TAKAISIN

Avoimet Puutarhat-tapahtuma tänä vuonna elokuussa – ilmoittautuminen on alkanut!

Julkaistu: 4.5.2022

Tänä vuonna Avoimet Puutarhat-tapahtumassa pääsemme tutustumaan elokuisiin puutarhoihin. Puutarhat ovat upeimmillaan ja satokausi marjojen sekä vihannesten osalta alkaa. Elokuussa lämpöä vielä riittää, syysperennat kukkivat ja puutarhat ovat runsaimmillaan.

avoimet puutarhat tapahtuma 2022 järjestetään elokuussa-750x422

Tapahtumaa järjestetään tänä vuonna, yleisön pyynnöstä, elokuun ensimmäisenä sunnuntaina, 7.8.2022 klo 12–17. Ilmoittautuminen on jo alkanut ja ilmoittautua voi sivuilla www.avoimetpuutarha.fi. Luo sivustolle puutarhastasi oma profiili ja jos haluat, voit luoda puutarhastasi myös matkailukohteen, sillä sivusto toimii myös puutarhamatkailusivustona.

Elokuun alun puutarhat ovat upeimmillaan monin tavoin, sillä hyötykasvien sadonkorjuun aika alkaa silloin kotipuutarhoissa marjojen ja vihannesten osalta.

Syysperennat ja pensaat aloittavat kukintansa ja elokuinen lämpö hellii usein loppukesän kasvua, jolloin puutarhat ovat myös runsaimmillaan.

Ilmoittautuminen jatkuu 19. kesäkuuta asti, minkä jälkeen osallistujille postitetaan materiaalia, joka auttaa tapahtuman toteutuksessa.

elkoinen satokausi-422x422

Ilmastonmuutos puhuttaa puutarhureita

Avoimet Puutarhat järjestetään 11. kerran, ja sitä vietetään ympäri Suomea vierailemalla mielenkiintoisissa ja omannäköisissä puutarhoissa. Päivän yhteisenä eurooppalaisena teemana on: Puutarhat ympäristönmuutoksessa.

Suomalaiset puutarhat hyötyvät osin pitenevästä kasvukaudesta, mutta puutarhojen avulla pystytään myös hidastamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja etenemistä. Toisaalta puutarhoissa voidaan myös varautua säätilojen ääri-ilmiöihin.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Lisätietoja:
www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi 

avoimet puutarhat tapahtuma on vuonna 2022 elokuun ensimmäisenä