TAKAISIN

Pieni tila ei ole este takan hankinnalle

Päivitetty: 10.5.2023

Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?

Muodoiltaan kauniin pyöreä Puro-malli.Muodoiltaan kauniin pyöreä Puro-malli.

Mistä ajatus Jero-mallistosta syntyi?

Liian usein on tulisijat ovat keskusteluissa kuvailtu kookkaiksi ja tilaa vieviksi. Tähän mielikuvaan Tulikivi halusi tehdä muutoksen. Tuotemallistojen nykyaikaistaminen onkin johtanut uuden äärelle Jero-malliston muodossa. Tämä mallisto yhdistää juurikin kamiinoista tutun kompaktin koon sekä vuolukivitakoille tutunomaiset lämmitys- ja lämmönvarausominaisuudet. Suomen leveysasteilla kun tulisijan tarvetta ja hyötyä ei kuitenkaan voi vähätellä.

Jero-malliston ideana on pieni koko. Näin tarjoutuu mahdollisuus hankkia takka myös koteihin, joissa suurelle tulisijalle ei ole tilaa. Pieni koko tuo tullessaan myös muuta hyötyä, sillä myös hinta on perinteistä suurempaa tulisijaa maltillisempi. Uuden malliston suunnittelussa otettiin lisäksi tavoitteeksi asennusvaiheen nopeuttaminen. Tulisijan ollessa kompakti, nopeutuu myös asennustyö.

Niin ja mistä malliston nimi? – Suomalaisuutta kunnioittaen on myös mallisto nimetty kauniiden maisemien mukaan. Kolin kupeessa sijaitsee mallistolle nimen antanut Jero-järvi.

Kulmikas Korpi-malli tummalla Nobile-pinnalla.Kulmikas Korpi-malli tummalla Nobile-pinnalla.

Lämpöä hiljalleen ja pitkään

Kuten tutummat ja suuremman kokoluokan takat, myös Jero-malliston tulisijat luovuttavat lämmön hiljalleen säteilylämpönä – vielä tunteja tulen sammumisen jälkeenkin. Lämmittämisen aikana syntyvä lämpö varautuu takan vuolukivirakenteisiin sekä Kermansaven valmistamaan keraamiseen kierrätysmassaan. Takan pintakaan ei tule polttavan kuumaksi, joten vuolukivitakka on turvallinen ratkaisu myös lapsiperheisiin.

Jero-malliston takkojen etuus on tässäkin yhteydessä niiden pieni koko sekä kevyempi paino – näin ollen niiden sijoitus on helpompaa myös vanhempaan kiinteistöön.

Tutustu Tulikivitakkojen toimintaan
Lämmöissä on eroja

Luonnollisuus sekä moderni muotoilu tekevät takasta kiinnostavan

Kotimainen vuolukivi tuo sisustukseen luonnonläheisyyttä samalla, kun sen kaunis pehmeänharmaa sävy rauhoittaa tilaa. Pintastruktuuri tuo vuolukivitakkaan oman lisäulottuvuutensa. Esimerkiksi tumman Nobile-pinnan hento karheus mieleen pehmeän mokkanahan, Classic-pinnan silkkimäinen sileys taas aaltojen hioman rantakiven. Aito tulen ja kiven liitto tuo rauhaa tilaan ja pehmeää sekä miellyttävää lämpöä pitkäksi aikaa.

Jero-malliston takat ovat pieniä, mutta eivät huomaamattomia. Ne sujahtavat tilaan vaivatta ja ovat osa isompaa sisustuskokonaisuutta. Malliston Puro-mallit ovat pehmeän pyöreitä ja sileitä muodoiltaan Korpi-mallien edustaessa kantikkaita vaihtoehtoja. Takat ovat moderneja sekä tyylikkäitä ja sopivat upeasti mihin tahansa sisustustyyliin.

Jero -mallisto ensiesittelyssä Loviisan asuntomessuilla kesällä 2023

Tutustu Tulikiven takkamallistoihin

Pieni koko mahdollistaa monipuolisen sijoittelun.Pieni koko mahdollistaa monipuolisen sijoittelun.

Kiinnostuitko?