TAKAISIN

Tee se itse –aitta, vaihe 2
- rungon pystytys

Julkaistu: 11.6.2008

Kutukämpän toisessa vaiheessa pystytämme aittaan rungon. Runkotolppina käytetään 50x125 puutavaraa. Pohjaelementti on nyt rakennettu. Pohjaelementin päälle kiinnitetään alajuoksu,
johon on helppo kiinnittää runkotolpat.

Alajuoksu paikoilleen

Sahaa puutavarasta (50x125 mm) 2 kpl 4250 mm ja 2 kpl 3000 mm pitkät pätkät. Asettele ne kuvan mukaisesti pohjaelementin päälle siten, että ulkoreunat ovat pohjaelementin kanssa samassa linjassa. Kiinnitä alajuoksut naulaamalla ne pohjaelementtiin kiinni.

Alajuoksu asennettu pohjaelementin päälle. Runkotolpat on kiinnitetty alajuoksuun naulaamalla.Alajuoksu asennettu pohjaelementin päälle. Runkotolpat on kiinnitetty alajuoksuun naulaamalla.

Rungon pystytys

1. Merkitse alajuoksuun kaavion mukaisesti runkotolppien paikat. Huomaa että mitoituksessa on otettu huomioon tuulensuojalevytyksen levytyssuunta. Jos asennat aittaan eri kokoiset ikkunat, ota tuulensuojalevyn leveys 1200 mm huomioon. Näin saadaan hukkapalat minimoitua.

Vain Puutarha.net -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan