja voimakas multa laimenee sopivasti. Multaantumisen tehostamiseksi voit kastella briketin myös EM-Active Emmalla, joka sisältää tehokkaita mikrobeja. Näin saat kookoskuidusta heti mikrobirikasta kasvualustaa kasveillesi.

EM-Active Emma

Tutustu uudistuneeseen Bio-Aapineen

Lue uusin Bio-Aapinen täältä. Uudistuneen ulkoasun lisäksi lehti tarjoaa paljon hyviä vinkkejä innokkaalle puutarhureille ja viherpeukaloille.

Takasivulta löydät äänestyksen, johonka osallistumalla voit voittaa valitsemasi BioProffa biokeruuastian. Äänestysaikaa 22.4.2022 asti.

LUE BIO-AAPINEN


Katso, miltä rouhea kookoskuitu näyttää.