TAKAISIN

Avoimet puutarhat sunnuntaina 7.8.
Vie ystävä puutarhaan!

Julkaistu: 29.7.2022

Tämän vuoden Avoimet Puutarhat -tapahtuma houkuttelee vierailemaan sadoissa mielenkiintoisissa ja monimuotoisissa puutarhoissa sunnuntaina 7. 8. 2022 klo 12–17. Ennätysmäärä, yli 850 puutarhaporttia, avautuu silloin eri puolilla Suomea maksuttomassa tapahtumassa. Tapahtuman järjestävät 11. kerran Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf.

elokuinen puutarha-1600x900

Avoimissa Puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy satoa sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen ja kukkivine kesäkukkineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä puutarhanähtävyyksiä. Useissa puutarhoissa on päivän aikana erikoisohjelmaa, johon voi tutustua etukäteen Avoimet Puutarhat -sivustojen puutarhakuvauksissa.

Teemana: Vie ystävä puutarhaan!

Puutarhaliitto ry kannustaa ottamaan ystävän mukaan kesän puutarhavierailuille. Moni ystävyys on jäänyt parin viime vuoden aikana tauolle. Puutarhassa sen voi jälleen elvyttää. Myös uusia ystävyyksiä on helppo solmia vierailujen aikana. Puutarhoissa ja puistoissa löytyy aina luontevia ja luonnollisia keskusteluaiheita samanhenkisten ihmisten seurassa.

Www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen avulla voi tutustua etukäteen kohteisiin ja suunnitella reittikartan, jonka avulla päivän aikana ehtii vierailla useassa kohteessa. Puutarhat ovat kaikki erilaisia kuvaten omistajiensa mielenkiintojen kohteita.

Jokaisesta niistä löytyy uusia vinkkejä pihan rakentamiseen, kasvituttavuuksia ja myös muita ideoita myös omaan harrastustoimintaan. Moni vierailija keskittyy kuitenkin pelkästään nauttimaan puutarhojen vehreydestä ja siitä työstä, mitä harrastajat ja ammattilaiset ovat tehneet näiden vierailukohteiden eteen.

Puutarhat ilmastonmuutoksessa

Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa. Teema kannustaa meitä miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksista ilmastonmuutokseen. Uudet kasvit ja suojautuminen luonnon ääri-ilmiöiltä keskusteluttavat varmasti päivän kohteissa. Joka tapauksessa harrastajat voivat iloita tapahtuman aikana siitä, että puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat monin tavoin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia.

Myös Instagramissa

Puutarhavierailut ja valmistautuminen päivään näkyvät Facebookissa ja Instagramissa, jonne kannattaa postata kuvia ja ajatuksia #avoimetpuutarhat2022 -tägillä ennen ja jälkeen tapahtuman.