TAKAISIN

Näin kompostoit lehdet ja ruohonleikkuujätteen tehokkaasti

Julkaistu: 11.8.2023

Moni saattaakin odottaa kesän loppua, jotta pääsisi haravoimaan lehtiä. Se on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Kuitenkin lehdet on jossain vaiheessa käsiteltävä tai kompostoitava. Tässä tulee avuksi BioProffan Lehtikompostori Lehto, joka on jokaisen puutarhurin oiva apulainen. Samalla huolehdit naapurisovusta, kun lehdet pysyvät omalla puolellasi aidasta.

BioProffan Lehtikompostori Lehtoon mahtuu isommankin pihan puunlehdet.BioProffan Lehtikompostori Lehtoon mahtuu isommankin pihan puunlehdet.

Puutarhajätteen kompostointi

Puutarhajätteiden kompostointi on ympäristöystävällinen ja tehokas tapa käsitellä puutarhasta tulevaa orgaanista materiaalia ja muuttaa se ravinteikkaaksi maaperänparannusaineeksi. Kerää kompostiin puutarhalehtiä ja muita puutarhajätteitä, kuten ruohosilppua, oksia, varpuja ja pieniä risuja. Vältä kompostoitavassa aineksessa olevia tautisia kasveja tai niitä, joissa on voimakkaita torjunta-ainejäämiä.

Voit käyttää avointa kompostikasaa, kompostointilaitetta tai kompostoriastiaa. Lehtien ja ruohonleikkuujätteen kompostointiin ei kannata käyttää ja täyttää lämpökompostoria. Se täyttyy muutenkin helposti. Pieniä määriä lehtiä voi laittaa lämpökompostoriin muun jätteen sekaan, mutta suurin osa kannattaa kompostoida erillisessä kompostissa.

VINKKI! Vaahteranlehdet kannattaa ajaa ensi yli ruohonleikkurilla, jotta ne silppuuntuvat helpommin maatuvaksi.


Jos pihallasi on paljon lehtipuita ja -pensaita, voi lehtien määrä yllättää. Lehdet voivat muodostaa suuren tilavuuden kompostissa, joten varmista, että sinulla on riittävästi tilaa ja mahdollisuus sekoittaa kompostia.

BioProffan Lehto Lehtikompostoreita on helppo kasata ja laittaa vierekkäin pihan perälle, ja niihin saat mahtumaan kuutioittain kompostoitavaa. Niitä on myös helppo huoltaa aina tarvittaessa.

Lehtikompostori Lehto on:

 • vaivaton koota
 • helppo siirtää
 • tarpeeksi tilava (200–800 litraa)
 • sen kokoa pystyy muuttamaan
 • sopii myös tyylikkääksi kohopenkin muotiksi.
Kompostorin halkaisijan voi säätää paketissa mukana tulevien kiinnikkeiden avulla puolesta metristä aina metriin saakka. Pienet reiät seinämässä parantavat toimivuutta sekä ilmanvaihtoa ja auttavat hyvän kompostimullan kehittymistä.
Bioproffa Lehto Lehtikompostorissa kompostoituvat niin lehdet kuin ruohonleikkuujäte.Bioproffa Lehto Lehtikompostorissa kompostoituvat niin lehdet kuin ruohonleikkuujäte.

VINKKI! Sekoita puiden lehtiä ja ruohosilppua sekä BioProffa Em-Active Emmaa saadaksesi vauhtia mullan muodostumiseen. Syntyvää multaa voi käyttää maanparannukseen, maanpinnan katteena sekä kasvualustana. Mitään ei tarvitse viedä pois eikä ostaa tilalle.


Kompostointi on helppo ja ympäristöystävällinen tapa käsitellä puutarhajätteitä ja samalla luoda arvokasta materiaalia omaan puutarhaasi. Se auttaa vähentämään jätteen määrää, säästää rahaa ja edistää terveellisempää ja ravinteikkaampaa maaperää.

BioProffa Lehto Lehtikompostorin kokoaminen

 1. Avaa paketti ja rullalla oleva kompostorin kehikko.
 2. Liitä reunat osittain päällekkäin. Jätä ensimmäinen reikärivi vapaaksi. Näin kompostorista tulee tukevampi.
 3. Aseta kiinnike kahden päällekkäisen reiän läpi ja käännä kiinnikettä lukitaksesi sen. Aseta loput kiinnikkeet peräkkäin.
 4. Kompostorin tilavuutta voi säätää tarpeen mukaan.
 5. Aseta tukipilarit ylläpitämään kompostorin muotoa.
 6. Kompostori on valmis käytettäväksi.
TILAA LEHTO LEHTIKOMPOSTORI
Lehto Lehtikompostorin tukikepin kiinnitys.Lehto Lehtikompostorin tukikepin kiinnitys.
Lehto Lehtikompostorin kiinnike.Lehto Lehtikompostorin kiinnike.