TAKAISIN

Delegoi sähkön säästäminen omalle kodillesi
Kastelli Energiafiksu -tuotepaketti minimoi kodin ostoenergian tarpeen

Julkaistu: 6.3.2023

Tiesitkö, että uusista omakotitaloista yli 80 % lämpenee erityyppisillä lämpöpumpuilla? Näistä maalämpöpumppuja on peräti 50 % ja poistoilmalämpöpumppuja 22 %. Fiksu energiaratkaisu kiinnostaa rakentajia ja Kastelli-talot Oy haluaa olla vahvasti mukana tässä muutoksessa. Kastelli on tuonut hiljattain markkinoille uuden Kastelli Energiafiksu -tuotepaketin, jonka turvin jokainen Kastelli-kodin omistaja pääsee iloitsemaan tulevaisuuden älykkäistä ratkaisuista jo nyt. Aurinkosähkö yhdistettynä muuhun fiksusti suunniteltuun lämmitys- ja sähköjärjestelmään on yksi parhaista sijoituksista, mitä jokainen voi tehdä, niin taloutensa kuin ympäristönkin kannalta.

Kastelli Energiafiksu -tuotepaketti on älykäs energiaratkaisu jokaiseen uuteen Kastelli-kotiinKastelli Energiafiksu -tuotepaketti on älykäs energiaratkaisu jokaiseen uuteen Kastelli-kotiin

Haaveiletko uudesta kodista, mutta kodissa pitäisi olla nykyaikainen ympäristöystävällinen energiaratkaisu? Kastelli haluaa tarjota näinä haastavina aikoina asiakkailleen mahdollisimman huolettoman unelmakodin suunnittelun ja rakennusprojektin, jonka lopputulos tuo etua asukkaalle vuosikymmenten ajan. Nyt on niin sanotusti kreivin aika panostaa toimivaan kotiin, jossa nykyhetki ja tulevaisuus on huomioitu kotoilijoiden eduksi. Kastelli Energiafiksu -tuotepaketti on saatavissa kattavasti Kastellin sekä Hirsi-Kastellin muuttovalmis- ja viittä vaille valmis -talopaketteihin.

Kastelli suunnittelee ja rakentaa koteja suurella sydämellä ja ajatuksella, että talosta on kodiksi sukupolvelta toiselle.Kastelli suunnittelee ja rakentaa koteja suurella sydämellä ja ajatuksella, että talosta on kodiksi sukupolvelta toiselle.

Valitse mieleisesi Kastelli Energiafiksu -paketti

Nykyaikainen omakotitalo kuluttaa jo lähtökohtaisesti 50 % vähemmän lämmitysenergiaa kuin 1980-luvun rakentamismääräyksillä rakennettu talo. Lisäksi uuden kodin energiatehokkaat kodinkoneet tuovat tuntuvaa säästöä sähkölaskuun. Kastelli Energiafiksu -tuotepaketin turvin pääset iloitsemaan tulevaisuuden älykkäistä ratkaisuista jo nyt. Aurinkosähkö yhdistettynä muuhun fiksusti suunniteltuun lämmitys- ja sähköjärjestelmään on yksi parhaista sijoituksista, jonka voi tehdä niin oman talouden kuin ympäristön kannalta.

Kastellin Energiafiksu -paketti sisältää kaksi vaihtoehtoa, jotka Kastelli on tuottanut kodin rakentajille valmiiksi.

1. Lämmönlähteenä poistoilmalämpöpumppu

Kun kodin lämmönlähteeksi valitaan poistoilmalämpöpumppu, voidaan hyödyntää talosta poistettavan ilman lämpö tuloilma lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja lämpimään käyttöveteen. Tähän pakettiin kuuluu aurinkopaneelijärjestelmä, jonka mukana toimitetaan 4 kW:n aurinkopaneelit ja invertteri.
    

Paketin avulla kodin sähkönkäyttöä voi optimoida älykkäästi pörssisähkön edullisimpien hintajaksojen mukaan.

Muut hyödyt:

  • älykäs ulkovalaistuksen ohjaus
  • sähköauton älykäs latauspiste

Voit optimoida sähkön käyttöä älykkäästi hyödyntäen edullisimpia hintajaksoja, kun otat käyttöön pörssisähkön hintaan perustuvan mukautuspalvelun Niben MyUplink-palvelusta. (Etäohjaus edellyttää myUplink-palvelun premium-tilauksen.)

 

Jotta kotiin saadaan raikasta ilmaa, pitää käytetty eli poistoilma, puhaltaa ulos. Poistoilman mukana siirtyy samalla aimo annos lämpöä, joka on fiksua kerätä talteen muun muassa lämmittämään sisälle tulevaa raitista ilmaa. Kastelli Energiafiksu -paketin moderni ja kompakti poistoilmalämpöpumppu on lämmityksen todellinen monitoimikone. Se kerää hukkaenergiaa aktiivisesti ja huomattavasti perinteisen LTO-laitteen kennostoa tehokkaammin. Siksi talteen otettua energiaa riittää siirrettäväksi tuloilman lämmityksen lisäksi myös käyttöveden sekä kodin eri tilojen lämmitykseen käytettävän veden lämmittämiseen.

2. Lämmönlähteenä maalämpö

Tähän pakettiin kuuluvat käytännössä samat komponentit, kuin ensimmäiseenkin vaihtoehtoon, mutta lämmönlähteeksi voi valita vaihtoehtoisesti maalämmön. Tähänkin pakettiin kuuluu aurinkopaneelijärjestelmä, jonka mukana toimitetaan 4 kW:n aurinkopaneelit ja invertteri. Paketin avulla kodin sähkön käyttöä voi optimoida älykkäästi pörssisähkön edullisimpien hintajaksojen mukaan.

Muut hyödyt:
  • älykäs ulkovalaistuksen ohjaus
  • sähköauton älykäs latauspiste

Gebwell Aries -maalämpöpumppua voi ohjata helposti älypuhelimen tai tabletin kautta Gebwell Smart -sovelluksella. Sen havainnollistavat näkymät tekevät kodin energiankulutuksen optimoinnista ja seuraamisesta vaivatonta ja mukavaa – sekä kotona että etänä.

Maalämpö on lämmitysmuoto, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Se on tehokasta uusiutuvaa energiaa ja siksi myös ympäristöystävällinen valinta jokaisen uuden unelmakodin lämmitysmuodoksi.

Maalämpöpumppu kerää maaperään varastoitunutta maksutonta aurinkoenergiaa, minkä ansiosta kodista tulee riippumattomampi energian hinnasta ja kallis tuontienergiankulutus talvipakkasilla vähenee. Maalämpö myös nostaa omakotitalon jälleenmyyntiarvoa.

    

Kodin älykäs energiaratkaisu

Kastelli Energiafiksu -paketti optimoi kodin energiankulutusta monella älykkäällä tavalla:

  • energiaomavaraisuus kasvaa muun muassa aurinkopaneeleiden myötä
  • itse tuotettu energia on ympäristöystävällistä
  • halutessaan voi myydä itse tuottamaansa energiaa sähköyhtiölle
  • kodin älykäs energiajärjestelmä optimoi pörssisähkön käyttöä reagoimalla reaaliaikaisesti, milloin pörssisähkö on edullisimmillaan ja minkälainen sää ulkona on
  • eikä sovi unohtaa modernien energiaratkaisujen tuomaa hyötyä kodin jälleenmyyntiarvon laskemisessa
  • etäseuranta ja -ohjaus tekevät arjesta helppoa – niin kotisohvalla kuin lomamatkalla.
Eikö olisikin hienoa, jos uusi muuttovalmis kotitalosi säästäisi, varastoisi ja tuottaisi energiaa puolestasi?
2023-02-Rakentaja_Kastelli Kotimessut_718x841

Kiinnostuitko Kastelli-talosta? Tilaa Talokirja