TAKAISIN

Tee se itse - Laatikko

Päivitetty: 12.10.2018
Kuten aikaisemmissa tee se itse -osioissa on todettu: rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Tällaisia ovat mm. sisäverhouspaneelien pätkät. Niitä voi jäädä niin saunan paneloinnistakin kuin sisäkaton verhouksestakin. Paneelin pätkät ovat turhan kalliita polttopuiksi varsinkin kun hyötykäyttö on mahdollista monin eri tavoin. BR>Nyt tehtävän laatikon koko on ajateltu kodinhoitohuoneeseen tulevaksi "hapenottopenkiksi", jota voi samalla hyödyntää esim. polttopuiden tilapäiseen säilyttämiseen, pyykkikorina tai jopa lehtilaatikkona. Kokoa muuttamalla ja tapaa soveltamalla saat erilaisia monikäyttöisiä laatikoita.

Hapenottopenkki:


Tarvikkeet ( n. 800x500mm):
10-12 kpl 800 mm paneelin pätkiä
10-12 kpl 500 mm paneelin pätkiä
4 kpl 50x50 pystytukia, korkeus n. 430 mm
2 kpl vaakatukia 50x50 n. 670 mm
2 kpl vaakatukia 50x50 n. 370 mm
laudanpätkiä vinotueksi
pohja: paneeli, lautaa, levyä…..
Kansi:
6-7 kpl 800 mm paneelin pätkiä

Innolla nikkaroimaan:

Katkaise tarvittavat paneelin pätkät ja aloita penkin kokoaminen osasta A . "Aja" ylimmäisestä paneelista urospontti pois. Tee kuviosahalla kuvan mukainen "koverrus". Naulaa esim. viimeistelynaulaimella paneelit kiinni pystytukiin (50x50). Kiinnitä myös alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten sekä vinositeet. Tee näitä osia 2 kpl. Kun osat A:t ovat valmiita, aloita osan B tekeminen. Helpoin tapa on koota osa B erikseen kasaan (esim. lautojen varaan) ja kiinnittää vasta sitten sen kiinni osiin A. Tai voit paneloida penkin päätyä molempiin A osiin samanaikaisesti. Muista kiinnittää alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten. Muista tarkistaa penkin ristimitat!
Vain Puutarha.net -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan