TAKAISIN

Tee Se Itse: Pihan luonnonkiveys

Päivitetty: 10.8.2020
Pihan viimeistelyyn ja komistukseen voidaan käyttää myös luonnonkiviä. Luonnonkiveä voi käyttää joko pelkästään tai yhdistellä sitä betonin ja puun kanssa. Luonnonkivimateriaali on eläväpintaista, kestoltaan lähes ikuista. Luonnonkivillä voi luovasti toteuttaa itseään. Käyttötavasta tai paikasta riippuen luonnon muovaamia kiviä voidaan käyttää joko sellaisenaan tai kivituhkaan asennettuina.

Lisätietoa pihakivistä...
1. Penger tasoitetaan, alareunaan on hyvä tehdä alimmaiselle kivelle pieni syvennys niin siitä tulee ikäänkuin perustus kivipedille. Suodatinkangas estää kasvillisuuden tunkeutumisen kivien raoista.1. Penger tasoitetaan, alareunaan on hyvä tehdä alimmaiselle kivelle pieni syvennys niin siitä tulee ikäänkuin perustus kivipedille. Suodatinkangas estää kasvillisuuden tunkeutumisen kivien raoista.
2. Kivet ladottiin siten, että alimpaan riviin, syvennykseen, aseteltiin isompia kiviä ja pienet kivet siitä ylöspäin.2. Kivet ladottiin siten, että alimpaan riviin, syvennykseen, aseteltiin isompia kiviä ja pienet kivet siitä ylöspäin.
3. Kivien väliin ei laiteta maa-ainesta, ettei rikkaruohoille tarjota valmista kasvualustaa turhaan. Halutessaan voi kivien sävyyn sopivaa soraa heitellä isompien kivien väleihin (mutta tämäkin makuasia). Syksyn lehdet ja neulaskarikkeenkin kannattaa säännöllisesti harjata tai puhaltaa lehti-imurilla pois, ettei se maadu kivien väliin.3. Kivien väliin ei laiteta maa-ainesta, ettei rikkaruohoille tarjota valmista kasvualustaa turhaan. Halutessaan voi kivien sävyyn sopivaa soraa heitellä isompien kivien väleihin (mutta tämäkin makuasia). Syksyn lehdet ja neulaskarikkeenkin kannattaa säännöllisesti harjata tai puhaltaa lehti-imurilla pois, ettei se maadu kivien väliin.
4. Valmis pengerrys.4. Valmis pengerrys.
5. Luonnonkiviä voidaan käyttää myös nauhamaisesti eri pihapintojen rajaukseen. Portaat on toteutettu betonisista pihakivistä.5. Luonnonkiviä voidaan käyttää myös nauhamaisesti eri pihapintojen rajaukseen. Portaat on toteutettu betonisista pihakivistä.
Vain Puutarha.net -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan