TAKAISIN

Tee Se Itse - Vaja

Päivitetty: 12.10.2018
Tällä kertaa Tee se itse -osiossa käsitellään yksinkertaisen, mutta lujarakenteisen vajan rakentamista. Vajan rakentamisessa voi käyttää rakennuksilta jääneen ylimääräisen puutavaran, mahdolliset levyt sekä maalit.

Monta käyttömahdollisuutta


Vajaa voidaan käyttää mm. varastona, leikkimökkinä tai vierasmajana. Toisaalta rakentamisen aloittaminen voidaan hyvinkin alkaa juuri vajan rakentamisella, joka voi toimia koko rakentamisen ajan taukotupana sekä työmaakoppina.

Yksinkertainen rakenne


Vajan rakentamista varten löysimme erinomaisen työohjeen Puuinfon ohjesarjasta. Tässä työohjeessa on kahden eri kokoisen vajan ohjeet, 6 m2 ja 10 m2. Vaja pystytetään raudoitettujen peruspilarien päälle, joihin on valun yhteydessä asennettu ankkurointiteräkset kannatinpalkkien kiinnittämistä varten. Kannatinpalkkien ja lattiapalkkien päälle tehdään lattia joko vanerista tai raakaponttilaudasta. Runko pystytetään huomioiden ikkuna ja oviaukkojen paikat. Ikkunoiden ja oven muoto ja koko valitaan ympäristöön sopivaksi. Kattotuolit tehdään lattialla työohjeen mukaisesti. Vesikaton pohja tehdään vanerista tai raakaponttilaudasta, jonka päälle asennetaan kattohuopa. Julkisivuverhous voidaan verhoilla lomalaudoituksella tai julkisivupaneelilla. Sisäpuolelta vajan voi levyttää, paneloida tai jättää sellaiseksi - tulevan käyttötarkoituksen mukaan. Maalaamalla viimeistelet vajan lopullisen ulkonäön!
Vain Puutarha.net -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan