TAKAISIN

Tässä mökissä vieraat viihtyvät ja nukkuvat makeasti!

Julkaistu: 28.5.2008

Porin loma-asuntomessuilla esitelty Kutukämppä on kuin pienoismalli perinteisestä mummonmökistä. Kohteen suunnittelussa ja toteutuksessa haluttiin tuoda esiin vanhan ajan nostalgisuutta. Aitta on muodoltaan suorakaiteen muotoinen, perinteisyyttä lisää punamullan sävyinen puujulkisivu ja valkoiset koristelaudat. Tässä mökissä vieraat viihtyvät ja nukkuvat makeasti!

Aitan seinissä, katossa ja lattiassa on lämmöneristys. Huonetila on täyskorkea, sisäänkäynti tapahtuu viehättävän kuistin kautta ja avaruutta pieneen tilaan luo harjansuuntainen sisäkatto. Ikkunat antavat luonnonvaloa sisälle. Mökissä on myös erillinen, kompostoiva sisä-wc.

Lue Tee Se Itse -ohjeet täältä

Tunnelmallinen sisustus

Sisustuksen lähtökohtina olivat tunnelmallisuus sekä romanttisuus. Lisäksi aittaan suunniteltiin hätkähdyttävä vastakohtaisuus: vaatimattoman kuoren alta löytyy sykkivä sydän. Värityksen saneli pitkälti upeat silkkitekstiilit. Lattiamateriaalina on aidon lankkulattian oloinen tammilaminaatti. Katto- ja seinäpinnoissa on leikitelty erilaisilla paneeleilla.

Avaruuden tuntua tuovat peililiukuovet, jotka kätkevät taakseen säilytyskomeron ja energiakeskuksen. Lisää säilytystilaa antaa seiniä kiertävä hylly.

Energiaa auringosta ja tuulesta

Kohteessa on oma aurinko- ja tuulienergialla toimiva sähkövoimala. Näin aittaan saadaan kaikki kodin mukavuudet ilman liittämistä valtakunnan verkkoon. Mistään ei silti tarvitse tinkiä. Aitan voi myös lämmittää kauko-ohjattavalla öljylämmittimellä, mikäli haluaa saapua valmiiksi kuivaan ja lämpimään mökkiin.

Näitä ratkaisuja voidaan soveltaa jo olemassa oleviin vierasmajoihin tai vaihtoehtoisesti rakentaa kohteen kaltainen aitta ilman teknisiä ratkaisuja.

Tee se itse –ohjeet Rakentaja.fi-sivustolla

Kutukämppä-aitta on toteutettavissa Tee se itse -ratkaisuna. Selkeiden rakennusohjeiden mukaan rakennat upean vierasmajan mökillesi.

Lue Tee Se Itse -ohjeet täältä