TAKAISIN

Millä säällä voin öljytä terassin tai terassikalusteet?

Julkaistu: 28.4.2022

Terassin ja terassikalusteiden öljyämiskausi alkaa olla käsillä, mutta millaisella säällä ja missä olosuhteissa saat parhaimman lopputuloksen? Sää vaikuttaa varmasti ja hyvä lopputulos on ilmoista kiinni.

millä säällä terassi kannattaa öljytä-750x422

Vaikuttaako sää terassin pesemiseen?

Kevätauringon paisteessa on mukava pestä terassi, mutta liiallinen lämpö terassinpesussa ei ole hyväksi. Suorassa auringonpaisteessa terassin pinta lämpenee nopeasti ja imee pinnalle levittämäsi pesuaineet. Tähän ongelmaan saattaa löytyä apua kostuttamalla ensin terassi ja levittämällä terassinpesuaine vasta sen jälkeen.

Parempi konsti terassinpesuun on kuitenkin tehdä se pilvisellä säällä, eikä viileäkään keli haittaa. Pesun jälkeen terassin on annettava kuivua kunnolla. Puun kosteusprosentin tulisi olla alle 20 % ennen terassin pintakäsittelyä. Jos käytit terassinpesuun painepesuria, voi kuivumiseen mennä jopa viikko.

Älä aloita pintakäsittelyä heti sateen tai lumien sulamisen jälkeen.

Missä lämpötilassa terassin voi öljytä?

Auringonpaiste houkuttelee ulos ja hakemaan pensselit esille. Älä hötkyile! Paras lämpötila terassin öljyämiseen on +15–20 C°, myös yöllä lämpötilan olisi hyvä olla vähintään +10 C. Lämmin pilvipoutainen sää on paras terassin käsittelyyn. Liian kylmällä tai kuumalla ilmalla suoritettu pintakäsittely puuöljyllä ei tartu puun pintaan kunnolla ja pinta jää laikukkaaksi.

Vältä myös pahimpia siitepölykausia tai terassin pintasi saa kauniin ja pysyvän siitepölyhunnun.

Milloin terassi kannattaa öljytä?

Jos terassi on aivan uusi, sen kannattaa antaa kuivua hyvin ennen ensimmäistä käsittelykertaa. Painekyllästetyn terassin käsittelyn voit jättää hyvin seuraavaan kevääseen. Vanhan terassin huoltokäsittely tehdään 1–2 vuoden välein. Käsittelyväli riippuu paljon siitä, minkälaisissa olosuhteissa terassi ympärivuoden on.

  • Jos terassin paikka on varjoinen, jokavuotista käsittelyä ei välttämättä tarvita.
  • Jos paikka on hyvin aurinkoinen, terassi kannattaa öljytä vuosittain.
  • Tummat sävyt haalistuvat luonnollisesti nopeammin kuin vaaleat.
  • Jos värjätty pinta on väriltään tasainen, voit käsitellä pinnan myös värittömällä puuöljyllä.


Lue lisää
Osaatko käyttää home-, terassi- ja huoltopesuja oikein? >>

Wood Oil Original -puuöljy

Wood Oil Original -puuöljy on kuultava, vesiliukoinen ja luonnonöljypohjainen puukäsittelyaine, joka soveltuu kyllästetylle puulle ulkotiloissa, kuten terasseille ja laitureille.

Varmista, että ennen käsittelyä puun pinta on kuiva. Uuden kyllästetyn puun tulee kuivua minimissään 26 viikkoa ennen hoitoa. Hio tarvittaessa vanha ja aiemmin käsitelty puu tai puhdista sen pinta terassipesulla. Muista, että kovapuulla heikko imeytyminen voi heikentää käsittelyn kestävyyttä.

WOODCARE.GUIDE Wood Oil Original Puuöljyä on saatavana ruskeana, harmaana ja värittömänä.

wood-oil-original-rakennuskemia-1080x1080

Käyttöohje: Levitä 1–2 kerrosta tarpeen mukaan. käsittelyjälkien välttämiseksi käsittele 1–2 lankkua päästä päähän kerrallaan. Ylimääräinen öljy on pyyhittävä pois pituussuunnassa pehmeällä liinalla. Ylimääräinen öljy muodostaa kalvon, joka voi aiheuttaa hilseilevän pinnan.


Puuöljyt ulkokäyttöön