TAKAISIN

Terveellinen koti

Julkaistu: 25.10.2017
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa, joko kotona, koulussa, työpaikalla tai harrastuksissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuunottamatta.

Kuitenkin tutkimuksissa on todettu, että normaalin kodin ilmanlaatu saattaa olla jopa yhtä huonoa kuin suurehkon kaupungin ilma. Tätä ovat edesauttaneet mm. tiiviimmin rakennetut talot, keskuslämmitys ja vähentynyt tuulettaminen.

Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.

Kenen kanssa sinä vietät yösi?

Ihminen viettää elämästään keskimäärin kolmanneksen nukkuen. Useimmat nukkuvat yönsä omassa vuoteessaan. Sänky ja vuodevaatteet ovat myös pölypunkille mieluinen elinympäristö. Yhdessä sängyssä niitä voikin majailla noin 10 000. Pölypunkki on mikroskooppisen pieni niveljalkainen, joka käyttää ravinnokseen mm. ihosta irtoavaa hilsettä ja muita huoneilmassa esiintyviä hiukkasia. Se viihtyy erityisesti vuodevaatteissa, matoissa, verhoissa ja muissa kodin tekstiileissä, joihin kiinnittyvistä hiukkasista sen on helppo noukkia ravintonsa.
 
Pölypunkki ei oikeastaan ole terveelle ihmiselle vaarallinen. Se ei pistä, ei pure eikä levitä tauteja. Sen ulosteessa ja omassa ihoeritteessä esiintyvä valkuaisaine aiheuttaa kuitenkin tuhansille allergiaherkille ihmisille allergisia reaktioita, ollen suurin yksittäinen pölyallergian aiheuttaja. Vuosien myötä se voi myös edesauttaa astman puhkeamista. Pölypunkin ihmiselle aiheuttamia oireita ovat nuha ja astmalle tyypilliset oireet. Pölypunkit ja niiden ulosteet ovat niin pieniä, että ne mahtuvat kulkemaan normaalin pölynimurin suodattimen ja pölypussin läpi ja joutuvat näin takaisin huoneilmaan leviten siellä entistä tehokkaammin.

Keskuspölynimuri vähentää tehokkaasti pölypunkkien määrää johdattamalla poistoilman suoraan ulos. Myös tekstiilien pakkasessa tai auringossa tuulettaminen ja riittävän kuumassa vedessä peseminen tuhoavat pölypunkkeja.

Katso kotiisi sopiva keskuspölynimuri tästä

Puzer keskuspölynimurin suunnittelupalvelu on veloitukseton. Palvelu auttaa sinua toteuttamaan taloosi parhaiten sopivan keskuspölynimuriratkaisun. Jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää!