TAKAISIN

Rikastuta maaperä mikrobeilla

Päivitetty: 23.6.2022

Tehokkaat mikro-organismit eli ”Effective Microorganisms” (EM) rikastuttavat maaperän mikrobikantaa ja edistävät ravinteiden imeytymistä kasvien juuristoon saastuttamatta ympäristöä. Ne tuottavat kasveille ympäristön, joka estää pilaantumista aiheuttavien bakteerien toimintaa, kuohkeuttaa maaperää ja siten edistää veden imeytymistä.

rikastuta maaperää mikrobeilla ja takaat hyvän kasvun-1600x900.

Vaikuta maaperän laatuun luonnollisesti

Kaikkein pienimmät eliöt eli mikro-organismit vaikuttavat siis maaperän laatuun. Jos ympäristövaikutukset häiritsevät tätä järjestelmää, kasvit eivät kehity ilman ulkopuolista tukea. Luonnon kiertokulun palauttamiseksi tarvitaan tehokkaita mikro-organismeja (EM), joita käytetään kastelussa säännöllisesti.

Tehokkaat mikro-organismit edistävät kasvien kasvua, ja niiden biologinen puolustusjärjestelmä vahvistuu. Tämä antaa niille mahdollisuuden itää, kukkia, tuottaa hedelmiä ja tuleentua luonnollisesti.

Kasvien luonnollista hyvinvointia on mahdollista tukea myös puutarhassa, ja tästä koituu hyötyä myös kotipuutarhurille. Tehokkaita mikro-organismeja käyttäen itse kasvatetut hedelmät ja vihannekset maistuvat yksinkertaisesti paremmilta, näyttävät paremmilta ja ne säilyvät pidempään. Lisäksi Multikraftin BioProffa-tuotteiden käyttö pienentää lannoituskustannuksia ja vähentää viljelijän työtä.

Tehokkaiden mikro-organismien toiminta ja vaikutus

Tehokkaat mikro-organismit (EM) ovat nestemäisessä muodossa oleva sekoitettu viljelmä, joka koostuu maitohappobakteereista, fotosynteettisistä bakteereista ja hiivoista. EM-bakteerit ovat perusta kaikille Multikraftin tuotteille, jotka on tuotettu fermentoimalla.

Fermentoinnin aikana orgaaniset aineet, kuten yrtit, sokeriruokomelassi, muuttuvat entsyymien tai mikro-organismien avulla. Kun mikro-organismeja lisätään, muodostuu myös aineita, joita on erittäin vaikeaa tai jopa mahdotonta tuottaa kemiallisesti.

BioProffan Multikraft-tuotteissa käytetään mikro-organismeja, jotka kasvatetaan monivaiheisen prosessin kautta sokeriruokomelassin avulla. Tämän fermentointiprosessin aikana sokeriruokomelassi hajoaa ja tehokkaat mikro-organismit lisääntyvät. EM:n erityinen koostumus tekee lopputuotteesta erittäin arvokkaan. Se sisältää runsaasti vahvoja antioksidantteja ja elämää tukevia aineita, kuten entsyymejä, vitamiineja, aminohappoja sekä bioaktiivisia aineita.

BioProffan EM-Active Emma

EM-Active Emman sisältämät tehokkaat mikro-organismit auttavat kasveja hyödyntämään lannoitteet paremmin, jolloin lannoitteiden tarve vähenee, edistävät juurten muodostumista ja vahvistavat kasveja luonnollisella tavalla.

EM-Active Emma sisältää juuri näitä luonnonmukaisia apureita, jotka auttavat kasveja voimaan hyvin, tekevät kasvit vastustuskykyisiksi, sekä auttavat kasveja tuottamaan hyvän, runsaan ja maukkaan sadon.

OSTA VERKKOKAUPASTA

  

Pieni mikrobisanasto

Mikro-organismit (EM): “Effective Micoorganisms”. Mikro-organismit ovat mikroskooppisen pieniä ja erittäin hyödyllisiä, muodostavat jopa 70 % elävästä aineesta.

Hapettuminen: aineeseen sitoutuu happea. Hapettumisen aikana voi muodostua vapaita radikaaleja, jotka ovat haitallisia ympäristölle. Esimerkiksi rauta + happi = ruoste tai halkaistu omena + happi = ruskea leikkuupinta.

Antioksidaatio: estää hapen sitoutumisen aineeseen tai kääntää prosessin toisin päin. Esimerkiksi ruostumisen estäminen tai omenan leikkuupinnan pysyminen kauemmin vaaleana.

Degeneratiiviset mikro-organismit: hajottavia ja mätänemistä aiheuttavia mikro-organismeja.

Opportunistiset mikro-organismit: neutraaleja mikro-organismeja.

Regeneratiiviset mikro-organismit: fermentoitumista edistäviä ja rakentavia mikro-organismeja.

Fermentaatio: tunnetaan myös nimellä käyminen tai hapattaminen, on orgaanisten aineiden hajoamista ja muuntumista entsyymien, bakteerien, sienien ja muiden soluviljelmien avulla.